Praha
Vino.cz
Praha
Vino.cz
Přejít na obsah


       
Drahá vína

ETIKÉ VINI - sule
víno apulie 60 anni
Víno Puglia
Luigi Righetti - Mezzacorona
Primitivo di Manduria Dop - Sule
z 583,- na 449,-
SLEVA 134,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
449Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Manduria, 60 ANNI Dop
Cantine San Marzano
z 965,- na 655,-
SLEVA 310,- Kč
655Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Manduria Papale DOP
z 832,- na 569,-
SLEVA 263,- Kč
569Kč
Přidat do košíku >>
Recioto Doc - sladké - Righetti
NA OBJEDNÁVKU, ODBER MIN 6 KS
z 1 050,- na 850,-
SLEVA 200,- Kč

850Kč
Přidat do košíku >>

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Apulie
Luxuxní víno zdobí ručně vyráběná
keramická etiketa.
Ideální tip na dárek.
Ocenění z vinařských soutěží.
Vinifikace: Víno zraje v barikových sudech
po dobu 6 - 8 měsíců.

Charakteristické znaky: Víno se prezentuje
tmavou červenou barvou s granátovými odlesky.
Vůně je komplexní a intenzivní a disponuje
širokou paletou aromat.
Nalezneme zde výrazné tóny třešní, lesních
plodů, marmelády, ovoce nakládaného

v lihovině, koření, opečeného chleba, skořice
a muškátového oříšku. Na patře je víno krásně
strukturované, zakulacené, lahodné a plné.
Chuť je bohatá, perzistentní se zaoblenými
taniny.  
Gastronomie: Vynikající k pokrmům ze zvěřiny,
vyzrálým sýrům či k sýrům z bylinkami.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria

Objem alkoholu: 14%
Vinifikace: Ruční sběr se provádí začátkem

září, kdy hrozny vykazují plnou zralost. Hrozny
se umisťují do malých přepravek, aby nedošlo
k jejich znehodnocení. 80% hroznů maceruje
18 dní. Zbývajících 20% podstupuje maceraci

25 dní společně s místními kvasinkami
při kontrolované teplotě 24-26°C.
Víno zraje v nejkvalitnějších sudech barrique

z francouzského a amerického dubu 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Vyjímečné víno

pocházející z 60letých vinic. Barva je temná
až neprůhledná s vysokou viskozitou. Vůně
je výrazná, široká a komplexní s tóny švestek,
třešňové marmelády, přezrálého černého
lesního ovoce, kakaa a tabáku. Lehce kořenité
aroma. Chuť je velmi nasládlá se stopou
hroznového cukru a ovoce. Přestože
je neskutečně plné, působí díky ušlechtilým
taninům elegantně a vyváženě. V závěru
se objevují stopy kakaa, kávy a vanilky.
Jedinečné víno, které je díky svému původu
a náročnosti přípravy k dispozici ve velmi
omezeném množství.
Gastronomie: Hodí se k červeným masům

a zvěřině, hutným pokrmům a omáčkám.
Rovněž vynikající pouze samotné k meditaci.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Réva je sbírána ručně

do dřevěných bedýnek a velmi přísně
tříděna, aby se do výroby tohoto Primitiva
dostaly pouze nejkvalitnější hrozny.
Vinifikace a macerace probíhají

při kontrolované teplotě 26 - 28° C.
Po ukončení malolaktické fermentace
víno zraje v barikových sudech nejméně

10 měsíců.
Charakteristické znaky: Rubínová barva.

Buket je plný s tóny červeného ovoce.
Na patře je zakulacené a měkké. Chuť je krásně
aromatická a připomíná marmeládu a lesní
podrost. Vynikající červené víno, které svojí
výraznou strukturou a elegancí s noblesou
reprezentuje svoji oblast původu.
Gastronomie: Výborný společník ke zvěřině

a hutným pokrmům z červeného masa.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, sladké.
Odrůda vína a vinifikace: Na výrobu vína Recioto
se používají stejné odrůdy, které vdechují život
známému vínu Amarone - Corvina, Molinara
a Rondinella. Hrozny se nechávají sušit
na rohožích několik měsíců. V březnu, když
dosáhnou maximální možné cukernatosti,
jsou lisovány.
Charakteristické znaky: Zářivá fialkově modrá
barva. Intenzivní ovocná vůně s vnímatelnými
tóny fialek. Sladká, výrazná ovocná chuť.
Gastronomie: Toto dezertní víno je vynikající
s vyzrálými a pikantními sýry. Výborně se hodí
k mandlovým a čokoládovým zákuskům.
Objem alkoholu: 12,5 %
Ideální teplota k podávání: 16°

KOMPLETNÍ INFORMACE



Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.

Návrat na obsah