Praha
Vino.cz
Praha
Vino.cz
Přejít na obsah


      
Negro  Amaro

 Vigne e Vini
víno puglia
víno Puglia - Cantine Paradiso
vini puglia
12 e mezzo Negroamaro del Salento IGP
z 270,- na 219,-
SLEVA 51,- Kč
219Kč
Přidat do košíku >>
Rosé del Salento Igp, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro Puglia Posta Piana IGT
z 243,- na 189,-
SLEVA 54,- Kč
189Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro del Salento Igp, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku >>

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie - oblast Salento
Vinifikace: Hrozny jsou přemístěny
do sklepa, kde jsou roztříděny, odstopkovány
a rozdrceny. Po dokončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech po dobu 6 měsíců.
Následně

je víno lahvováno a pokračuje ve zrání.
Charakteristické znaky: Červená barva
s purpurovými odlesky. Vůně je výrazná
s tóny lesního ovoce, ibišku a oregána.
V chuti převažují stopy vanilky,
které mají na patře nádherně dlouhý dozvuk.
Příjemná svěží, sametová a měkká chuť
s kořenitým závěrem. Svým názvem víno
odkazuje na obsah alkoholu. "12 e mezzo"
v italském jazyce znamená 12,5.
Gastronomie: Doplní ovčí sýry, těstoviny,
pizzu a telecí játra.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Růžové víno, suché.
Objem alkoholu:
11,5 %
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Charakteristické znaky: Víno se prezentuje
zářivou růžovou barvou s rubínovými
odlesky. Výrazná a vytrvalá vůně s tóny třešně,
růže i granátového jablka. Na patře má víno
krásný plný projev, je vyvážené a příjemně
osvěžující.
Gastronomie: Výborný společník k předkrmům,
rybím polévkám, pečeným rybám, mladým sýrům
i lehce vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 12-14°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Částečně macerace probíhá
10 dnů při kontrolované teplotě 25 - 28° C.
Částečně víno maceruje při nižší teplotě,
aby se zvýraznil ovocný charakter vína.
Část vína zraje 12 měsíců v barikových
sudech
a část v ocelových tancích po
dobu 12 měsíců. Oddělený způsob zrání
se volí pro dosažení lepší vyváženosti
mezi ovocnou a kořenitou složkou vína.
Charakteristické znaky: Víno provází tmavá
rubínová barva. Vůně je bohatá s tóny třešní,
balzamika, vanilky a skořice. Na patře je plné,
krásně měkké a sametové. Výrazný a dobře
strukturovaný závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému červenému
masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie

Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Vinobraní se provádí ručně

2. a 3. týden v září. Macerace s kontrolovanou
teplotou po dobu cca 10 dní je následována
velmi jemným lisováním a alkoholovou
fermentací s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Víno provází vyzrálá

červená purpurová barva s fialovými odlesky,
které přecházejí až do černého zabarvení.
Vůně je velmi intenzivní, vytrvalá a bohatá
s tóny černého bobulového ovoce. Zejména
se projevuje černý rybíz, divoké bobulové
ovoce, koření a náznak tymiánu.
Chuť je krásně plná, sametová a harmonická
s dlouhým a lahodným závěrem.
Gastronomie: Dobrý společník k pikantním

pokrmům, ke všem druhům mas a vyzrálým
sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Víno Puglia
Víno Apulie
Víno Puglia
Etiké víni
Negroamaro del Salento Igp, Taló
Cantine San Marzano
z 400,- na 290,-
SLEVA 110,- Kč
290Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro - Salice Salentino Doc, Le Pitre
z 497,- na 355,-
SLEVA 142,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
355Kč
Přidat do košíku >>
Negro Amaro Igp - I Classici - Mottura
z 300,- na 215,-
SLEVA 85,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
215Kč
Přidat do košíku >>
Negro Amaro Igp - Sule
z 323,- na 249,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
249Kč
Přidat do košíku >>

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro

Objem alkoholu: 14%
Umístění vinic: Jižní Itálie - Apulie. Teplé klima.
Půdy s příměsí červených jílu a vápence vytváří
v zemi vysoký obsah želeta. I z tohoto důvodu

mají místní červená vína velmi tmavou barvu.
Vinifikace: Víno podstupuje maceraci
s kontrolovanou teplotou po dobu cca
10 dní. Následuje alkoholová fermentace
s vybranými kvasinkami. Víno zraje v sudech
barrique z francouzského dubu 6 měsíců.

Charakteristické znaky: Červené víno z jedné
z původních modrých odrůd jižní Itálie

se prezentuje purpurovou barvou
s nafialovělými odlesky. Vůně je krásně
šťavnatá, výrazná, perzistentní a převládají
v ní stopy černého rybízu, lesního podrostu
a koření. V aroma se objevují také
příjemné balzamikové a vanilkové tóny.
Chuť je plná, sametová s bohatou ovocností
a dlouhotrvajícím lahodným závěrem.
Lahodná sladce kořenitá perzistence.
Gastronomie: Doplní červené maso, zvěřinu,
jehněčí, výrazné omáčky a plně vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu:
14 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Vinařská oblast: Apulie (Salice Salentino
a města v provincii Lecce di Brindisi)
Vinifikace: Ruční sběr hroznů. Hrozny jsou
důkladně manuálně tříděny, proto se do výroby
dostane pouze nejkvalitnější materiál.
Víno zraje 12 měsíců ve francouzských
barikových sudech
a po nalahvování ještě
2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno provází tmavá
rubínová barva s granátovými odlesky.
Výraznou vůni višní a švestky doplňují tóny
koření, balzamika, kakaa a opečeného chleba..
Na patře je sametové, plné, bohaté, komplexní
a harmonické. Chuť je elegantní a kořenito-
ovocná se zaoblenými taniny. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému, grilovanému
a dušenému masu. Velmi dobré ke zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Název odrůdy vyjadřuje charakteristickou
téměř černou barvu bobulí hroznu a jemně
nahořklou typickou chuť, kterou má víno
vyrobené z Negroamara.  
Vinařská oblast: Apulie (provincie měst

Lecce a Brindisi)
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před zpracováním
důkladně tříděny. Víno zraje 6 měsíců
v barikových sudech
a 2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínová barva. Buket je široký,
éterický s tóny červeného zralého ovoce,
pepře, ušlechtilého tabáku a zelené slupky
ořechu. Na patře je harmonické, sametové
a krásně plné.
Gastronomie: Doprovodí červené maso,
pečeně, zvěřinu a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Apulie
Víno zdobí ručně vyráběná keramická
etiketa.
Ideální dárek. Ocenění.
Vinifikace: Víno zraje v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Víno má výraznou
rubínovou barvu. Vůně je odrůdově typická,
komplexní, ovocná s náznakem višně, švestky,
fialky, koření, tabáku, vanilky, balzamika
a carubby (plod rohovníku - chléb).
Gastronomie: Vynikající k červenému masu,
ragú a dobře vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 14-16° C

KOMPLETNÍ INFORMACE



Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.

Návrat na obsah