PRIMITIVO DI MANDURIA DOC
COLLEZIONE ITALIA - CANTINE PIROVANO
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14,5 %
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Salento, Apulie
Vinařství: Cantine Pirovano
Denominace: Puglia DOC
Odrůda: 100 % Primitivo
Oblast produkce: Apulie skýtá ideální terroir pro pěstování červených odrůd.
Vinifikace: Klasický proces vinifikace modrých odrůd. Víno zraje v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Velmi tmavá červená barva. Vůně je výrazná s tóny čokolády,
marmelády, tabáku a koření. Víno plného těla s měkkou chutí a vyváženými tříslovinami.
Krásně dlouhý závěr.
Gastronomie: Hodí se k červenému masu a sýrům.
Alergeny: obsahuje siřičitany
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Cantine Pirovano - 0,75 l
Červené víno, suché.
Charakteristické znaky: Tmavá
červená barva. Vůně je výrazná
s tóny čokolády, marmelády,
tabáku a koření. Plné tělo.
Měkká chuť s vyváženými
taniny. Krásně dlouhý závěr.
Hodí se k červenému masu
a sýrům.
Červené víno, suché.
Charakteristické znaky: Tmavá
červená barva. Vůně je výrazná
s tóny čokolády, marmelády,
tabáku a koření. Plné tělo.
Měkká chuť s vyváženými
taniny. Krásně dlouhý závěr.
Hodí se k červenému masu
a sýrům.
Skladem
289 Kč
DO KOŠÍKU
Primitivo - Collezione Italia - 6 ks
Cantine Pirovano - 0,75 l
Skladem
1 734 Kč
DO KOŠÍKU
Primitivo - Collezione Italia - 12 ks
Cantine Pirovano - 0,75 l
Skladem
3 468 Kč
DO KOŠÍKU
Primitivo - Collezione Italia - 24 ks
Cantine Pirovano - 0,75 l
Skladem
6 936 Kč
DO KOŠÍKU
OCENĚNÍ
International Wine & Spirit Competition 2021 - BRONZOVÁ MEDAILE
Sakura Japan Women´s Wine Awards 2019 - ZLATÁ MEDAILE
Sakura Japan Women´s Wine Awards 2018 - ZLATÁ MEDAILE
Vinařství: Pirovano
Dle rodiny Pirovano, která se výrobou vína zabývá již od roku 1910, je prvním předpokladem pro výrobu dobrého vína upřímná láska a respekt
k přírodě a vinařské práci. Vlastní vinohrady, které majitelé vinařství díky poctivé práci a vášni k vínu postupem času získali, patří mezi jejich
největší bohactví. Perfektní expozice vůči slunci a ideální složení půdy dovolují na vinici pěstovat místní i mezinárodní vinné odrůdy.
Po sklizni se hrozny zpracovávají ve sklepě pomocí moderních technologií. Cílem enologů kantýny je identifikovat a vyzdvihnout charakter teritoria
i osobitost vinných odrůd.