Tel: 776 833 558
Přejít na obsah


      
Negro  Amaro

Vino prosecco
víno puglia
víno Puglia - Cantine Paradiso
vini puglia
Passito Salento Rosso, Igt
Pirovano - Italské víno
z 258,- na 199,-
SLEVA 59,- Kč
199Kč
Přidat do košíku
Rosé, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku
Negroamaro, Posta Piana
Cantine Paradiso
z 243,- na 189,-
SLEVA 54,- Kč
189Kč
Přidat do košíku
Negroamaro, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14,5 %
Odrůda: Negroamaro, Malvasia
Nera
Země původu: Itálie
Vinařství: Cantine Pirovano
Vinifikace: Hrozny
se na vinných keřích nechávají
přezrát, nebo se po sběru několik
týdnů / měsíců suší. Tímto
způsobem se v bobulích
eliminuje přebytečná voda
a naopak se výrazně koncentrují
cukry, žádoucí kyselinky
a aromata.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva
s fialovými odlesky. Bohatou,
éterickou vůni s tóny sušeného
ovoce, švestek a lékořice doplňuje
přitažlivé aroma kakaa, tabáku
a kůže. Chuť je i přesrobustní
tříslovinu krásně měkká
a vyvážená s téměř nasládlou
stopou. Na patře je plné.
Dlouhý závěr.
Víno a gastronomie: Hodí
se k červenému masu, pokrmům
výrazné chuti a sýrům.
Vyzkoušejte také k horké čokoládě.
Ideální teplota k podávání: 18-20° C


Růžové víno, suché.
Objem alkoholu: 11,5 %
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje zářivou růžovou
barvou s rubínovými odlesky.
Výrazná a vytrvalá vůně s tóny
třešně, růže i granátového jablka.
Na patře má víno krásný plný
projev, je vyvážené a příjemně
osvěžující.
Gastronomie: Výborný společník
k předkrmům, rybím polévkám,
pečeným rybám, mladým sýrům
i lehce vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 12-14° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Částečně macerace
probíhá 10 dnů při kontrolované
teplotě 25 - 28° C. Částečně víno
maceruje při nižší teplotě, aby
se zvýraznil ovocný charakter vína.
Část vína zraje 12 měsíců
v barikových sudech a část
v ocelových tancích po dobu 12
měsíců. Oddělený způsob zrání
se volí pro dosažení lepší
vyváženosti mezi ovocnou
a kořenitou složkou vína.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva.
Vůně je bohatá s tóny třešní,
balzamika, vanilky a skořice.
Na patře je plné, krásně měkké
a sametové. Výrazný a dobře
strukturovaný závěr.
Gastronomie: Hodí
se k pečenému červenému
masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Vinobraní se provádí
ručně 2. a 3. týden v září.
Macerace s kontrolovanou teplotou
po dobu cca 10 dní je následována
velmi jemným lisováním
a alkoholovou fermentací
s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Víno
provází vyzrálá červená purpurová
barva s fialovými odlesky, které
přecházejí až do černého zabarvení.
Vůně je velmi intenzivní, vytrvalá
a bohatá s tóny černého bobulového
ovoce. Zejména se projevuje černý
rybíz, divoké bobulové ovoce, koření
a náznak tymiánu. Chuť je krásně
plná, sametová a harmonická
s dlouhým a lahodným závěrem.
Gastronomie: Dobrý společník
k pikantním pokrmům, ke všem
druhům mas a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Víno Puglia
Víno Apulie
Víno Puglia
 Vigne e Vini
Negroamaro Igp, Taló
Cantine San Marzano
z 400,- na 290,-
SLEVA 110,- Kč
290Kč
Přidat do košíku
Negroamaro - Salice, Le Pitre
Mottura
z 497,- na 355,-
SLEVA 142,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
355Kč
Přidat do košíku
Negro Amaro Igp, I Classici
Mottura
z 300,- na 215,-
SLEVA 85,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
215Kč
Přidat do košíku
12 e mezzo Negroamaro
Varvaglione - Vigne e Vini
z 270,- na 219,-
SLEVA 51,- Kč
219Kč
Přidat do košíku
Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 14%
Umístění vinic: Jižní Itálie - Apulie.
Teplé klima. Půdy s příměsí
červených jílu a vápence vytváří
v zemi vysoký obsah želeta.
I z tohoto důvodu mají
místní červená vína velmi tmavou
barvu.
Vinifikace: Víno podstupuje
maceraci s kontrolovanou teplotou
po dobu cca 10 dní. Následuje
alkoholová fermentace s vybranými
kvasinkami. Víno zraje v sudech
barrique z francouzského dubu
6 měsíců.
Charakteristické znaky: Červené
víno z jedné z původních modrých
odrůd jižní Itálie se prezentuje
purpurovou barvou s nafialovělými
odlesky. Vůně je krásně šťavnatá,
výrazná, perzistentní a převládají
v ní stopy černého rybízu, lesního
podrostu a koření. V aroma
se objevují také příjemné
balzamikové a vanilkové tóny.
Chuť je plná, sametová s bohatou
ovocností a dlouhotrvajícím
lahodným závěrem. Lahodná
sladce kořenitá perzistence.
Gastronomie: Doplní červené
maso, zvěřinu, jehněčí, výrazné
omáčky a plně vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Vinařská oblast: Apulie (Salice
Salentino a města v provincii Lecce
di Brindisi)
Vinifikace: Ruční sběr hroznů.
Hrozny jsou důkladně manuálně
tříděny, proto se do výroby dostane
pouze nejkvalitnější materiál. Víno
zraje 12 měsíců ve francouzských
barikových sudech a po nalahvování
ještě 2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva
s granátovými odlesky. Výraznou vůni
višní a švestky doplňují tóny koření,
balzamika, kakaa a opečeného chleba.
Na patře je sametové, plné, bohaté,
komplexní a harmonické.
Chuť je elegantní a kořenito-ovocná
se zaoblenými taniny. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému,
grilovanému a dušenému masu. Velmi
dobré ke zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16- 18° C

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Název odrůdy vyjadřuje
charakteristickou téměř černou barvu
bobulí hroznu a jemně nahořklou
typickou chuť, kterou má víno
vyrobené z Negroamara.  
Vinařská oblast: Apulie
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před zpracováním
důkladně tříděny.
Víno zraje 6 měsíců v barikových
sudech a 2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná rubínová barva.
Buket je široký, éterický s tóny
červeného zralého ovoce, pepře,
ušlechtilého tabáku a zelené slupky
ořechu.Na patře je harmonické,
sametové a krásně plné.
Gastronomie: Doprovodí červené
maso, pečeně, zvěřinu a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 18° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie - oblast Salento
Vinifikace: Hrozny jsou přemístěny
do sklepa, kde jsou roztříděny,
odstopkovány a rozdrceny.
Po dokončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech po dobu 6 měsíců.
Následně je víno lahvováno
a pokračuje ve zrání.
Charakteristické znaky: Červená
barva s purpurovými odlesky. Vůně
je výrazná s tóny lesního ovoce,
ibišku a oregána. V chuti převažují
stopy vanilky, které mají na patře
nádherně dlouhý dozvuk. Příjemná
svěží, sametová a měkká
chuť s kořenitým závěrem.
Svým názvem víno odkazuje
na obsah alkoholu. "12 e mezzo"
v italském jazyce znamená 12,5.
Gastronomie: Doplní ovčí sýry,
těstoviny, pizzu a telecí játra.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.

Doručení po celé
již OD 1 900,- Kč
ke každé objednávce!!!
+ DÁREK
ČR ZDARMA





Kolekce červených vín





Kolekce bílých vín





Kolekce Mix
ALESPOŇ 1 ZA ŽIVOT
musíte ochutnat odrůdu
vybranou pro oslavy zvolení papeže
Benedikta XIII (rok 1724)
Vůně marmelády a lesního ovoce.
Výrazná červená barva,
zakulacená a měkká chut´.
info@prahavino.cz
tel: 776 833 558
ZKUSTE A POCHOPÍTE
     Sídlo společnosti - Fakturační adresa:
     Chuť Itálie s.r.o
     Na Roudné 443/18
     301 00 Plzeň
     Česká republika
     IČO: 29089298
     DIČ: CZ29089298
   Sklad společnosti:
     Jesenická 513, Psáry - Dolní Jirčany 252 44
     (na hranici města Jesenice u Prahy)
Návrat na obsah