Praha
Vino.cz
Praha
Vino.cz
Přejít na obsah

Toskánsko je považováno za piliř italského vinařství a místní vína jsou známá milovníkům vín z celého světa. Nachází se ve střední Itálii a jejím nejznámějším městem je Florencie,
které díky svému historickému významu a architektuře patří mezi nejoblíbenější turistické cíle Itálie. Toskánsko sousedí na SZ s Ligurií, na S s regionem Emilia-Romagna, na V s Umbrií
a oblastí Marche a na J s Laziem. Oblast je z větší části kopcovitá, zbytek tvoří nížiny a hory. Podnebí Toskánska se liší oblast od oblasti. Nejpoužívanější červenou odrůdou je Sangiovese,
ze které se vyrábí např. Chianti, Brunello di Montalcino a Rosso di Montalcino. Z bílých vín je nejznámější Trebbiano.


       T
oskánská vína

toskánská vína
víno Toscana Siena
Víno Chianti Toscana
Chianti DOCG - Le Terre
z 270,- na 219,-
SLEVA 51,- Kč
219Kč
Přidat do košíku >>
BIO VÍNO - Chianti colli Senesi DOCG
z 293,- na 239,-
SLEVA 54,- Kč
239Kč
Přidat do košíku >>
Chianti colli Fiorentini il Cortile DOCG
z 360,- na 279,-
SLEVA 81,- Kč
279Kč
Přidat do košíku >>

Víno se světlou rubínovou barvou
a intenzivními odlesky. Lehčí, středně
intenzivní aroma ve kterém převládají
tóny třešní, červeného rybízu a brusinek.
Lehčí a osvěžující chuť s příjemnou strukturou

svým charakterem kopíruje ovocnou vůni.
Kratší svěží závěr.

Původ: Toskánsko
Odrůdy: Sangiovese, Canaiolo, Colorino, Ciliegiolo
Zrání: nerezové tanky
Doporučení: salámové výběry, tuňák

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Kategorie: BIO kvalita
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 85% Sangiovese, 8% Canaiolo,
7% Mammolo
Oblast: Itálie, Toscana
Vinifikace: Vinifikace probíhá bez použití
siřičitanů. 30% vína zraje 4 měsíce
v sudech tonneaux z amerického dubu
o objemu 300 L.
Charakteristické znaky:
Víno provází rubínová
barva s jiskrným okrajem. Středně intenzivní
aroma nabízí paletu červených peckovin,
třešní a černého rybízu. Víno má lehčí tělo.
Na patře převažují tóny třešní, malin a rybízu.
Svěží dochuť rybízových listů. Elegantní,

klasické, velmi příjemně pitelné Sangiovese.
Gastronomie: Doplní toskánské salámy

a prosciutto.
Ideální teplota k podávání: 18 - 20 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Víno má rubínovou barvu s jemně
purpurovými odlesky. Středně intenzivní
aroma s převládajícími tóny černých bobulí
s lehkou stopou utržených listů. Lehčí tělo
evokuje třešně, višně a ostružiny, které
v závěru doplňuje lehká kořenitost.
Středně dlouhý osvěžující závěr.
Původ: Toskánsko
Odrůdy: Sangiovese, Canaiolo, Colorino,

Cabernet Sauvignon, Merlot
Zrání: velké dubové sudy 35hl
Doporučení: pečená drůbež, pizza

KOMPLETNÍ INFORMACE



Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.

Návrat na obsah