Tel: 776 833 558
Tel: 776 833 558
Přejít na obsah


       Červené víno

víno primitivo puglia
argentinské víno
argentinské víno
argentinské víno
Primitivo Salento Igt - Puglia
Pirovano - Italské víno
z 284,- na 219,-
SLEVA 65,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
219Kč
Přidat do košíku >>
Malbec Caoba
Los Haroldos - Mendoza Argentina
z 240,- na 185,-
SLEVA 55,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
185Kč
Přidat do košíku >>
Malbec Estate
Los Haroldos - Mendoza Argentina
z 331,- na 255,-
SLEVA 76,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
255Kč
Přidat do košíku >>
Blend Estate
Los Haroldos - Mendoza Argentina
z 331,- na 255,-
SLEVA 76,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
255Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo
Země původu: Itálie
Vinařství: Cantine Pirovano
Vinifikace: Klasický způsob vinifikace
modrých odrůd.
Charakteristické znaky: Víno provází
tmavá červená barva. Výrazná vůně
s tóny fialek, kompotovaného ovoce,
švestek, kakaa a ušlechtilé kůže láká
k ochutnání. Na patře je koncentrované
se zaoblenými taniny a stopou zralých
třešní. Vanilkový závěr.
Víno a gastronomie: Doplní pečené
a grilované červené maso.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Malbec
Vinařství: Bodega Familia Falasco
Země původu: Argentina
Vinifikace: Hrozny jsou sesbírány.
Fermentace při kontrolované teplotě.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná purpurová barva. Buket
je komplexní s převažující stopou černých
bobulí, švestek, třešní a sušených rozinek.
Chuť je vyvážená se zaoblenými
a nasládlými tříslovinami.
Na patře převládá švestkový vjem.
Víno a gastronomie: Doplní grilované
maso, těstoviny, rizota a sýry.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Odrůda: 100% Malbec
Vinařství: Bodega Familia Falasco
Země původu: Argentina
Vinifikace: Macerace probíhá 72 hodin.
100% vína zraje v dubových sudech
po dobu 6 měsíců. Z 50% se využívají
sudy z francouzského dubu, z 50%
z dubu amerického.
Charakteristické znaky: Rudá barva
s fialovými odlesky. Vůně je výrazná s tóny
zralého ovoce a lehkou stopou bariku.
Sladké a měkké třísloviny. Na patře je plné,
dobře strukturované s dlouhým závěrem.
Víno a gastronomie: Hodí se k vyzrálým
sýrům, parmazánu, empanadas a ledvinkám
s provensálskou omáčkou.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Odrůda: 60% Malbec, 25% Cabernet
Sauvignon, 15% Petit Verdot
Vinařství: Bodega Familia Falasco
Země původu: Argentina
Vinifikace: 100% vína zraje 6 měsíců
v dubových sudech. Z 50% se využívají
sudy z francouzského dubu, z 50%
z dubu amerického.
Charakteristické znaky: Víno
nafialovělou, až téměr černou barvou
s šarlatovou jiskrou. Vůně je výrazná,
kořenitá s tóny zralého ovoce. Přitažlivé
pikantní aroma. Na patře víno působí
velmi plně. Sladké a zaoblené taniny.
Víno a gastronomie: Hodí
se k těstovinám, k červenému masu
a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

.

argentinské víno
argentinské víno
argentinské víno
Chilské víno
Bonarda Estate
Los Haroldos - Mendoza Argentina
z 331,- na 255,-
SLEVA 76,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
255Kč
Přidat do košíku >>
Malbec Reserva de Familia
Los Haroldos - Mendoza Argentina
z 479,- na 369,-
SLEVA 110,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
369Kč
Přidat do košíku >>
Malbec, Hermandad
Los Haroldos - Mendoza Argentina
z 713,- na 549,-
SLEVA 164,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
549Kč
Přidat do košíku >>
Reserva Cabernet Sauvignon
Chocalán - Chilské víno
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Odrůda: 100% Bonarda
Vinařství: Bodega Familia Falasco
Země původu: Argentina
Vinifikace: 100% vína zraje v dubových
sudech 6 měsíců. Z 50% se využívají
sudy z francouzského dubu, z 50%
z dubu amerického.
Charakteristické znaky: Víno provází
hluboká rubínová barva. Ve vůni
nalezneme výrazné tóny kompotu,
čokolády, kožešiny a koření. Na patře
je robustní s ovocnou stopou a jemnými
tříslovinami. Dlouhý závěr.
Víno a gastronomie: Hodí se ke grilova-
nému masu a zelenině, k těstovinám,
sýrům a zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Odrůda: 100% Malbec
Vinařství: Bodega Familia Falasco
Země původu: Argentina
Vinifikace: 100% vína zraje
ve francouzských dubových sudech
po dobu 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Hluboká červená
barva s fialovými stíny. Intenzivní vůně
s tóny černých bobulí, třešní, zralých fíků,
švestek, malin a černého sušeného ovoce
se mísí s ušlechtilou dubovou stopou,
vanilkou a čokoládou. Chuť je plná
a šťavnatá. Na patře víno potěší vyzrálými
taniny a příjemnou kyselinkou.
Dlouhý závěr.
Víno a gastronomie: Hodí se k pokrmům
z červeného masa, zvěřiny a tvrdým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Odrůda: 100% Malbec
Vinařství: Bodega Familia Falasco
Země původu: Argentina
Vinifikace: 100% vína zraje
v dubových francouzských sudech
po dobu 15 měsíců. Ke staření
se používají pouze nové sudy.
Charakteristické znaky: Víno provází
hluboká fialová barva s černo-modrými
odlesky. Vůně připomíná zralé ostružiny,
třešně a švestky. V buketu se objevují
květinové tóny fialek, které se mísí
se stopou koření, čokolády, kožešiny,
vanilky a dubového dřeva. Chuť je plná
a  robustní se sladkými tříslovinami
a sametovou texturou. Na patře převládá
ovocný vjem. Dlouhý závěr.
Víno a gastronomie: Doplní červené
maso, drůbež, těstoviny a poloměkké sýry.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 85% Cabernet Sauvignon,
10% Syrah, 5% Petit Verdot
Vinařství: Viňa Chocalán
Země původu: Chile
Vinifikace: Ruční sběr hroznů. 40% vína
zraje v dřevěných sudech z Amerického
a Francouzského dubu 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Přitažlivá, hluboká
rubínová barva. Buket je výrazný s tóny
červeného ovoce, třešní, borůvek, lékořice,
černých rozinek, koření a vanilky. Chuť
je harmonická se stopou zralého ovoce
a koření. Dlouhý závěr v kombinaci
s dobře intergrova-nými taniny vytváří
neopakovatelný zážitek.
Víno a gastronomie: Doporučujeme
k sýrům, dušenému masu, omáčkám,
hovězí pečeni a grilovanému jehněčímu
i vepřovému masu.
Ideální teplota k podávání: 17° C.

.

Chilské víno
Chilská vína
Chilské víno
Chilská vína
Reserva Carmenére
Chocalán - Chilské víno
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat do košíku >>
Merlot - Merkén
Alto Roble - Chilské víno
z 201,- na 155,-
SLEVA 46,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
155Kč
Přidat do košíku >>
Reserva Merlot
Chocalán - Chilské víno
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat do košíku >>
Gran Reserva Carmenére
Chocalán - Chilské víno
z 479,- na 369,-
SLEVA 110,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
369Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 85% Carmenére, 10% Cabernet
Franc,  5% Petit Verdot
Vinařství: Viňa Chocalán
Země původu: Chile
Vinifikace: 40 - 50% vína zraje
v dřevěných sudech z Amerického
a Francouzského dubu po dobu 6
měsíců. 50 - 60% vína vyzrává v oceli.
Charakteristické znaky: Hluboká červeno
-fialová barva. Výrazná vůně zralého
červeného ovoce, marmelády, máty, moka,
čokolády a černého pepře. Chuť je středně
plná a lahodná. Pikantní čokoládové
akcenty se mísí s tóny kouře a vanilky.
Vyváženost mezi ovocností vína a dřevitou
stopou pochází ze zrání vína v dubu.
Víno a gastronomie: Hodí se k dušeném
červenému masu s pikantní omáčkou,
pečenému hovězímu masu, grilovanému
jehněčímu masu a vepřové kotletě.
Ideální teplota k podávání: 17° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 100% Merlot
Vinařství: Viňa Alto Roble
Země původu: Chile
Charakteristické znaky: Hluboká červená
barva s fialovými odlesky. Výrazný buket
ostružin a uschlých listů s kořenitým
nádechem. Středně plná chuť zaujme tóny
červených bobulí, fíků a čokolády.
Na patře je komplexní a dobře vyvážené.
Víno a gastronomie: Hodí
se k těstovinám a sýrům.
Abyste si vychutnali jeho plný
potenciál, doporučujeme otevřít 1 hod
před konzumací.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Odrůda: 85% Merlot, 10% Cabernet
Sauvignon, 5% Syrah
Vinařství: Viňa Chocalán
Země původu: Chile
Vinifikace: Ruční sběr hroznů. 40% vína
zraje v dřevěných sudech z Amerického
a Francouzského dubu 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Hluboká červená
barva. Vůně je výrazná s tóny švestek,
třešní, borůvek a fialek. Aromata na patře
podporují chuť lesních bobulí. Chuť
je středně plná se stopou kandovaného
ovoce a hladké dřeviny. V závěru
se objevují nuance cedru a koření.
Zaoblené taniny.
Víno a gastronomie: Hodí se k sýrům,
těstovinám a grilovanému lososu.
Ideální teplota k podávání: 17° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 85% Carmenére, 10% Cabernet
Sauvignon,  5% Malbec
Vinařství: Viňa Chocalán
Země původu: Chile
Vinifikace: Ruční sběr hroznů a jejich
přísná selekce. 80% vína zraje
v dřevěných sudech z Francouzského
dubu po dobu 12 měsíců.
Doba zrání ovlivňuje integraci tříslovin.
Charakteristické znaky: Víno provází
hluboká purpurová barva s fialovými
odlesky.  Vůně je kořenitá s tóny černého
pepře, lékořice, mleté papriky, hořké
čokolády a vanilky.  Aroma protíná stopa
fíků, švestek a černého rybízu. Na patře
je víno  krásně sametové s uhlazenými
a hedvábnými taniny, které nechají
vyniknout chuti černého ovoce, švestek
a typickému kořenitému charakteru
odrůdy Carmenére. Chuť je šťavnatá,
svěží a plná. Víno, které si zamilujete.
Víno a gastronomie: Doprovodí jehněčí
maso, zvěřinu a všechny druhy sýrů.
Ideální teplota k podávání: 17° C.

.

Chilská vína
Chilská vína
vini puglia
vini puglia
Gran Reserva Syrah
Chocalán - Chilské víno
z 479,- na 369,-
SLEVA 110,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
369Kč
Přidat do košíku >>
Vitrum Blend, Valle Maipo
Chocalán - Chilské víno
z 713,- na 549,-
SLEVA 164,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
549Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo - Merlot, Zolla
Vigneti del Salento
z 384,- na 265,-
SLEVA 119,- Kč
265Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14,5%
Vinařství: Viňa Chocalán
Země původu: Chile
Odrůda: 85% Syrah, 15% Malbec
Vinifikace: Ruční sběr hroznů a jejich
přísná selekce. 80% vína vyzrává
v dřevěných sudech z Francouzského
dubu po dobu 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje tmavou purpurovou barvou.
Buket je výrazný s tóny černých bobulí,
fialky, oliv a ostružin, doplněný stopou
hořké čokolády, kouře a černého pepře.
Aroma má lehce pikantní charakter.
Na patře je víno šťavnaté s chutí
čerstvých malin a třešní. Chuť
je koncentrovaná, plná, lahodná
a vyvážená se zaoblenými tříslovinami.
Dlouhotrvající, kořenitý a čistý závěr.
Ideální teplota k podávání: 17° C.
Víno a gastronomie: Doprovodí
luštěniny, jehněčí maso, zvěřinu, sýry
a vegetariánské pokrmy.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14,5%
Odrůda: 35% Cabernet Sauvignon,
27% Syrah, 18% Cabernet Franc,
13% Malbec, 5% Carmenére,
2% Petit Verdot
Vinařství: Viňa Chocalán
Země původu: Chile
Vinifikace: Ruční sběr hroznů a jejich
přísná selekce. 100% vína zraje
v dřevěných sudech z Francouzského
dubu po dobu 14 měsíců. Z 50%
se používají sudy nové, 50% sudů již
bylo ke staření využito.
Charakteristické znaky: Víno provází
tmavá rubínová barva s fialovými
odlesky. Vůně zaujme tóny fialek, jahod,
višní, sušenými bylinkami a hřebíčku.
Aroma doplňuje stopa černého rybízu,
kardamonu, kůže, kouře s opulentní
kombinací borůvek, zralých malin, vanilky
a koření. Na patře  je víno plné,
koncentrované  se zaoblenými tříslovinami,
které přispívají k elegantní struktuře  vína.
Jemná kyselinka. Bohatý, ovocný
a dlouhotrvající dubový závěr.
Víno a gastronomie: Hodí se k sýrům,
červenému masu, jehněčímu a kančímu
masu. Vynikající ke steaku z vyzrálého
jihoamerického hovězího masa.
Ideální teplota k podávání: 16° C.

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Vinobraní se provádí ručně
2. a 3. týden v září. Macerace
s kontrolovanou teplotou po dobu cca 10
dní je následována velmi jemným
lisováním a alkoholovou fermentací
s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Víno provází
vyzrálá červená purpurová barva
s fialovými odlesky, které přecházejí
až do černého zabarvení. Vůně je velmi
intenzivní, vytrvalá a bohatá s tóny
černého bobulového ovoce. Zejména
se projevuje černý rybíz, divoké
bobulové ovoce, koření a náznak
tymiánu. Chuť je krásně plná, sametová
a harmonická s dlouhým a lahodným
závěrem.
Gastronomie: Dobrý společník
k pikantním pokrmům, ke všem druhům
mas a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C


Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Vigneti del Salento (Farnese)
Odrůda: 50% Primitivo, 50% Merlot
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Hrozny obou odrůd jsou
jemnýmVzpůsobem sebrány
a odstopkovány. Společná rmutace
v co nejkratším časovém rozmezí.
Kontrolované kvašení po dobu 8-10 dní
s průběžnou betonáží. Školení vína
a malolaktická fermentace probíhá
v nerezových tancích.
Víno zraje v sudech barrique
z francouzského a amerického dubu
po dobu 6-8 měsíců.
Charakteristické znaky: Bohaté červené
víno s elegantním projevem. Intenzivní
rubínová barva. Vůně je výrazná s tóny
zralého červeného ovoce, třešní a lesního
podrostu s letmou stopou skořice.
Na intenzivní jemně kořenité aroma
navazuje exploze chutí s hřejivým a velmi
perzistentním dozvukem. Na závěr příjemně
překvapí nasládlá tříslovina.
Velmi sofistikované víno pro náročného
konzumenta.
Gastronomie: Vynikající k bohatým
předkrmům, červenému masu i zvěřině.  
Hodí se k vyzrálým sýrům. Vychutnáte
si jej i samotné. Vhodné k meditaci.
Ideální teplota k podávání: 16-18 ° C


.

Etiké Vini
Francouzská vína
Etiké Vini
víno puglia
Montepulciano, Amami
Etiké
z 323,- na 249,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
249Kč
Přidat do košíku >>
Cabernet Sauv. - Merlot
Vignes de Nicole
z 387,- na 298,-
SLEVA 89,- Kč
298Kč
Přidat do košíku >>
Nero d´Avola - Luna
Etiké
z 323,- na 249,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
249Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo Sant´Andrea
Cantine Paradiso
z 207,- na 148,-
SLEVA 59,- Kč
148Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Montepulciano d´Abruzzo
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Abruzzo
Víno zdobí ručně vyráběná, keramická
etiketa ve tvaru srdce. Tip na dárek.
Vinifikace: Tradiční vinifikace
modrých odrůd.
Charakteristické znaky: Rubínová
barva s fialovými odlesky. Buket
je intenzivní, ovocný a příjemný. Chuť
je lahodná, suchá a krásně zakulacená.
Plný závěr s měkkými taniny a příjemnou
kyselinkou.
Gastronomie: Hodí se k předkrmům
a červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 14 - 16° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: Vignes de Nicole
Země původu: Francie
Vinařská oblast: Languedoc, Hérault.
Odrůda: 56 % Cabernet Sauvignon, 44 % Merlot
Vinifikace: Sklizeň hroznů probíhá částečně
ručně a částečně mechanicky v nočních
hodinách, aby se zabránilo případné oxidaci.
Průměrná úroda při sklizni je 50 hl / 1 ha.
Víno zraje 7 měsíců v dubových sudech.
Charakteristické znaky: Víno se prezentuje
velmi temnou purpurovou barvou
s červeno-fialovými odlesky. Buket je elegantní
a komplexní, s tóny švestek, červených bobulí,
koření, lesního ovoce, černého rybízu a vanilky.
Lékořice a aromatická stopa dřeva v závěru.
Na patře je vyvážené s výraznými,
ale zaoblenými tříslovinami. Krásně dlouhý
dozvuk s příjemnou kakaovou tečkou.
Gastronomie: Hodí se k grilovanému masu,
drůbeži, zvěřině a těstovinovým pokrmům.
Doplní výrazně aromatické sýry.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Nero d´Avola
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Sicílie
Víno zdobí manuálně vyráběná
keramická etiketa ve tvaru měsíce.
Ideální dárek. Ocenění z vinařských
soutěží.
Vinifikace: Tradiční vinifikace modrých
odrůd s využitím macerace.
Část vína zraje v barikových sudech.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná červená barva s fialovými
odlesky. Vůně je ovocná s tóny
lékořice a bobulí. Na patře je plné
se zakulacenými tříslovinami.
Chuť je krásně dlouhá s bohatým
ovocným závěrem.  
Gastronomie: Vyzkoušejte
k těstovinám s pestem a grilovanému
červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 14 - 16° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Vinifikace a macerace
probíhají při kontrolované teplotě
25 - 28° C. Po dokončení
malolaktické fermentace víno zraje
v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná červená barva.
Vůně je plná, odrůdově typická
a nalezneme v ní tóny ostružin
a lékořice. Na patře je středně plné
s příjemnou ovocnou kyselinkou
v závěru.
Gastronomie: Doprovodí červené
maso a vyzrálé sýry. Vynikající
ke kvaltiním těstovinám s rajčatovou
omáčkou a čerstvými bylinkami.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


.

víno apulie 60 anni
víno trentino
 VIGNETI DELLE DOLOMITI, CASTEL FIRMIAN
víno apulie
Primitivo di Manduria, 60 ANNI
Cantine San Marzano
z 965,- na 655,-
SLEVA 310,- Kč
655Kč
Přidat do košíku >>
Lagrein Rosso Doc
Castel Firmian
z 273,- na 195,-
SLEVA 78,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
195Kč
Přidat do košíku >>
Nerofino (Teroldego + Lagrein)
Castel Firmian
z 336,- na 259,-
SLEVA 77,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
259Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo del Salento, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Objem alkoholu: 14%
Vinifikace: Ruční sběr se provádí
začátkem září, kdy hrozny vykazují plnou
zralost. Hrozny se umisťují do malých
přepravek, aby nedošlo k jejich
znehodnocení. 80% hroznů maceruje
18 dní. Zbývajících 20% podstupuje
maceraci 25 dní společně s místními
kvasinkami při kontrolované teplotě
24-26°C. Víno zraje v nejkvalitnějších
sudech barrique z francouzského
a amerického dubu 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Vyjímečné víno
pocházející z 60letých vinic.
Barva je temná až neprůhledná s vysokou
viskozitou. Vůně je výrazná, široká
a komplexní s tóny švestek, třešňové
marmelády, přezrálého černého lesního
ovoce, kakaa a tabáku. Lehce kořenité
aroma. Chuť je velmi nasládlá se stopou
hroznového cukru a ovoce. Přestože
je neskutečně plné, působí díky
ušlechtilým taninům elegantně a vyváženě.
V závěru se objevují stopy kakaa, kávy
a vanilky. Jedinečné víno, které je díky
svému původu a náročnosti přípravy
k dispozici ve velmi omezeném množství.
Gastronomie: Hodí se k červeným
masům a zvěřině, hutným pokrmům
a omáčkám. Rovněž vynikající pouze
samotné k meditaci.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Hrozny jsou sbírány
a převezeny v co nejkratší době do sklepa,
kde jsou tříděny a zbaveny stopek.
Macerace spolu se slupkami. Víno zraje
6 - 8 měsíců v barikových sudech.
Charakteristické znaky: Víno
má červenou rubínovou barvu. Vůně
je výrazná s tóny drobného lesního ovoce,
eukalyptu a lékořice. Tělnaté, charakterově
plné víno s jemnými taniny. Na patře působí
příjemně a elegantně. Osobité červené víno
z podhorské oblasti severní Itálie.
Víno a gastronomie: Hodí se k salámům,
pečenému červenému masu a zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: Teroldego Rotaliano, Lagrein
Vinařská oblast: Teroldego Rotaliano
pochází z oblasti Piana Rotaliana,
odrůda Lagrein je vysázena na úpatí
kopců nad horskou řekou Alto Adige.
Vinifikace: Tradiční vinifikace
červených odrůd.Polovina vinného
moštu z každé odrůdy zraje 6 měsíců
v barrikových sudech. Víno poté
dozrává dalších 12 měsíců v oceli.
Charakteristické znaky: Nerofino
v sobě ukrývá aromatickou bohatost
2 ušlechtilých odrůd vína oblasti
italských Dolomit. Silně strukturované
Teroldego vyniká ovocností, která
se projevuje vůní černého rybízu,
ostružin a borůvek. Lagrein do vína
vkládá měkkost a aroma kakaa
a marmelády. Profil Lagreinu
je příjemně aromatický, středně plný
a zjemňuje tříslovinový charakter
Teroldega.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí se k salámům,
sýrům, těstovinám s ragú a červenému
masu.

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Primitivo
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Vinobraní se provádí ručně
v poslední dekádě srpna. Macerace
s kontrolovanou teplotou po dobu
cca 10 dní je následována alkoholovou
fermentací s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v oceli.
Charakteristické znaky: Víno provází
velmi výrazná rubínová barva s fialovými
odlesky. Vůně je komplexní, šťavnatá
a kořenitá s tóny švestky, třešně,
sušených lesních bobulových plodů,
vanilky a rozmarýnu. Chuť je měkká,
harmonická a plná. Víno je díky jemným
tříslovinám dobře pitelné a velmi příjemné.
Bohatá ovocnost a pevná páteř
v pozvolném závěru.
Gastronomie: Vynikající k hutným
předkrmům, červenému masu, zvěřině
a tvrdým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


.

víno trentino lagrein
TEROLDEGO ROTALIANO SUPERIORE DOC - SENZA SOLFITI (neobsahují siřičitany) TRENTINO, MEZZACORONA
víno trentino alto adige
Etiké Vini - AMAMI
Riserva Lagrein Doc
Castel Firmian
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat do košíku >>
Teroldego Superiore
Mezzacorona
(neobsahuje siřičitany)
z 335,- na 239,- SLEVA 96,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
239Kč
Přidat do košíku >>
Marzemino Superiore Doc
Castel Firmian
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat do košíku >>
Nero d´Avola - Amami
Etiké
z 323,- na 249,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
249Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Lagrein
Vinifikace: Tradiční vinifikace modrých
odrůd.
Víno zraje 10 měsíců v barikových
sudech. Poté víno zjemňuje svůj
charakter 12 měsíčním zráním
v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Červená
rubínová barva. Alpské podnebí vnáší
do vína vůni borůvek, rybízu a ostružin.
Převažuje ovocné aroma domácí
marmelády. Paletu aromat doplňuje
příjemná stopa vanilky a mandlí, která
pochází z dlouhého kontaktu vína
se dřevem. Na patře je víno plné,
dobře strukturované, elegantní s jemnou
kyselinkou. Skvělý zástupce
červených vín z podhůří italských Alp.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí se k bohatým
a kořenitým předkrmům, salámům
a vyzrálým sýrům.
Velmi dobré k těstovinám s ragú,
zapečeným těstovinám a zvěřině.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Trentino
Odrůda: 100% Teroldego Rotaliano
V žádné fázi zpracování hroznů
a výroby vína se nepoužívají siřičitany.
Vinifikace: Sebrané hrozny musí být
celistvé. Vinifikace a zrání vína probíhají
v oceli. Velká pozornost je věnována době
spuštění fermentace. Rychlý "rozjezd"
kvašení snižuje riziko oxidace a napadení
vína mikroorganismy. Zrání vína probíhá
bez přístupu vzduchu.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná červená rubínová barva.
Vůně je komplexní, odrůdově typická
s tóny lesních ostružin a borůvek.
Na patře je harmonické a rafinované
se zaoblenými tříslovinami. Krásné
a originální Teroldego, které nezapře
osobitý charakter odrůdy.
Víno a gastronomie: Hodí se k polentě,
šunce Mortadella, červenému masu,
houbám a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Marzemino
Vinifikace: Část hroznů se 70
dní suší (tzv. appassimento),
díky čemuž se rozvine jejich
aromatická složka.
Poté jsou hrozny odstopkovány,
vylisovány a získaný mošt kvasí
spolu s vybranými kvasinkami. Zbylá
část hroznů se na vinohradu nechá
co nejdéle. Po spojení obou částí víno
zraje v oceli.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínová barva.
Vůně je intenzivní, s tóny
čerstvého i zavařeného lesního ovoce
a višní naložených v alkoholu.
Na patře je příjemné, plné, měkké
s jemnými tříslovinami.
Chuť koresponduje s aroma vína.  
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí
se ke středně vyzrálým sýrům,
těstovinám s ragú, jemně tučnému
bílému a červenému masu.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Nero d´Avola
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Sicílie
Víno zdobí keramická etiketa.
Skvělý tip na dárek. Řada ocenění.
Vinifikace: Část vína zraje v ocelových
tancích 4 měsíce, část vína zraje
v barikových sudech. Následně víno
zjemňuje svoji chuť zráním v lahvi.
Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje velmi tmavou rubínovou
barvou. Ovocná vůně s tóny lékořice
a červeného bobulovitého ovoce.
Na patře je plné se zaoblenými
a měkkými tříslovinami. Dlouhá chuť,
ovocný závěr.
Gastronomie: Hodí se k těstovinám
s pestem a grilovanému červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 14 - 16° C


.

víno puglia rosso
BIO / ORGANIC  - 12 E MEZZO PRIMITIVO DEL SALENTO IGP - VARVAGLIONE
Víno Apulie
víno Veneto
Rosso, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 222,- na 159,-
SLEVA 63,- Kč
159Kč
Přidat do košíku >>
BIO - 12 e mezzo Primitivo
Varvaglione - Vigne e Vini
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,- Kč
239Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro - Salice, Le Pitre
Mottura
z 497,- na 355,-
SLEVA 142,- Kč
Tento produkt není k dispozici.
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
355Kč
Přidat do košíku >>
Valpolicella Classico Ripasso Superiore
Luigi Righetti
z 493,- na 379,-
SLEVA 114,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
379Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: Sangiovese, Malvasia Nera,
Aglianico
Vinifikace:  Vinobraní se provádí
ručně na konci září. Rmutace
s kontrolovanou teplotou po dobu cca
10 dní je následována alkoholovou
fermentací s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Výrazná
barva rubínu s fialovými odlesky.
Vůně je intenzivní, široká
a komplexní s tóny červeného
bobulového ovoce. V chuti je plné
s vynikající rovnováhou.
Gastronomie: Vynikající k salámům,
hutným předkrmům, rizotům a lehčím
úpravám červeného´masa.
Skvělé k rajčatovým těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Vinařství: Varvaglione
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Hrozny jsou sebrány
za rozbřesku a okamžitě přemístěny
do sklepa vinařství. Víno zraje
v barikových sudech 9 měsíců.
Charakteristické znaky: Plná červená
barva s fialovými odlesky. Ovocné tóny
černého rybízu a ostružin se snoubí
s kořenitou stopou muškátového oříšku,
lékořice, čokolády a vanilky, jež se tvoří
z kontaktu vína se dřevem během zrání.
Nižší obsah alkoholu je podpořen
příjemnou kyselinkou, která vínu dodává
vyváženost, jiskru a žádoucí délku
v chuti. Víno má svěží strukturu.
Na patře převazuje stopa ovoce a kokosu.
Velmi dobré červené víno vyráběno
v BIO produkci s noblesou reprezentuje
jižní Itálii.
Gastronomie: Víno se hodí k těstovinám,
rizotům, bílému masu a čerstvým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 18 ° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Vinařská oblast: Apulie (Salice Salentino
a města v provincii Lecce di Brindisi)
Vinifikace: Ruční sběr hroznů. Hrozny
jsou důkladně manuálně tříděny, proto
se do výroby dostane pouze nejkvalitnější
materiál. Víno zraje 12 měsíců
ve francouzských barikových sudech
a po nalahvování ještě 2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno provází
tmavá rubínová barva s granátovými
odlesky. Výraznou vůni višní a švestky
doplňují tóny koření, balzamika, kakaa
a opečeného chleba.. Na patře
je sametové, plné, bohaté, komplexní
a harmonické. Chuť je elegantní
a kořenito-ovocná se zaoblenými taniny.
Dlouhý závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému,
grilovanému a dušenému masu. Velmi
dobré ke zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Odrůda: Corvina, Molinara, Rondinella
Vinifikace: Hrozny ze 3 odrůd společně
fermentují v ocelových tancích. Následně
se provádí technika "ripasso".
Ta spočívá v tom, že se po dokončení
kvašení víno přečerpá do kádí, kde bylo
předtím lisováno víno Amarone. Víno
Valpolicella Classico zůstává v kontaktu
s čerstvě vylisovanými slupkami Amarone
po dobu 15-20 dnů a získává tak nádherné
aroma, které je tak typické
pro Amarone.
Zrání: Víno zraje v dubových
sudech po dobu 12 - 18 měsíců.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínová barva. Vůně je ovocná
s jasně čitelnými vanilkovými tóny,
jež pochází z kontaktu vína se dřevem.
Na patře je plné, harmonické,
s hedvábnou tříslovinou.
Gastronomie: Doplní zeleninová rizota,
pečené maso a zvěřinu.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


.

Víno Puglia
Víno Puglia
víno Puglia - Cantine Paradiso
 Vigne e Vini
Negro Amaro Igp, I Classici
Mottura
z 300,- na 215,-
SLEVA 85,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
215Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro Igp, Taló
Cantine San Marzano
z 400,- na 290,-
SLEVA 110,- Kč
290Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro, Posta Piana
Cantine Paradiso
z 243,- na 189,-
SLEVA 54,- Kč
189Kč
Přidat do košíku >>
12 e mezzo Negroamaro
Varvaglione - Vigne e Vini
z 270,- na 219,-
SLEVA 51,- Kč
219Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Název odrůdy vyjadřuje charakteristickou
téměř černou barvu bobulí hroznu a jemně
nahořklou typickou chuť, kterou má víno
vyrobené z Negroamara.  
Vinařská oblast: Apulie (provincie měst
Lecce a Brindisi)
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před zpracováním
důkladně tříděny. Víno zraje 6 měsíců
v barikových sudech a 2-3 měsíce
v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínová barva. Buket je široký,
éterický s tóny červeného zralého ovoce,
pepře, ušlechtilého tabáku a zelené slupky
ořechu. Na patře je harmonické, sametové
a krásně plné.
Gastronomie: Doprovodí červené maso,
pečeně, zvěřinu a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 18 ° C.


Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 14%
Umístění vinic: Jižní Itálie - Apulie.
Teplé klima. Půdy s příměsí červených
jílu a vápence vytváří v zemi vysoký
obsah želeta. I z tohoto důvodu mají
místní červená vína velmi tmavou barvu.
Vinifikace: Víno podstupuje maceraci
s kontrolovanou teplotou po dobu cca
10 dní. Následuje alkoholová fermentace
s vybranými kvasinkami. Víno zraje
v sudech barrique z francouzského
dubu 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Červené víno
z jedné z původních modrých odrůd jižní
Itálie se prezentuje purpurovou barvou
s nafialovělými odlesky. Vůně je krásně
šťavnatá, výrazná, perzistentní
a převládají v ní stopy černého rybízu,
lesního podrostu a koření. V aroma
se objevují také příjemné balzamikové
a vanilkové tóny. Chuť je plná, sametová
s bohatou ovocností a dlouhotrvajícím
lahodným závěrem. Lahodná sladce
kořenitá perzistence.
Gastronomie: Doplní červené maso,
zvěřinu, jehněčí, výrazné omáčky a plně
vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Částečně macerace probíhá
10 dnů při kontrolované teplotě 25 - 28° C.
Částečně víno maceruje při nižší teplotě,
aby se zvýraznil ovocný charakter vína.
Část vína zraje 12 měsíců v barikových
sudech a část v ocelových tancích po
dobu 12 měsíců. Oddělený způsob zrání
se volí pro dosažení lepší vyváženosti
mezi ovocnou a kořenitou složkou vína.
Charakteristické znaky: Víno provází
tmavá rubínová barva. Vůně je bohatá
s tóny třešní, balzamika, vanilky
a skořice. Na patře je plné, krásně
měkké a sametové. Výrazný a dobře
strukturovaný závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému
červenému masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie - oblast Salento
Vinifikace: Hrozny jsou přemístěny
do sklepa, kde jsou roztříděny,
odstopkovány a rozdrceny.
Po dokončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech po dobu 6 měsíců. Následně
je víno lahvováno a pokračuje ve zrání.
Charakteristické znaky: Červená barva
s purpurovými odlesky. Vůně je výrazná
s tóny lesního ovoce, ibišku a oregána.
V chuti převažují stopy vanilky,
které mají na patře nádherně dlouhý
dozvuk. Příjemná svěží, sametová
a měkká chuť s kořenitým závěrem.
Svým názvem víno odkazuje
na obsah alkoholu. "12 e mezzo"
v italském jazyce znamená 12,5.
Gastronomie: Doplní ovčí sýry,
těstoviny, pizzu a telecí játra.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


.

Mezzacorona víno
Castel Firmian - Mezzacorona
Castel Firmian - Trentino
Víno Puglia
Teroldego Doc
Mezzacorona
z 250,- na 179,-
SLEVA 71,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
179Kč
Přidat do košíku >>
Teroldego Rotaliano Doc
Castel Firmian
z 273,- na 195,-
SLEVA 78,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
195Kč
Přidat do košíku >>
Teroldego Rotaliano Riserva
Castel Firmian
z 357,- na 255,-
SLEVA 102,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
255Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Manduria, Papale
Varvaglione - Vigne e Vini
z 832,- na 569,-
SLEVA 263,- Kč
569Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Díky svému charakteru je toto
víno nazýváno "vino principe
del Trentino" (princ Trentina).
Odrůda: 100 % Teroldego Rotaliano
Charakteristické znaky: Rubínová
barva s fialovými odlesky. Výrazný
buket, ve kterém se bohatě snoubí
tóny lesních plodů. Chuť je odrůdově
charakteristická, suchá,
harmonická a sametová.
Gastronomie: Výtečný společník
k pečením, grilovanému masu
a zrajícím sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Díky svému charakteru je toto víno
nazýváno "vino principe del Trentino"
(princ Trentina).
Odrůda: 100 % Teroldego Rotaliano
Charakteristické znaky: Rubínová
barva s fialovými odlesky. Vůně je velmi
výrazná a ukrývá širokou škálu aromat,
mezi kterými vynikají tóny lesního ovoce,
zejména borůvky, ostružiny a maliny.
Chuť je ovocná, suchá s příjemně
uhlazenými taniny.
Gastronomie: Vynikající k typickým
trentinským pochoutkám. Výborně
doplní bohaté první chody (např. lazaně)
a hlavní chody, jako např. pečeně,
grilované maso a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Vinifikace: Tato Riserva se vyrábí
pouze v nejlepších ročnících z hroznů
sklizených z vynikajících poloh oblasti
Piana Rotaliana. Víno kvasí na slupkách.
Fermentace probíhá při kontrolované
teplotě cca 25° C po dobu 12-13 dní.
Víno zraje minimálně 24 měsíců,
z čehož 12 měsíců leží
v nejkvalitnějších dubových sudech.
Zráním v lahvi je charakter vína dotažen
k dokonalosti.
Charakteristické znaky: Výrazná
rubínová barva. Odrůdově charakteristická,
komplexní vůně připomíná zralé ovoce.
V buketu se mísí příjemné tóny borůvek,
švestek a červeného rybízu doplněné
prvky koření. Chuť je úžasně plná, tělnaná
a harmonická s uhlazenými tříslovinami.
Víno a gastronomie: Doplní vařené,
pečené i grilované maso a vyzrálé sýry.
Vynikající s místní úpravou rizota zvanou
"al Teroldego".
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Réva je sbírána ručně
do dřevěných bedýnek a velmi přísně
tříděna, aby se do výroby tohoto
Primitiva dostaly pouze nejkvalitnější
hrozny. Vinifikace a macerace
probíhají při kontrolované teplotě
26 - 28° C. Po ukončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech nejméně 10 měsíců.
Charakteristické znaky: Rubínová
barva. Buket je plný s tóny červeného
ovoce. Na patře je zakulacené a měkké.
Chuť je krásně aromatická a připomíná
marmeládu a lesní podrost. Vynikající
červené víno, které svojí výraznou
strukturou a elegancí s noblesou
reprezentuje svoji oblast původu.
Gastronomie: Výborný společník
ke zvěřině a hutným pokrmům
z červeného masa.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


.

Feudo Arancio - Stemmari
Sicilská vína
Sicilia - Feudo Arancio
víno Sicilia Feudo Arancio
Nero d´Avola Sicilia Doc
Feudo Arancio
z 264,- na 189,-
SLEVA 75,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
189Kč
Přidat do košíku >>
Syrah - Nero d´Avola, Passiari
Feudo Arancio
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,-
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
239Kč
Přidat do košíku >>
Riserva Cantodoro Doc
Feudo Arancio
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,-
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
239Kč
Přidat do košíku >>
Riserva Nero d´Avola Doc
Feudo Arancio
z 362,- na 259,-
SLEVA 103,- Kč
259Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Charakteristické znaky: Výrazná
rubínová barva s jemnými oranžovými
odlesky. Typická, intenzivní vůně
černého rybízu, lesních jahod
a granátového jablka. Jemná, měkká
chuť s výraznými prvky lesního ovoce,
černého rybízu a višně. Hedvábné,
středně plné víno s příjemnou
mineralitou.
Gastronomie: S poctou doprovodí
rizota, zapékané těstoviny a pizzu.
Skvěle se snoubí s červeným masem,
jehněčím a výraznými sýry.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 75 % Syrah, 25 % Nero d´Avola
Vinařská oblast: Sicílie
Vinifikace: Po dokončení alkoholové
fermentace polovina moštu odrůdy Syrah
zraje 6-8 měsíců v barikových sudech.
Hrozny révy Nero d´Avola ihned po sebrání
podstupují tzv. appassimento. Hrozny
jsou 60 dnů sušeny ve speciálních
místnostech, kde musí být zajištěn
stálý přísun vzduchu. Hrozny postupně
sesychají. Zvyšuje se podíl sušiny
a cukr v bobulích je mnohem
koncentrovanější. Poté jsou hrozny
vylisovány a fermentují 15 dní s vybranými
kvasinkami. Obě odrůdy jsou spojeny
a společně pokračují ve zrání dalších
6 měsíců v oceli.
Gastronomie: Vynikající k vyzrálým
sýrům, salámům, těstovinám s ragú,
červenému masu a pečeným rybám.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


Červené víno, suché.
Odrůda: 80% Nero d´Avola, 20%
Cabernet S. Obě odrůdy se v úvody
výroby zpracovávají odděleně.
Nero d´Avola zraje 8 měsíců
v barikových sudech. Cabernet S.
zraje 12 měsíců ve francouzském
sudu. Poté jsou odrůdy spojeny
a víno je ponecháno ve dřevě další
4 měsíce. Po nalahvování víno
vyzrává 8 měsíců v lahvi.
Charakteristické znaky: Víno
má z Nero d´Avola ovocné aroma
ostružin, lesních jahod a malin.
Díky Cabernetu cuvée získává
výraznou strukturu, plnou chuť
a bohatou vůni se stopou lékořice,
tabáku, švestek a jemným tónem
vanilky.
Gastronomie: Doprovodí výrazné
pokrmy na bázi ragů, červeného
masa, zvěřiny.
Dobré ke grilovanému masu.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 100 % Nero d´Avola
Vinařská oblast: Sicílie
Vinifikace: Část moštu Nero d´Avola
(30%) zraje v ocelových tancích, aby
se zachoval charakter zralého
červeného ovoce, zatímco zbylých
70% moštu leží 8-10 měsíců
v barikových sudech. Na konci zrání
jsou obě části vína spojeny dohromady
a víno dále zraje v oceli a v lahvi
dalších 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná,
hluboká červená barva s lehce
granátovými prvky. Zralá vůně s tóny
ostružin, malin a třešní. Květinové
aroma připomínající fialky je doplněno
stopou tabáku a vanilky, které víno
získává zráním ve dřevě.
Chuť je měkká a velmi štavnatá
s jemnými a elegantními tříslovinami.
Víno plného těla.
Gastronomie: Dobrý společník
k vyzrálým sýrům, salámům,
těstovinám s omáčkou ragů,
červenému masu a pečeným rybám.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


.

víno Apulie
víno puglia
víno Puglia - Sirani
víno Puglia Vigne e Vini
Primitivo Posta Piana IGT
Cantine Paradiso
z 240,- na 189,-
SLEVA 51,- Kč
189Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Manduria, Taló
Cantine San Marzano
z 400,- na 290,-
SLEVA 110,- Kč
290Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo Manduria, Costarossa
Surani
z 293,- na 239,-
SLEVA 54,- Kč
239Kč
Přidat do košíku >>
12 e mezzo Primitivo
Varvaglione - Vigne e Vini
z 263,- na 219,-
SLEVA 44,- Kč
219Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - oblast Manduria
Vinifikace: Vinobraní se provádí
poslední týden v srpnu. Hrozny jsou
přemístěny do vinného sklepa, kde
jsou roztřízeny, odstopkovány
a rozdrceny. Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 25 - 28° C
po dobu 10 dnů.Víno je jemně
vylisováno. Část zraje
v barikových sudech a část
v ocelových tancích 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná
fialová barva. Vůně je zřetelně
ovocná s kořenitou stopou
charakteristickou pro odrůdu
Primitivo. Na patře je nádherně
šťavnaté, měkké s dobrou strukturou.
Gastronomie: Hodí se k červenému
masu a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Vinifikace: Vinobraní se obvykle
provádí 2. týden v září. Macerace
s kontrolovanou teplotou po dobu cca 10
dní je následována alkoholovou fermentací
s vybranými kvasinkami. Víno zraje
v sudech barrique z francouzského
a amerického dubu 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná
rubínová barva s fialovými odlesky.
Opulentní a šťavnatá vůně, která
připománá zralé třešně, švestky, sušené
ovoce s příjemnými tóny vanilky a kakaa.
Víno výrazné struktury, která je změkčená
příjemným teplem odrůdy Primitivo.
Plná chuť s bohatou ovocností
a jemnou tříslovinou. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Dobrý společník k hutným
předkrmům, jehněčímu, zvěřině
s výraznými omáčkami a těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Hrozny se na keřích révy
nechávají přezrát. Macerace se slupkami
20 dní při kontrolované teplotě 25 - 28° C.
Víno zraje v dubových barikových
sudech 6 - 8 měsíců,
během kterého se taniny zakulatí a víno
získá krásnou strukturu.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínová barva a vůně s tóny
červeného ovoce a koření. Na patře
je měkké, vyvážené a plné s hebkými
tříslovinami.
Gastronomie: Hodí se k pokrmům
výrazné chuti, k těstovinám, zvěřině,
červenému masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Primitivo del Salento
Oblast: Itálie, Apulie - provincie města
Taranto
Vinifikace: Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 24 - 28° C.
Po malolaktické fermentaci víno zraje
v barikových sudech po dobu 12
měsíců.
Charakteristické znaky: Velmi elegantní
rubínová barva. Výrazná vůně s ovocnými
tóny zralých švestek, třešňové marmelády
a kakaa je doplněná jemným kořenitým
aroma s vanilkovým závěrem.
Víno s dobrou strukturou.
Měkká chuť je bohatá na vyzrálé třísloviny.
Gastronomie: Hodí se k červenému masu
a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


.

Varvaglione vigne e vini
víno apulie
víno puglia rosso
Primitivo Moi
Varvaglione - Vigne e Vini
z 196,- na 140,-
SLEVA 56,- Kč
140Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Manduria, Zolla
Vigneti del Salento
z 450,- na 315,-
SLEVA 135,- Kč
315Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo, I Muri
Vigneti del Salento
z 284,- na 175,-
SLEVA 109,- Kč
175Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 15 - 28° C.
Charakteristické znaky: Víno provází
rubínová barva s fialovými odlesky.
Vůně je odrůdově charakteristická,
velmi výrazná a připomíná červené
ovoce naložené v alkoholu a švestkovou
marmeládu s kořenitými tóny lékořice
a sušeného ovoce. Na patře je plné,
měkké, vyvážené a s dobrou strukturou.
Gastronomie: Víno, které se hodí
téměř ke každému chodu.
Doporučujeme zejména
k červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Vigneti del Salento (Farnese)
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Objem alkoholu: 14%
Vinifikace: Hrozny jsou jemným
způsobem sebrány a odstopkovány.
Kontrolované kvašení po dobu 8-10 dní
s průběžnou betonáží. Školení vína
a malolaktická fermentace probíhá
v nerezových tancích.
Víno zraje v sudech barrique
z francouzského a amerického dubu
po dobu 6-8 měsíců.
Charakteristické znaky: Intenzivní
rubínová barva s fialovými odlesky.
Výrazná komplexní vůně s tóny drobného
lesního ovoce, exotického koření a třešní.
Víno s velkou strukturou na patře působí
plným a teplým dojmem. Nadchne svojí
vyvážeností mezi elegantní tříslovinou
a bohatou chutí. Víno je perzistentní
s nezaměnitelným charakterem.
Dlouhý závěr.
Gastronomie: Excelentní k bohatým
předkrmům a jehněčímu masu. Hodí
se také ke zvěřině s náročnějšími
omáčkami a hrubozrným těstovinám.
Doporučujeme k pečeným a grilovaným
úpravám masa a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18 ° C


Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Farnese Vini
Odrůda: 100% Primitivo
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Hrozny jsou šetrným
způsobem sebrány a odstopkovány.
Rmutace probíhá v co nejkratším
časovém rozmezí. Macerace
při kontrolované teplotě 8-10° C
s průběžnou betonáží. Školení vína
a malolaktická fermentace probíhá
v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Intenzivní
rubínová barva s fialovými odlesky.
Výrazná ovocná vůně s tóny černých
lesních plodů a kompotovaného ovoce.
Na patře je plné, měkké, harmonické
a příjemně hřejivé s jemně nasládlou
tříslovinkou. Víno připravené
ke konzumaci.
Gastronomie: Hodí se k bohatým
předkrmům, červenému masu, zvěřině
a středně vyzrálým sýrům. Vhodné
v kombinaci s tomatovými omáčkami.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

.



Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.

.


           
        Nabídka vín je k dispozici na 2 stránkách  


.
Doručení po celé
již OD 1 900,- Kč
ke každé objednávce!!!
+ DÁREK
ČR ZDARMA




Kolekce červených vín




Kolekce bílých vín




Kolekce Mix
ALESPOŇ 1 ZA ŽIVOT
musíte ochutnat odrůdu
vybranou pro oslavy zvolení papeže
Benedikta XIII (rok 1724)
Vůně marmelády a lesního ovoce.
Výrazná červená barva,
zakulacená a měkká chut´.
info@prahavino.cz
tel: 776 833 558
ZKUSTE A POCHOPÍTE
     Sídlo společnosti - Fakturační adresa:
     Chuť Itálie s.r.o
     Na Roudné 443/18
     301 00 Plzeň
     Česká republika
     IČO: 29089298
     DIČ: CZ29089298


     Sklad společnosti:
     Jesenická 513, Psáry - Dolní Jirčany 252 44
     (na hranici města Jesenice u Prahy)

Návrat na obsah