Praha
Vino.cz
Praha
Vino.cz
Přejít na obsah

Apulie se nachází v jižní Itálii. Na severo-západě sousedí s Molise, na západě s Kampánií a Bazilikátou. Na východě je omývána Středozemním mořem, na jihu Jónským mořem.
Nejvýznamnějším městem je Bari. Délka pobřeží je přibližně 800 km. Terén je převážně rovinatý a kopcovitý. Podnebí je typicky středozemní. Pobřežní oblasti a nížiny mají horká
a větrná léta a mírné zimy. Region proslul produkcí červených plných vín z odrůd Primitivo a Negro Amaro. Známou bílou odrůdou je Malvasia Bianca.


       Víno Puglia :  Primitivo di Manduria - Negro Amaro - Malvasia Nera - Rosso Puglia - Malvasia - Sauvignon - Primitivo del Salento - Primitivo Puglia - Rosé del Salento - Bianco Puglia
                           Primitivo di Manduria 60 Dop - Sessantanni - 12 e mezzo Primitivo del Salento Igp - Primitivo di Manduria Papale Dop - Primitivo di Manduria Dop, Taló
                           Primitivo di Puglia Igp - I Muri - Primitivo di Manduria Dop - Zolla - Primitivo di Manduria Costarossa Doc - Primitivo del Salento Igp, Il Pumo - Negroamaro Il Pumo.


víno primitivo puglia
víno Apulie
víno Puglia Vigne e Vini
víno puglia
Primitivo Salento Igt - Puglia
Pirovano - Italské víno
z 284,- na 219,-
SLEVA 65,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
219Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo Posta Piana IGT
Cantine Paradiso
z 240,- na 189,-
SLEVA 51,- Kč
189Kč
Přidat do košíku >>
12 e mezzo Primitivo
Varvaglione - Vigne e Vini
z 263,- na 219,-
SLEVA 44,- Kč
219Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo Sant´Andrea
Cantine Paradiso
z 207,- na 148,-
SLEVA 59,- Kč
148Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo
Země původu: Itálie
Vinařství: Cantine Pirovano
Vinifikace: Klasický způsob vinifikace
modrých odrůd.
Charakteristické znaky: Víno provází
tmavá červená barva. Výrazná vůně
s tóny fialek, kompotovaného ovoce,
švestek, kakaa a ušlechtilé kůže láká
k ochutnání. Na patře je koncentrované
se zaoblenými taniny a stopou zralých
třešní. Vanilkový závěr.
Víno a gastronomie: Doplní pečené
a grilované červené maso.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - oblast Manduria
Vinifikace: Vinobraní se provádí
poslední týden v srpnu. Hrozny jsou
přemístěny do vinného sklepa, kde
jsou roztřízeny, odstopkovány
a rozdrceny. Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 25 - 28° C
po dobu 10 dnů.Víno je jemně
vylisováno. Část zraje
v barikových sudech a část
v ocelových tancích 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná
fialová barva. Vůně je zřetelně
ovocná s kořenitou stopou
charakteristickou pro odrůdu
Primitivo. Na patře je nádherně
šťavnaté, měkké s dobrou strukturou.
Gastronomie: Hodí se k červenému
masu a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Primitivo del Salento
Oblast: Itálie, Apulie - provincie města
Taranto
Vinifikace: Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 24 - 28° C.
Po malolaktické fermentaci víno zraje
v barikových sudech po dobu 12
měsíců.
Charakteristické znaky: Velmi elegantní
rubínová barva. Výrazná vůně s ovocnými
tóny zralých švestek, třešňové marmelády
a kakaa je doplněná jemným kořenitým
aroma s vanilkovým závěrem.
Víno s dobrou strukturou.
Měkká chuť je bohatá na vyzrálé třísloviny.
Gastronomie: Hodí se k červenému masu
a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Vinifikace a macerace
probíhají při kontrolované teplotě
25 - 28° C. Po dokončení
malolaktické fermentace víno zraje
v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná červená barva.
Vůně je plná, odrůdově typická
a nalezneme v ní tóny ostružin
a lékořice. Na patře je středně plné
s příjemnou ovocnou kyselinkou
v závěru.
Gastronomie: Doprovodí červené
maso a vyzrálé sýry. Vynikající
ke kvaltiním těstovinám s rajčatovou
omáčkou a čerstvými bylinkami.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


.

víno Puglia - Sirani
víno Puglia - Cantine Paradiso
Víno Puglia
víno puglia
Primitivo Manduria, Costarossa
Surani
z 293,- na 239,-
SLEVA 54,- Kč
239Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro, Posta Piana
Cantine Paradiso
z 243,- na 189,-
SLEVA 54,- Kč
189Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Manduria, Papale
Varvaglione - Vigne e Vini
z 832,- na 569,-
SLEVA 263,- Kč
569Kč
Přidat do košíku >>
Rosé, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Hrozny se na keřích révy
nechávají přezrát. Macerace se slupkami
20 dní při kontrolované teplotě 25 - 28° C.
Víno zraje v dubových barikových
sudech 6 - 8 měsíců,
během kterého se taniny zakulatí a víno
získá krásnou strukturu.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínová barva a vůně s tóny
červeného ovoce a koření. Na patře
je měkké, vyvážené a plné s hebkými
tříslovinami.
Gastronomie: Hodí se k pokrmům
výrazné chuti, k těstovinám, zvěřině,
červenému masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Částečně macerace probíhá
10 dnů při kontrolované teplotě 25 - 28° C.
Částečně víno maceruje při nižší teplotě,
aby se zvýraznil ovocný charakter vína.
Část vína zraje 12 měsíců v barikových
sudech a část v ocelových tancích po
dobu 12 měsíců. Oddělený způsob zrání
se volí pro dosažení lepší vyváženosti
mezi ovocnou a kořenitou složkou vína.
Charakteristické znaky: Víno provází
tmavá rubínová barva. Vůně je bohatá
s tóny třešní, balzamika, vanilky
a skořice. Na patře je plné, krásně
měkké a sametové. Výrazný a dobře
strukturovaný závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému
červenému masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Réva je sbírána ručně
do dřevěných bedýnek a velmi přísně
tříděna, aby se do výroby tohoto
Primitiva dostaly pouze nejkvalitnější
hrozny. Vinifikace a macerace
probíhají při kontrolované teplotě
26 - 28° C. Po ukončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech nejméně 10 měsíců.
Charakteristické znaky: Rubínová
barva. Buket je plný s tóny červeného
ovoce. Na patře je zakulacené a měkké.
Chuť je krásně aromatická a připomíná
marmeládu a lesní podrost. Vynikající
červené víno, které svojí výraznou
strukturou a elegancí s noblesou
reprezentuje svoji oblast původu.
Gastronomie: Výborný společník
ke zvěřině a hutným pokrmům
z červeného masa.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


Růžové víno, suché.
Objem alkoholu: 11,5 %
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje zářivou růžovou
barvou s rubínovými odlesky. Výrazná
a vytrvalá vůně s tóny třešně, růže
i granátového jablka. Na patře má víno
krásný plný projev, je vyvážené
a příjemně osvěžující.
Gastronomie: Výborný společník
k předkrmům, rybím polévkám,
pečeným rybám, mladým sýrům
i lehce vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 12 - 14° C


.

víno puglia
Varvaglione vigne e vini
Víno Puglia
víno puglia rosso
Primitivo di Manduria, Taló
Cantine San Marzano
z 400,- na 290,-
SLEVA 110,- Kč
290Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo Moi
Varvaglione - Vigne e Vini
z 196,- na 140,-
SLEVA 56,- Kč
140Kč
Přidat do košíku >>
Sauvignon - Malvasia, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 222,- na 159,-
SLEVA 63,- Kč
159Kč
Přidat do košíku >>
Rosso, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 222,- na 159,-
SLEVA 63,- Kč
159Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Vinifikace: Vinobraní se obvykle
provádí 2. týden v září. Macerace
s kontrolovanou teplotou po dobu cca 10
dní je následována alkoholovou fermentací
s vybranými kvasinkami. Víno zraje
v sudech barrique z francouzského
a amerického dubu 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná
rubínová barva s fialovými odlesky.
Opulentní a šťavnatá vůně, která
připománá zralé třešně, švestky, sušené
ovoce s příjemnými tóny vanilky a kakaa.
Víno výrazné struktury, která je změkčená
příjemným teplem odrůdy Primitivo.
Plná chuť s bohatou ovocností
a jemnou tříslovinou. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Dobrý společník k hutným
předkrmům, jehněčímu, zvěřině
s výraznými omáčkami a těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 15 - 28° C.
Charakteristické znaky: Víno provází
rubínová barva s fialovými odlesky.
Vůně je odrůdově charakteristická,
velmi výrazná a připomíná červené
ovoce naložené v alkoholu a švestkovou
marmeládu s kořenitými tóny lékořice
a sušeného ovoce. Na patře je plné,
měkké, vyvážené a s dobrou strukturou.
Gastronomie: Víno, které se hodí
téměř ke každému chodu.
Doporučujeme zejména
k červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 50% Sauvignon Blanc,
50% Malvasia Bianca
Charakteristické znaky: Víno provází
slámově-žlutá barva se zelenkavými
a zlatými odlesky. Vůně je výraznější,
květinová s tóny citrusových plodů,
exotického ovoce, zralých broskví
a passion-fruit. Víno s příjemnou
kyselinkou a výraznou mineralitou
působí velmi svěže. V závěru
se objevuje lehký náznak mandarinek.
Dobrá dochuť.
Gastronomie: Doplní předkrmy z ryb,
rybí polévky, mladé sýry, pokrmy
z těstovin či mandlové sušenky.
Vynikající aperitiv!
Ideální teplota k podávání: 12 ° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: Sangiovese, Malvasia Nera,
Aglianico
Vinifikace:  Vinobraní se provádí
ručně na konci září. Rmutace
s kontrolovanou teplotou po dobu cca
10 dní je následována alkoholovou
fermentací s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Výrazná
barva rubínu s fialovými odlesky.
Vůně je intenzivní, široká
a komplexní s tóny červeného
bobulového ovoce. V chuti je plné
s vynikající rovnováhou.
Gastronomie: Vynikající k salámům,
hutným předkrmům, rizotům a lehčím
úpravám červeného´masa.
Skvělé k rajčatovým těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C


.

víno apulie
vini puglia
Víno Puglia
víno puglia rosso
Primitivo del Salento, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku >>
Bianco, I Muri
Vigneti del Salento
z 210,- na 165,-
SLEVA 45,- Kč
165Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo, I Muri
Vigneti del Salento
z 284,- na 175,-
SLEVA 109,- Kč
175Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Primitivo
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Vinobraní se provádí ručně
v poslední dekádě srpna. Macerace
s kontrolovanou teplotou po dobu
cca 10 dní je následována alkoholovou
fermentací s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v oceli.
Charakteristické znaky: Víno provází
velmi výrazná rubínová barva s fialovými
odlesky. Vůně je komplexní, šťavnatá
a kořenitá s tóny švestky, třešně,
sušených lesních bobulových plodů,
vanilky a rozmarýnu. Chuť je měkká,
harmonická a plná. Víno je díky jemným
tříslovinám dobře pitelné a velmi příjemné.
Bohatá ovocnost a pevná páteř
v pozvolném závěru.
Gastronomie: Vynikající k hutným
předkrmům, červenému masu, zvěřině
a tvrdým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Vinobraní se provádí ručně
2. a 3. týden v září. Macerace
s kontrolovanou teplotou po dobu cca 10
dní je následována velmi jemným
lisováním a alkoholovou fermentací
s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Víno provází
vyzrálá červená purpurová barva
s fialovými odlesky, které přecházejí
až do černého zabarvení. Vůně je velmi
intenzivní, vytrvalá a bohatá s tóny
černého bobulového ovoce. Zejména
se projevuje černý rybíz, divoké
bobulové ovoce, koření a náznak
tymiánu. Chuť je krásně plná, sametová
a harmonická s dlouhým a lahodným
závěrem.
Gastronomie: Dobrý společník
k pikantním pokrmům, ke všem druhům
mas a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12%
Vinařství: Farnese Vini
Oblast: Apulie, Salento
Odrůda: 33% Malvasia Bianca,
33% Chardonnay, 33% Bombino Bianco
Charakteristické znaky: Slámová barva
se zelenkavými a  zlatavými odlesky.
Výrazná a vytrvalá vůně s tóny ovoce
se žlutou dužinou a nádechem čerstvým
bílých plodů. Chuť je příjemně osvěžující,
perzistentní a plná života. Na patře působí
velmi lahodně a harmonicky.
Jemně nasládlý závěr. Snadno pitelné
vínko nejen pro horké letní večery.
Gastronomie: Doplní předkrmy a rybí
polévky, mladé sýry, těstoviny s jemnou
omáčkou a bohaté variace salátů.
Vhodné jako aperitiv!
Ideální teplota k podávání: 12 ° C.


Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Farnese Vini
Odrůda: 100% Primitivo
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Hrozny jsou šetrným
způsobem sebrány a odstopkovány.
Rmutace probíhá v co nejkratším
časovém rozmezí. Macerace
při kontrolované teplotě 8-10° C
s průběžnou betonáží. Školení vína
a malolaktická fermentace probíhá
v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Intenzivní
rubínová barva s fialovými odlesky.
Výrazná ovocná vůně s tóny černých
lesních plodů a kompotovaného ovoce.
Na patře je plné, měkké, harmonické
a příjemně hřejivé s jemně nasládlou
tříslovinkou. Víno připravené
ke konzumaci.
Gastronomie: Hodí se k bohatým
předkrmům, červenému masu, zvěřině
a středně vyzrálým sýrům. Vhodné
v kombinaci s tomatovými omáčkami.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

.

víno apulie
vini puglia
Víno Puglia
víno apulie 60 anni
Primitivo di Manduria, Zolla
Vigneti del Salento
z 450,- na 315,-
SLEVA 135,- Kč
315Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo - Merlot, Zolla
Vigneti del Salento
z 384,- na 265,-
SLEVA 119,- Kč
265Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro Igp, Taló
Cantine San Marzano
z 400,- na 290,-
SLEVA 110,- Kč
290Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Manduria, 60 ANNI
Cantine San Marzano
z 965,- na 655,-
SLEVA 310,- Kč
655Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Vigneti del Salento (Farnese)
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Objem alkoholu: 14%
Vinifikace: Hrozny jsou jemným
způsobem sebrány a odstopkovány.
Kontrolované kvašení po dobu 8-10 dní
s průběžnou betonáží. Školení vína
a malolaktická fermentace probíhá
v nerezových tancích.
Víno zraje v sudech barrique
z francouzského a amerického dubu
po dobu 6-8 měsíců.
Charakteristické znaky: Intenzivní
rubínová barva s fialovými odlesky.
Výrazná komplexní vůně s tóny drobného
lesního ovoce, exotického koření a třešní.
Víno s velkou strukturou na patře působí
plným a teplým dojmem. Nadchne svojí
vyvážeností mezi elegantní tříslovinou
a bohatou chutí. Víno je perzistentní
s nezaměnitelným charakterem.
Dlouhý závěr.
Gastronomie: Excelentní k bohatým
předkrmům a jehněčímu masu. Hodí
se také ke zvěřině s náročnějšími
omáčkami a hrubozrným těstovinám.
Doporučujeme k pečeným a grilovaným
úpravám masa a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18 ° C


Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Vigneti del Salento (Farnese)
Odrůda: 50% Primitivo, 50% Merlot
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Hrozny obou odrůd jsou
jemnýmVzpůsobem sebrány
a odstopkovány. Společná rmutace
v co nejkratším časovém rozmezí.
Kontrolované kvašení po dobu 8-10 dní
s průběžnou betonáží. Školení vína
a malolaktická fermentace probíhá
v nerezových tancích.
Víno zraje v sudech barrique
z francouzského a amerického dubu
po dobu 6-8 měsíců.
Charakteristické znaky: Bohaté červené
víno s elegantním projevem. Intenzivní
rubínová barva. Vůně je výrazná s tóny
zralého červeného ovoce, třešní a lesního
podrostu s letmou stopou skořice.
Na intenzivní jemně kořenité aroma
navazuje exploze chutí s hřejivým a velmi
perzistentním dozvukem. Na závěr příjemně
překvapí nasládlá tříslovina.
Velmi sofistikované víno pro náročného
konzumenta.
Gastronomie: Vynikající k bohatým
předkrmům, červenému masu i zvěřině.  
Hodí se k vyzrálým sýrům. Vychutnáte
si jej i samotné. Vhodné k meditaci.
Ideální teplota k podávání: 16-18 ° C


Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 14%
Umístění vinic: Jižní Itálie - Apulie.
Teplé klima. Půdy s příměsí červených
jílu a vápence vytváří v zemi vysoký
obsah želeta. I z tohoto důvodu mají
místní červená vína velmi tmavou barvu.
Vinifikace: Víno podstupuje maceraci
s kontrolovanou teplotou po dobu cca
10 dní. Následuje alkoholová fermentace
s vybranými kvasinkami. Víno zraje
v sudech barrique z francouzského
dubu 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Červené víno
z jedné z původních modrých odrůd jižní
Itálie se prezentuje purpurovou barvou
s nafialovělými odlesky. Vůně je krásně
šťavnatá, výrazná, perzistentní
a převládají v ní stopy černého rybízu,
lesního podrostu a koření. V aroma
se objevují také příjemné balzamikové
a vanilkové tóny. Chuť je plná, sametová
s bohatou ovocností a dlouhotrvajícím
lahodným závěrem. Lahodná sladce
kořenitá perzistence.
Gastronomie: Doplní červené maso,
zvěřinu, jehněčí, výrazné omáčky a plně
vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Objem alkoholu: 14%
Vinifikace: Ruční sběr se provádí
začátkem září, kdy hrozny vykazují plnou
zralost. Hrozny se umisťují do malých
přepravek, aby nedošlo k jejich
znehodnocení. 80% hroznů maceruje
18 dní. Zbývajících 20% podstupuje
maceraci 25 dní společně s místními
kvasinkami při kontrolované teplotě
24-26°C. Víno zraje v nejkvalitnějších
sudech barrique z francouzského
a amerického dubu 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Vyjímečné víno
pocházející z 60letých vinic.
Barva je temná až neprůhledná s vysokou
viskozitou. Vůně je výrazná, široká
a komplexní s tóny švestek, třešňové
marmelády, přezrálého černého lesního
ovoce, kakaa a tabáku. Lehce kořenité
aroma. Chuť je velmi nasládlá se stopou
hroznového cukru a ovoce. Přestože
je neskutečně plné, působí díky
ušlechtilým taninům elegantně a vyváženě.
V závěru se objevují stopy kakaa, kávy
a vanilky. Jedinečné víno, které je díky
svému původu a náročnosti přípravy
k dispozici ve velmi omezeném množství.
Gastronomie: Hodí se k červeným
masům a zvěřině, hutným pokrmům
a omáčkám. Rovněž vynikající pouze
samotné k meditaci.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C


.

Víno Apulie
Víno Apulie
Víno Puglia
víno Puglia
Negroamaro - Salice, Le Pitre
Mottura
z 497,- na 355,-
SLEVA 142,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
355Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Manduria, Le Pitre
Mottura
z 497,- na 355,-
SLEVA 142,- Kč
Tento produkt není k dispozici.
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
355Kč
Přidat do košíku >>
Negro Amaro Igp, I Classici
Mottura
z 300,- na 215,-
SLEVA 85,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
215Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo, I Classici
Mottura
z 320,- na 229,-
SLEVA 91,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
229Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Vinařská oblast: Apulie (Salice Salentino
a města v provincii Lecce di Brindisi)
Vinifikace: Ruční sběr hroznů. Hrozny
jsou důkladně manuálně tříděny, proto
se do výroby dostane pouze nejkvalitnější
materiál. Víno zraje 12 měsíců
ve francouzských barikových sudech
a po nalahvování ještě 2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno provází
tmavá rubínová barva s granátovými
odlesky. Výraznou vůni višní a švestky
doplňují tóny koření, balzamika, kakaa
a opečeného chleba.. Na patře
je sametové, plné, bohaté, komplexní
a harmonické. Chuť je elegantní
a kořenito-ovocná se zaoblenými taniny.
Dlouhý závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému,
grilovanému a dušenému masu. Velmi
dobré ke zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 15 %
Odrůda: 100% Primitivo
Vinařská oblast: Apulie (Salice Salentino
a města v provincii Lecce di Brindisi)
Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány
do 20 kg bedýnek a před zpracováním
jsou důkladně manuálně tříděny, aby
se do výroby dostal pouze nejkvalitnější
materiál. Víno zraje 12 měsíců
ve francouzských barikových sudech
a po nalahvování ještě 2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje tmavou červenou barvou
s purpurovými odlesky. Buket je výrazný
s tóny zralého ovoce, marmelády, černého
pepře, višní, balzamika,kakaa, drobného
lesního ovoce a stopou levandule.
Na patře je plné, teplé, komplexní,
strukturované s dlouhým závěrem.
Třísloviny jsou zaoblené, ovocné a jemně
kořenité.
Gastronomie: Hodí se k červenému masu,
zvěřině a tvrdým vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Název odrůdy vyjadřuje charakteristickou
téměř černou barvu bobulí hroznu a jemně
nahořklou typickou chuť, kterou má víno
vyrobené z Negroamara.  
Vinařská oblast: Apulie (provincie měst
Lecce a Brindisi)
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před zpracováním
důkladně tříděny. Víno zraje 6 měsíců
v barikových sudech a 2-3 měsíce
v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínová barva. Buket je široký,
éterický s tóny červeného zralého ovoce,
pepře, ušlechtilého tabáku a zelené slupky
ořechu. Na patře je harmonické, sametové
a krásně plné.
Gastronomie: Doprovodí červené maso,
pečeně, zvěřinu a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 18 ° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Primitivo
Vinařská oblast: Apulie (Salento)
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před zpracováním
důkladně tříděny. Víno zraje 6 měsíců
v barikových sudech z francouzského
dubu a po nalahvování ještě 2-3 měsíce
v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná a zářivá červená barva.
Vůně je intenzivní s tóny zralého
červeného ovoce, třešní, borůvek,
vanilky a aromatických bylinek.
Chuť je plná, dlouhotrvající s příjemnými
tříslovinami.
Gastronomie: Hodí se k pečenému
jehněčímu masu a zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 18 - 20 ° C.


.

Vino Puglia
 Vigne e Vini
BIO / ORGANIC  - 12 E MEZZO PRIMITIVO DEL SALENTO IGP - VARVAGLIONE
AMAMI - Etiké Vini
Primitivo di Manduria, Taranto
Mottura
z 336,- na 259,-
SLEVA 77,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
259Kč
Přidat do košíku >>
12 e mezzo Negroamaro
Varvaglione - Vigne e Vini
z 270,- na 219,-
SLEVA 51,- Kč
219Kč
Přidat do košíku >>
BIO - 12 e mezzo Primitivo
Varvaglione - Vigne e Vini
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,- Kč
239Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Puglia, Amami
Etiké
z 323,- na 249,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
249Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Vinařství: Mottura
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Apulie, Taranto
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Půdní podloží: jílovito-vápenatá půda   
Výnosnost na ha: 90 q
Vinifikace: Ruční sběr hroznů.
Po převezení do sklepa jsou hrozny
důkladně protříděny, aby se do vína
dostal pouze nejkvalitnější materiál.
Macerace spolu se slupkami trvá
10 - 12 dní. Mošt kvasí při kontrolované
teplotě 20° C. Malolaktická fermentace
probíhá v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Víno
má rubínovou barvu s fialovými odlesky.
Vůně je velmi bohatá s nejvýraznějšími
tóny zralého červeného ovoce,
aromatických bylin, lesního podrostu
a kořenitého dřeva. Na patře plné,
suché, harmonické a sametové.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí
se k červenému masu a vyzrálým
sýrům.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie - oblast Salento
Vinifikace: Hrozny jsou přemístěny
do sklepa, kde jsou roztříděny,
odstopkovány a rozdrceny.
Po dokončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech po dobu 6 měsíců. Následně
je víno lahvováno a pokračuje ve zrání.
Charakteristické znaky: Červená barva
s purpurovými odlesky. Vůně je výrazná
s tóny lesního ovoce, ibišku a oregána.
V chuti převažují stopy vanilky,
které mají na patře nádherně dlouhý
dozvuk. Příjemná svěží, sametová
a měkká chuť s kořenitým závěrem.
Svým názvem víno odkazuje
na obsah alkoholu. "12 e mezzo"
v italském jazyce znamená 12,5.
Gastronomie: Doplní ovčí sýry,
těstoviny, pizzu a telecí játra.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Vinařství: Varvaglione
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Hrozny jsou sebrány
za rozbřesku a okamžitě přemístěny
do sklepa vinařství. Víno zraje
v barikových sudech 9 měsíců.
Charakteristické znaky: Plná červená
barva s fialovými odlesky. Ovocné tóny
černého rybízu a ostružin se snoubí
s kořenitou stopou muškátového oříšku,
lékořice, čokolády a vanilky, jež se tvoří
z kontaktu vína se dřevem během zrání.
Nižší obsah alkoholu je podpořen
příjemnou kyselinkou, která vínu dodává
vyváženost, jiskru a žádoucí délku
v chuti. Víno má svěží strukturu.
Na patře převazuje stopa ovoce a kokosu.
Velmi dobré červené víno vyráběno
v BIO produkci s noblesou reprezentuje
jižní Itálii.
Gastronomie: Víno se hodí k těstovinám,
rizotům, bílému masu a čerstvým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 18 ° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 100% Primitivo
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Apulie (Taranto)
Víno zdobí ručně vyráběná keramická.
Ocenění z vinařských soutěží.
Super dárek!
Vinifikace: Tradiční vinifikace modrých
odrůd.  
Charakteristické znaky: Víno
má výraznou fialovou barvu, která zráním
přechází až do jantarového odstínu.
Vyšší obsah alkoholu, měkké třísloviny
a kyselinka jsou v harmonické
rovnováze. Víno zaujme plným tělem
a rysy typickými pro vína zrající ve dřevě.
Gastronomie: Vynikající k pečenému
a grilovanému masu, ke zvěřině, vyzrálým
sýrům a těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 14 - 16° C


.

ETIKÉ VINI - sule
Primitivo di Manduria, Sule
Etiké
z 583,- na 449,-
SLEVA 134,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
449Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Apulie
Luxuxní víno zdobí ručně vyráběná
keramická etiketa. Ideální tip na dárek.
Ocenění z vinařských soutěží.
Vinifikace: Víno zraje v barikových
sudech po dobu 6 - 8 měsíců.
Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje tmavou červenou barvou
s granátovými odlesky.
Vůně je komplexní a intenzivní
a disponuje širokou paletou aromat.
Nalezneme zde výrazné tóny třešní,
lesních plodů, marmelády, ovoce
nakládaného v lihovině, koření,
opečeného chleba, skořice
a muškátového oříšku. Na patře
je víno krásně strukturované,
zakulacené, lahodné a plné.
Chuť je bohatá, perzistentní
se zaoblenými taniny.  
Gastronomie: Vynikající
k pokrmům ze zvěřiny, vyzrálým
sýrům či k sýrům z bylinkami.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C




Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.

Doručení po celé
již OD 1 900,- Kč
ke každé objednávce!!!
+ DÁREK
ČR ZDARMA
Návrat na obsah