Praha
Vino.cz
Praha
Vino.cz
Přejít na obsah


       Červená vína

VÍNO ABRUZZO  - Mucci
Francouzská vína
Francouzská vína
víno Toscana Siena
Montepulciano d´Abruzzo Valentino DOC
z 270,- na 219,-
SLEVA 51,- Kč
219Kč
Přidat do košíku >>
Cabernet Sauv. - Syrah, Vignes de Nicole
z 387,- na 298,-
SLEVA 89,- Kč
298Kč
Přidat do košíku >>
LA FORGE ESTATE Cabernet Sauvignon
z 312,- na 223,-
SLEVA 89,- Kč
223Kč
Přidat do košíku >>
BIO VÍNO - Chianti colli Senesi DOCG
z 293,- na 239,-
SLEVA 54,- Kč
239Kč
Přidat do košíku >>

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Vinařství: Cantine Mucci
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Abruzzo
Odrůda: 100% Montepulciano   
Vinifikace: Tradiční způsob macerace.
Po malolaktické fermentaci je víno
přečerpáno do ocelových tanků,
kde zraje až do doby lahvování.
Charakteristické znaky: Víno provází výrazná
červená rubínová barva s jemnými fialovými
odlesky. Příjemná vínová vůně s tóny lesního
bobulového ovoce a kořenitou stopou
vanilky. Na patře je suché, měkké
a sametové. Lahodná chuť s jemnými
tříslovinami.
Ideální teplota k podávání: 14 - 16° C.
Víno a gastronomie: Doplní pečené jehněčí
maso, zvěřinovou paštiku, masové ravioli,
mufloní žebírka a vyzrálé sýry.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: Vignes de Nicole
Země původu: Francie
Vinařská oblast: Languedoc, Hérault.
Odrůda: 55 % Cabernet Sauvignon, 45 % Syrah
Vinifikace: Sklizeň hroznů je částečně ruční
a částečně mechanická a provádí se výhradně
v nočních hodinách. Odrůdy jsou zpracovány
separátně. 7-12 denní macerace. Malolaktická
fermentace probíhá v sudech. Mošt je přečerpán
do dubových sudů (z části zcela nových,
z části cca 4 roky starých), kde víno leží 7 měsíců.
Charakteristické znaky: Víno má hlubokou
purpurovou barvu s rubínovými odlesky.
Buket je výrazný s tóny zralého červeného ovoce,
višní, vanilky a příjemnou stopou dřeva
a exotického koření. Aromatika je podpořena
dotekem kouře a moka. Na patře je znatelný
vyšší obsah alkoholu. Víno je vyvážené
se silným charakterem. V chuti upoutá příjemný
podtext zralého červeného ovoce. Třísloviny jsou
výrazné, ale sametové. Dlouhá perzistence

chuti. Lehce lékořicový a vanilkový závěr.
Gastronomie: Těstoviny, dušené hovězí maso
a zvěřina. Hodí se také k domácím paštikám
a měkkým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: La Forge Estate (Domaines Paul Mas)
Země původu: Francie
Vinařská oblast: Languedoc
Odrůda: 100% Cabernet Sauvignon
Vinifikace: Hrozny jsou sebrány a odstopkovány.
Macerace zastudena po dobu 10 dní
s každodenním promícháváním na začátku
procesu. Jemné lisování.
Malolaktická fermentace probíhá v dubových
barikových sudech o objemu 225 L.
Víno zraje 6 měsíců v barikových sudech.  
Charakteristické znaky: Víno provází temná
granátová barva s jiskrnými rubínovými odlesky.
Vůně je výrazná s tóny lesních plodů,
červené papriky a tabáku, kterou navíc podtrhují
stopy kávy, vanilky a koření. Na patře je plné
se zaoblenými taniny. V chuti převládají
tóny zralých třešní, vanilky a koření, které
přetrvávají až do krásně dlouhého ovocného
závěru.
Gastronomie: Hodí se k teplým salátům,
masovým pokrmům a tvrdým sýrům.
Velmi dobré ke grilovanému hovězímu
a jehněčímu masu.
Ideální teplota k podávání: 17 °C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Kategorie: BIO kvalita
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 85% Sangiovese, 8% Canaiolo,
7% Mammolo
Oblast: Itálie, Toscana
Vinifikace: Vinifikace probíhá bez použití
siřičitanů. 30% vína zraje 4 měsíce
v sudech tonneaux z amerického dubu
o objemu 300 L.
Charakteristické znaky:
Víno provází rubínová
barva s jiskrným okrajem. Středně intenzivní
aroma nabízí paletu červených peckovin,
třešní a černého rybízu. Víno má lehčí tělo.
Na patře převažují tóny třešní, malin a rybízu.
Svěží dochuť rybízových listů. Elegantní,

klasické, velmi příjemně pitelné Sangiovese.
Gastronomie: Doplní toskánské salámy

a prosciutto.
Ideální teplota k podávání: 18 - 20 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Castel Firmian - Mezzacorona
víno puglia
toskánská vína
Francouzská vína
Marzemino Doc - Castel Firmian
z 259,- na 185,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
185Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo Podere Sant´Andrea IGT
z 207,- na 148,-
SLEVA 59,- Kč
148Kč
Přidat do košíku >>
Chianti DOCG - Le Terre
z 270,- na 219,-
SLEVA 51,- Kč
219Kč
Přidat do košíku >>
Cabernet Sauv. - Merlot, Vignes de Nicole
z 387,- na 298,-
SLEVA 89,- Kč
298Kč
Přidat do košíku >>

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda Marzemino je v regionu Trentino
pěstována již od 11. století. Díky své exkluzivní
kvalitě bylo víno oslavováno v opeře světového
skladatele Mozarta "Don Giovanni".
Charakteristické znaky: Rubínová barva.
Výrazná ovocná vůně. Suchá, nádherně
plná, lahodná, harmonická chuť.
Gastronomie: Velmi dobrý společník
k lazaním, bílému masu a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13
%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Vinifikace a macerace

probíhají při kontrolované teplotě
25 - 28° C. Po dokončení malolaktické
fermentace víno zraje v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Víno provází výrazná

červená barva. Vůně je plná, odrůdově typická
a nalezneme v ní tóny ostružin a lékořice.
Na patře je středně plné s příjemnou ovocnou
kyselinkou v závěru.
Gastronomie: Doprovodí červené maso

a vyzrálé sýry. Vynikající ke kvaltiním těstovinám
s rajčatovou omáčkou a čerstvými bylinkami.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Víno se světlou rubínovou barvou
a intenzivními odlesky. Lehčí, středně
intenzivní aroma ve kterém převládají
tóny třešní, červeného rybízu a brusinek.
Lehčí a osvěžující chuť s příjemnou strukturou

svým charakterem kopíruje ovocnou vůni.
Kratší svěží závěr.

Původ: Toskánsko
Odrůdy: Sangiovese, Canaiolo, Colorino, Ciliegiolo
Zrání: nerezové tanky
Doporučení: salámové výběry, tuňák

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: Vignes de Nicole
Země původu: Francie
Vinařská oblast: Languedoc, Hérault.
Odrůda: 56 % Cabernet Sauvignon, 44 % Merlot
Vinifikace: Sklizeň hroznů probíhá částečně
ručně a částečně mechanicky v nočních
hodinách, aby se zabránilo případné oxidaci.
Průměrná úroda při sklizni je 50 hl / 1 ha.
Víno zraje 7 měsíců v dubových sudech.
Charakteristické znaky: Víno se prezentuje
velmi temnou purpurovou barvou
s červeno-fialovými odlesky. Buket je elegantní
a komplexní, s tóny švestek, červených bobulí,
koření, lesního ovoce, černého rybízu a vanilky.
Lékořice a aromatická stopa dřeva v závěru.
Na patře je vyvážené s výraznými,
ale zaoblenými tříslovinami. Krásně dlouhý
dozvuk s příjemnou kakaovou tečkou.
Gastronomie: Hodí se k grilovanému masu,
drůbeži, zvěřině a těstovinovým pokrmům.
Doplní výrazně aromatické sýry.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Francouzská vína
Vína z CHILE
Luigi Righetti - Mezzacorona
Francouzská vína
LA FORGE ESTATE Syrah
z 312,- na 223,-
SLEVA 89,- Kč
223Kč
Přidat do košíku >>
Viu Manent - Gran Reserva Malbec
z 360,- na 275,-
SLEVA 85,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
275Kč
Přidat do košíku >>
Recioto Doc - sladké - Righetti
NA OBJEDNÁVKU, ODBER MIN 6 KS
z 1 050,- na 850,-
SLEVA 200,- Kč

850Kč
Přidat do košíku >>
LA FORGE ESTATE Merlot
z 312,- na 223,-
SLEVA 89,- Kč
223Kč
Přidat do košíku >>

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Vinařství: La Forge Estate (Domaines Paul Mas)
Země původu: Francie
Vinařská oblast: Languedoc
Odrůda: 100% Syrah
Vinifikace: Řízené kvašení.

Víno zraje 7 měsíců v barikových sudech.
Charakteristické znaky: Víno doprovází
výrazná purpurová barva s granátovými
odstíny. Tento Syrah s výrazným
buketem voní po fialkách, borůvkách,
ostružinách, pepři, lékořici a moka
s jemnou stopou dubu. Na patře je víno

plné, vyvážené se sametovými tříslovinami.
V chuti vynikají tóny červeného ovoce,
černého rybízu, fialky, kůže a lékořice.

Dlouhý kořenitý dozvuk.
Gastronomie: Skvělý společník k jehněčímu

masu, zvěřině a sýrům výrazné chuti.
Ideální teplota k podávání: 17 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: Viu Manent
Země původu: Chile
Vinařská oblast: Colchaqua Valley
Vinice: San Carlos
Odrůda: 100% Malbec
Vinifikace: Hrozny podstupují 3denní
fermentaci s macerací při teplotě 10° C, aby
došlo k co největší extrakci barviva a aromat.
Alkoholová fermentace probíhá při
kontrolované teplotě 25-27° C. Malolaktická
fermentace je dokončena v sudech. Většina
vína zraje ve dřevě 12 měsíců. Víno je před
nalahvováním jemně filtrováno.
Charakteristické znaky: Velmi dobře vyrobený
Malbec. Má živou barvu a vůni švestek a třešní,
s tóny květin, vanilky a čokolády. Víno je velmi l
ahodné a strukturované.
Gastronomie: Dobrý společník ke grilovanému
a pečenému masu.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, sladké.
Odrůda vína a vinifikace: Na výrobu vína Recioto
se používají stejné odrůdy, které vdechují život
známému vínu Amarone - Corvina, Molinara
a Rondinella. Hrozny se nechávají sušit
na rohožích několik měsíců. V březnu, když
dosáhnou maximální možné cukernatosti,
jsou lisovány.
Charakteristické znaky: Zářivá fialkově modrá
barva. Intenzivní ovocná vůně s vnímatelnými
tóny fialek. Sladká, výrazná ovocná chuť.
Gastronomie: Toto dezertní víno je vynikající
s vyzrálými a pikantními sýry. Výborně se hodí
k mandlovým a čokoládovým zákuskům.
Objem alkoholu: 12,5 %
Ideální teplota k podávání: 16°

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Vinařství: La Forge Estate (Domaines Paul Mas)
Země původu: Francie
Vinařská oblast: Languedoc
Odrůda: 100% Merlot
Vinifikace: Malolaktická fermentace probíhá
v dubových barikových sudech o objemu 225 L.
Víno zraje 6 měsíců v barikových sudech.
Charakteristické znaky: Víno provází hluboká
purpurová barva s jiskrnými rubínovými reflexy.
Vůně je výrazná s tóny švestek, ostružin, moruší,
vyuzeného dubového dřeva a jemného koření.
V tělnaté chuti nalezneme stopy červeného
bobulového ovoce a pražené kávy. Kořenité tóny
v dlouhém závěru.

Na patře pohladí sametové taniny.
Gastronomie: Toto víno se náramně hodí

k teplým salátům, měkkým sýrům, těstovinám
s Boloňskou omáčkou a masitým pokrmům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE



Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.


           
        Nabídka vín je k dispozici na 2 stránkách  


.
Návrat na obsah