Praha
Vino.cz
Praha
Vino.cz
Přejít na obsah


        
Kvalitní Vína

 Vigne e Vini
BIO / ORGANIC  - 12 E MEZZO PRIMITIVO DEL SALENTO IGP - VARVAGLIONE
Francouzská vína
Castel Firmian - Trentino
12 e mezzo Negroamaro del Salento IGP
z 270,- na 219,-
SLEVA 51,- Kč
219Kč
Přidat do košíku >>
BIO ORGANIC - 12 e mezzo Primitivo IGP
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,- Kč
239Kč
Přidat do košíku >>
LA FORGE ESTATE Cabernet Sauvignon
z 312,- na 223,-
SLEVA 89,- Kč
223Kč
Přidat do košíku >>
Teroldego Rotaliano Riserva Doc
z 357,- na 255,-
SLEVA 102,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
255Kč
Přidat do košíku >>

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie - oblast Salento
Vinifikace: Hrozny jsou přemístěny
do sklepa, kde jsou roztříděny, odstopkovány
a rozdrceny. Po dokončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech po dobu 6 měsíců.
Následně

je víno lahvováno a pokračuje ve zrání.
Charakteristické znaky: Červená barva
s purpurovými odlesky. Vůně je výrazná
s tóny lesního ovoce, ibišku a oregána.
V chuti převažují stopy vanilky,
které mají na patře nádherně dlouhý dozvuk.
Příjemná svěží, sametová a měkká chuť
s kořenitým závěrem. Svým názvem víno
odkazuje na obsah alkoholu. "12 e mezzo"
v italském jazyce znamená 12,5.
Gastronomie: Doplní ovčí sýry, těstoviny,
pizzu a telecí játra.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Vinařství: Varvaglione
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Hrozny jsou sebrány
za rozbřesku a okamžitě přemístěny
do sklepa vinařství. Víno zraje
v barikových sudech 9 měsíců.

Charakteristické znaky: Plná červená
barva s fialovými odlesky. Ovocné tóny
černého rybízu a ostružin se snoubí
s kořenitou stopou muškátového oříšku,
lékořice, čokolády a vanilky, jež se tvoří
z kontaktu vína se dřevem během zrání.
Nižší obsah alkoholu je podpořen příjemnou
kyselinkou, která vínu dodává vyváženost, jiskru
a žádoucí délku v chuti. Víno má svěží strukturu.
Na patře převazuje stopa ovoce a kokosu.
Velmi dobré červené víno vyráběno v BIO
produkci s noblesou reprezentuje jižní Itálii.

Gastronomie: Víno se hodí k těstovinám,

rizotům, bílému masu a čerstvým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 18 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: La Forge Estate (Domaines Paul Mas)
Země původu: Francie
Vinařská oblast: Languedoc
Odrůda: 100% Cabernet Sauvignon
Vinifikace: Hrozny jsou sebrány a odstopkovány.
Macerace zastudena po dobu 10 dní
s každodenním promícháváním na začátku
procesu. Jemné lisování.
Malolaktická fermentace probíhá v dubových
barikových sudech o objemu 225 L.
Víno zraje 6 měsíců v barikových sudech.  
Charakteristické znaky: Víno provází temná
granátová barva s jiskrnými rubínovými odlesky.
Vůně je výrazná s tóny lesních plodů,
červené papriky a tabáku, kterou navíc podtrhují
stopy kávy, vanilky a koření. Na patře je plné
se zaoblenými taniny. V chuti převládají
tóny zralých třešní, vanilky a koření, které
přetrvávají až do krásně dlouhého ovocného
závěru.
Gastronomie: Hodí se k teplým salátům,
masovým pokrmům a tvrdým sýrům.
Velmi dobré ke grilovanému hovězímu
a jehněčímu masu.
Ideální teplota k podávání: 17 °C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Vinifikace: Tato Riserva se vyrábí pouze

v nejlepších ročnících z hroznů sklizených
z vynikajících poloh oblasti Piana Rotaliana.
Víno kvasí na slupkách. Fermentace probíhá
při kontrolované teplotě cca 25° C po dobu
12-13 dní. Víno zraje minimálně 24 měsíců,
z čehož 12 měsíců leží v nejkvalitnějších
dubových sudech
(Allier a Troncais). Zráním
v lahvi je charakter vína dotažen k dokonalosti.
Charakteristické znaky: Výrazná rubínová barva.
Odrůdově charakteristická, komplexní vůně
připomíná zralé ovoce. V buketu se mísí
příjemné tóny borůvek, švestek a červeného
rybízu doplněné prvky koření. Chuť je úžasně
plná, tělnaná a harmonická s uhlazenými
tříslovinami.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Víno a gastronomie: Doplní vařené, pečené

i grilované maso a vyzrálé sýry. Vynikající
s místní úpravou rizota zvanou "al Teroldego".

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

víno Veneto
Francouzská vína
Francouzská vína
Francouzská vína
Valpolicella Classico Ripasso Superiore - Luigi Righetti
z 493,- na 379,-
SLEVA 114,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
379Kč
Přidat do košíku >>
LA FORGE ESTATE Sauvignon Blanc
z 312,- na 223,-
SLEVA 89,- Kč
223Kč
Přidat do košíku >>
LA FORGE ESTATE Syrah
z 312,- na 223,-
SLEVA 89,- Kč
223Kč
Přidat do košíku >>
LA FORGE ESTATE Viognier
z 312,- na 223,-
SLEVA 89,- Kč
223Kč
Přidat do košíku >>

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Odrůda: Corvina, Molinara, Rondinella
Vinifikace: Hrozny ze 3 odrůd společně
fermentují v ocelových tancích. Následně
se provádí technika
"ripasso". Ta spočívá
v tom, že se po dokončení kvašení víno
přečerpá do kádí, kde bylo předtím lisováno
víno Amarone. Víno Valpolicella Classico
zůstává v kontaktu s čerstvě vylisovanými
slupkami Amarone po dobu 15-20 dnů a získává
tak nádherné aroma, které je tak typické
pro Amarone.
Zrání:
Víno zraje v dubových
sudech po dobu 12 - 18 měsíců.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínová barva. Vůně je ovocná
s jasně čitelnými vanilkovými tóny,
jež pochází z kontaktu vína se dřevem.
Na patře je plné, harmonické,
s hedvábnou tříslovinou.
Gastronomie: Doplní zeleninová rizota,
pečené maso a zvěřinu.
Ideální teplota k podávání: 16 -18° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Vinařství: La Forge Estate (Domaines Paul Mas)
Země původu: Francie
Vinařská oblast: Languedoc
Odrůda: 100% Sauvignon Blanc
Vinifikace: Víno není v kontaktu se slupkami.
Mošt je filtrován a nastává fermentace.
5% vína je fermentuje a zraje v dubových
sudech po dobu 3 měsíců.

Charakteristické znaky: Víno provází jasná
citronově-žlutá jemná barva se zelenkavými

tóny. Vůně je komplexní s tóny čerstvého
chřestu, bylin a tropického ovoce. Dlouhotrvající
čistý závěr medové příchuti. U mladého vína
v buketu převládají ovocné tóny, které jsou
postupem času nahrazeny medovými aromaty.
Toto středně plné, šťavnaté víno v chuti nejvíce
odkrývá stopy grapefruitu a ovoce jižních zemí.
Gastronomie: Hodí se k mořským plodům,

salátům, těstovinovým pokrmům, chřestu,
měkkým čerstvým sýrům a dezertům.
Vynikající aperitiv!
Pro svůj svěží projev je velmi dobré i samotné.
Ideální teplota k podávání: 10 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Vinařství: La Forge Estate (Domaines Paul Mas)
Země původu: Francie
Vinařská oblast: Languedoc
Odrůda: 100% Syrah
Vinifikace: Řízené kvašení.

Víno zraje 7 měsíců v barikových sudech.
Charakteristické znaky: Víno doprovází
výrazná purpurová barva s granátovými
odstíny. Tento Syrah s výrazným
buketem voní po fialkách, borůvkách,
ostružinách, pepři, lékořici a moka
s jemnou stopou dubu. Na patře je víno

plné, vyvážené se sametovými tříslovinami.
V chuti vynikají tóny červeného ovoce,
černého rybízu, fialky, kůže a lékořice.

Dlouhý kořenitý dozvuk.
Gastronomie: Skvělý společník k jehněčímu

masu, zvěřině a sýrům výrazné chuti.
Ideální teplota k podávání: 17 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Vinařství: La Forge Estate (Domaines Paul Mas)
Země původu: Francie
Vinařská oblast: Languedoc
Odrůda: 100% Viognier
Vinifikace: Pečlivé školení vína.

Víno zraje v dubových sudech.
Charakteristické znaky: Jasná zlatavá barva
se slámově žlutými odlesky. Vůně je jemná,
příjemná a elegantní s tóny sušeného ovoce,
broskve, květin a stopou akátového medu.
Vliv zrání v dubových sudech vnáší do chuti
plnost, bohatost, svěžest a měkkost.
Dlouhý závěr. V prvních 5 letech se vyznačuje
ovocnou vůní, která postupem času
přechází ve vyzrálejší aroma.
Gastronomie: Hodí se k mořským plodům,
pokrmům z ryb, bílému masu, sýrům
a dezertům. Vychutnáte si jej i samotné.
Pro lepší požitek doporučujeme nechat
víno min 15 minut vydýchat (dekantovat).
Ideální teplota k podávání: 10 - 12 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Francouzská vína
Sicilia - Feudo Arancio
Francouzská vína
Vína z CHILE
LA FORGE ESTATE Chardonnay
z 312,- na 223,-
SLEVA 89,- Kč
223Kč
Přidat do košíku >>
Riserva Cantodoro Doc
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,-
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
239Kč
Přidat do košíku >>
LA FORGE ESTATE Merlot
z 312,- na 223,-
SLEVA 89,- Kč
223Kč
Přidat do košíku >>
GRAN Reserva Terra Noble - Merlot
z 450,- na 359,-
SLEVA 91,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
359Kč
Přidat do košíku >>

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: La Forge Estate (Domaines Paul Mas)
Země původu: Francie
Vinařská oblast: Languedoc
Odrůda: 100% Chardonnay
Vinifikace: Krátký kontakt se slupkami.
Víno je velmi jemně lisováno.
Řízené kvašení probíhá s vybranými
kvasinkami při kontrolované teplotě.

Víno zraje 4 měsíce v barikových sudech
z francouzského a amerického dubu.   

Charakteristické znaky: Víno provází zářivá
slámově-žlutá barva se zlatavými okraji. Vůně

je elegantní s tóny tropického ovoce, lískového
oříšku, ananasu, lipového květu a kdoule.
Aroma doplňují příjemné stopy vanilky
a opečeného chleba. Chuť je bohatá a příjemná,
s vyváženou kyselinkou a dlouhým závěrem.
Gastronomie: Hodí se k pokrmům z ryb, bílému

masu fois gras, měkkým sýrům i ovocným
dezertům. Toto víno si také velmi dobře
vychutnáte buď samotné, jako aperitiv nebo
také jako příjemnou tečku za jídlem.
Ideální teplota k podávání: 10 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Odrůda: 80% Nero d´Avola, 20% Cabernet S
.
Obě odrůdy se v úvody výroby zpracovávají

odděleně. Nero d´Avola zraje 8 měsíců
v barikových sudech. Cabernet S. zraje
12 měsíců ve francouzském sudu.

Poté jsou odrůdy spojeny a víno
je ponecháno ve dřevě další 4 měsíce.

Po nalahvování víno vyzrává 8 měsíců v lahvi.
Charakteristické znaky: Víno má z Nero d´Avola

ovocné aroma ostružin, lesních jahod a malin.
Díky Cabernetu cuvée získává výraznou
strukturu, plnou chuť a bohatou vůni se stopou
lékořice, tabáku, švestek a jemným tónem vanilky.
Gastronomie: Doprovodí výrazné pokrmy na bázi

ragů, červeného masa, zvěřiny.
Dobré ke grilovanému masu.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Vinařství: La Forge Estate (Domaines Paul Mas)
Země původu: Francie
Vinařská oblast: Languedoc
Odrůda: 100% Merlot
Vinifikace: Malolaktická fermentace probíhá
v dubových barikových sudech o objemu 225 L.
Víno zraje 6 měsíců v barikových sudech.
Charakteristické znaky: Víno provází hluboká
purpurová barva s jiskrnými rubínovými reflexy.
Vůně je výrazná s tóny švestek, ostružin, moruší,
vyuzeného dubového dřeva a jemného koření.
V tělnaté chuti nalezneme stopy červeného
bobulového ovoce a pražené kávy. Kořenité tóny
v dlouhém závěru.

Na patře pohladí sametové taniny.
Gastronomie: Toto víno se náramně hodí

k teplým salátům, měkkým sýrům, těstovinám
s Boloňskou omáčkou a masitým pokrmům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: Terra Noble
Země původu: Chile
Vinařská oblast: Maule Valley
Odrůda: 85% Merlot, 15% Syrah
Vinifikace:  Hrozny jsou ručně sbírány. 3-4 dny
zastudena fermentují. Kvašení probíhá při
teplotě 25 - 26° C po dobu 8-12 dní.
Následně víno podstupuje 1-2 týdenní
maceraci s fermentací.
Víno zraje v barikových sudech 8-12 měsíců
a 6 měsíců v láhvi .
Charakteristické znaky: Víno provází hluboká
rubínová barva. V nose je komplexní, s tóny
zralého červeného ovoce a jemnou bylinnou
a kořenitou stopou, která tomuto cuvée
dodává krásnou svěžest.
Chuť je koncentrovaná, s jemnou strukturou
a příjemnou délkou a závěrem.
Gastronomie: Velmi dobře se hodí ke středně
tučným masům. Doplní italské lasagne
a houbová rizota.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Etiké Vini - AMAMI
Nero d´Avola Doc - Amami
z 323,- na 249,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
249Kč
Přidat do košíku >>

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Nero d´Avola
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Sicílie
Víno zdobí keramická etiketa.
Skvělý tip na dárek. Řada ocenění.
Vinifikace: Část vína zraje v ocelových
tancích 4 měsíce, část vína zraje
v barikových sudech.
Následně víno
zjemňuje svoji chuť zráním v lahvi.
Charakteristické znaky: Víno se prezentuje
velmi tmavou rubínovou barvou. Ovocná vůně
s tóny lékořice a červeného bobulovitého ovoce.
Na patře je plné se zaoblenými a měkkými
tříslovinami. Dlouhá chuť, ovocný závěr.
Gastronomie: Hodí se k těstovinám s pestem
a grilovanému červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 14 - 16° C


KOMPLETNÍ INFORMACE



Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.



Nabídka vín v cenové kategorii do 400,- Kč je k dispozici na 2 stránkách


.
Návrat na obsah