Tel: 776 833 558
Přejít na obsah

Apulie se nachází v jižní Itálii. Na severo-západě sousedí s Molise, na západě s Kampánií a Bazilikátou. Na východě je omývána Středozemním mořem, na jihu Jónským mořem.
Nejvýznamnějším městem je Bari. Délka pobřeží je přibližně 800 km. Terén je převážně rovinatý a kopcovitý. Podnebí je typicky středozemní. Pobřežní oblasti a nížiny mají horká
a větrná léta a mírné zimy. Region proslul produkcí červených plných vín z odrůd Primitivo a Negro Amaro. Známou bílou odrůdou je Malvasia Bianca.


       Víno Puglia :  Primitivo di Manduria - Negro Amaro - Malvasia Nera - Rosso Puglia - Malvasia - Sauvignon - Primitivo del Salento - Primitivo Puglia

                          Rosé del Salento - Bianco Puglia Primitivo di Manduria 60 Dop - Sessantanni - 12 e mezzo Primitivo del Salento Igp - Primitivo di Manduria

                          Papale Dop - Primitivo di Manduria Dop, Taló Primitivo di Puglia Igp - I Muri - Primitivo di Manduria Dop - Zolla - Primitivo di Manduria Costarossa

                          Primitivo del Salento Igp, Il Pumo - Negroamaro Il Pumo - Rosso Passito

Vino prosecco
víno Apulie
víno Puglia Vigne e Vini
víno primitivo puglia
Passito Salento Rosso, Igt
Pirovano - Italské víno
z 258,- na 199,-
SLEVA 59,- Kč
199Kč
Přidat do košíku
Primitivo Posta Piana IGT
Cantine Paradiso
z 240,- na 189,-
SLEVA 51,- Kč
189Kč
Přidat do košíku
12 e mezzo Primitivo
Varvaglione - Vigne e Vini
z 263,- na 219,-
SLEVA 44,- Kč
219Kč
Přidat do košíku
Primitivo Salento Igt - Puglia
Pirovano - Italské víno
z 284,- na 219,-
SLEVA 65,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
219Kč
Přidat do košíku
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14,5 %
Odrůda: Negroamaro, Malvasia
Nera
Země původu: Itálie
Vinařství: Cantine Pirovano
Vinifikace: Hrozny
se na vinných keřích nechávají
přezrát, nebo se po sběru několik
týdnů / měsíců suší. Tímto
způsobem se v bobulích
eliminuje přebytečná voda
a naopak se výrazně koncentrují
cukry, žádoucí kyselinky
a aromata.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva
s fialovými odlesky. Bohatou,
éterickou vůni s tóny sušeného
ovoce, švestek a lékořice doplňuje
přitažlivé aroma kakaa, tabáku
a kůže. Chuť je i přesrobustní
tříslovinu krásně měkká
a vyvážená s téměř nasládlou
stopou. Na patře je plné.
Dlouhý závěr.
Víno a gastronomie: Hodí
se k červenému masu, pokrmům
výrazné chuti a sýrům.
Vyzkoušejte také k horké čokoládě.
Ideální teplota k podávání: 18-20° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Manduria
Vinifikace: Vinobraní se provádí
poslední týden v srpnu. Hrozny
jsou přemístěny do vinného sklepa,
kde jsou roztřízeny, odstopkovány
a rozdrceny. Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 25 - 28° C
po dobu 10 dnů.Víno je jemně
vylisováno. Část zraje
v barikových sudech a část
v ocelových tancích 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná
fialová barva. Vůně je zřetelně
ovocná s kořenitou stopou
charakteristickou pro odrůdu
Primitivo. Na patře je nádherně
šťavnaté, měkké s dobrou
strukturou.
Gastronomie: Hodí se k červenému
masu a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 -18° C

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Primitivo del Salento
Oblast: Itálie, Apulie - provincie
města Taranto
Vinifikace: Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 24-28° C.
Po malolaktické fermentaci víno
zraje v barikových sudech
po dobu 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Velmi
elegantní rubínová barva. Výrazná
vůně s ovocnými tóny zralých
švestek, třešňové marmelády
a kakaa je doplněná jemným
kořenitým aroma s vanilkovým
závěrem. Víno s dobrou strukturou.
Měkká chuť je bohatá na vyzrálé
třísloviny.
Gastronomie: Hodí
se k červenému masu a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo
Země původu: Itálie
Vinařství: Cantine Pirovano
Vinifikace: Klasický způsob
vinifikace modrých odrůd.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá červená barva.
Výrazná vůně s tóny fialek,
kompotovaného ovoce,
švestek, kakaa a ušlechtilé
kůže láká k ochutnání. Na patře
je koncentrované se zaoblenými
taniny a stopou zralých třešní.
Vanilkový závěr.
Víno a gastronomie: Doplní
pečené a grilované červené maso.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


víno Puglia - Sirani
víno Puglia - Cantine Paradiso
Víno Puglia
Víno Puglia
Primitivo Manduria, Costarossa
Surani
z 293,- na 239,-
SLEVA 54,- Kč
239Kč
Přidat do košíku
Negroamaro, Posta Piana
Cantine Paradiso
z 243,- na 189,-
SLEVA 54,- Kč
189Kč
Přidat do košíku
Primitivo di Manduria, Papale
Varvaglione - Vigne e Vini
z 832,- na 569,-
SLEVA 263,- Kč
569Kč
Přidat do košíku
Sauvignon - Malvasia, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 214,- na 165,-
SLEVA 49,- Kč
165Kč
Přidat do košíku
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Hrozny se na keřích
révy nechávají přezrát. Macerace
se slupkami 20 dní při kontrolované
teplotě 25 - 28° C. Víno zraje
v dubových barikových sudech
6 - 8 měsíců, během kterého
se taniny zakulatí a víno získá
krásnou strukturu.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná rubínová barva
a vůně s tóny červeného ovoce
a koření. Na patře je měkké,
vyvážené a plné s hebkými
tříslovinami.
Gastronomie: Hodí se k pokrmům
výrazné chuti, k těstovinám, zvěřině,
červenému masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Částečně macerace
probíhá 10 dnů při kontrolované
teplotě 25 - 28° C. Částečně víno
maceruje při nižší teplotě, aby
se zvýraznil ovocný charakter vína.
Část vína zraje 12 měsíců
v barikových sudech a část
v ocelových tancích po dobu 12
měsíců. Oddělený způsob zrání
se volí pro dosažení lepší
vyváženosti mezi ovocnou
a kořenitou složkou vína.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva.
Vůně je bohatá s tóny třešní,
balzamika, vanilky a skořice.
Na patře je plné, krásně měkké
a sametové. Výrazný a dobře
strukturovaný závěr.
Gastronomie: Hodí
se k pečenému červenému
masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Réva je sbírána ručně
do dřevěných bedýnek a velmi přísně
tříděna, aby se do výroby tohoto
Primitiva dostaly pouze nejkvalitnější
hrozny. Vinifikace a macerace
probíhají při kontrolované teplotě
26 - 28° C. Po ukončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech nejméně 10 měsíců.
Charakteristické znaky: Rubínová
barva. Buket je plný s tóny červeného
ovoce. Na patře je zakulacené a
měkké. Chuť je krásně aromatická
a připomíná marmeládu a lesní
podrost. Vynikající červené víno,
které svojí výraznou strukturou
a elegancí s noblesou reprezentuje
svoji oblast původu.
Gastronomie: Výborný společník
ke zvěřině a hutným pokrmům
z červeného masa.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 50% Sauvignon Blanc,
50% Malvasia Bianca
Charakteristické znaky: Víno
provází slámově-žlutá barva
se zelenkavými a zlatými odlesky.
Vůně je výraznější, květinová
s tóny citrusových plodů,
exotického ovoce, zralých broskví
a passion-fruit. Víno s příjemnou
kyselinkou a výraznou mineralitou
působí velmi svěže. V závěru
se objevuje lehký náznak
mandarinek. Dobrá dochuť.
Gastronomie: Doplní předkrmy
z ryb, rybí polévky, mladé sýry,
pokrmy z těstovin či mandlové
sušenky. Vynikající aperitiv!
Ideální teplota k podávání: 12° C


víno puglia
Varvaglione vigne e vini
víno puglia
víno puglia
Primitivo di Manduria, Taló
Cantine San Marzano
z 400,- na 290,-
SLEVA 110,- Kč
290Kč
Přidat do košíku
Primitivo Moi
Varvaglione - Vigne e Vini
z 196,- na 140,-
SLEVA 56,- Kč
140Kč
Přidat do košíku
Rosé, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku
Primitivo Sant´Andrea
Cantine Paradiso
z 207,- na 148,-
SLEVA 59,- Kč
148Kč
Přidat do košíku
Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Vinifikace: Vinobraní se obvykle
provádí 2. týden v září. Macerace
s kontrolovanou teplotou po dobu
cca 10 dní je následována
alkoholovou fermentací
s vybranými kvasinkami. Víno
zraje v sudech barrique
z francouzského a amerického
dubu 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná
rubínová barva s fialovými odlesky.
Opulentní a šťavnatá vůně, která
připománá zralé třešně, švestky,
sušené ovoce s příjemnými tóny
vanilky a kakaa. Víno výrazné
struktury, která je změkčená
příjemným teplem odrůdy Primitivo.
Plná chuť s bohatou ovocností
a jemnou tříslovinou. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Dobrý společník
k hutným předkrmům, jehněčímu,
zvěřině s výraznými omáčkami
a těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 15-28° C.
Charakteristické znaky: Víno
provází rubínová barva s fialovými
odlesky. Vůně je odrůdově
charakteristická, velmi výrazná
a připomíná červené ovoce
naložené v alkoholu a švestkovou
marmeládu s kořenitými tóny
lékořice a sušeného ovoce.
Na patře je plné, měkké, vyvážené
a s dobrou strukturou.
Gastronomie: Víno, které se hodí
téměř ke každému chodu.
Doporučujeme zejména
k červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Růžové víno, suché.
Objem alkoholu: 11,5 %
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje zářivou růžovou
barvou s rubínovými odlesky.
Výrazná a vytrvalá vůně s tóny
třešně, růže i granátového jablka.
Na patře má víno krásný plný
projev, je vyvážené a příjemně
osvěžující.
Gastronomie: Výborný společník
k předkrmům, rybím polévkám,
pečeným rybám, mladým sýrům
i lehce vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 12-14° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Vinifikace a macerace
probíhají při kontrolované teplotě
25 - 28° C. Po dokončení
malolaktické fermentace víno
zraje v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná červená barva.
Vůně je plná, odrůdově typická
a nalezneme v ní tóny ostružin
a lékořice. Na patře je středně
plné s příjemnou ovocnou
kyselinkou v závěru.
Gastronomie: Doprovodí
červené maso a vyzrálé sýry.
Vynikající ke kvaltiním
těstovinám s rajčatovou
omáčkou a čerstvými bylinkami.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


víno apulie
vini puglia
Víno Puglia
víno puglia rosso
Primitivo del Salento, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku
Negroamaro, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku
Bianco, I Muri
Vigneti del Salento
z 219,- na 169,-
SLEVA 50,- Kč
169Kč
Přidat do košíku
Primitivo, I Muri
Vigneti del Salento
z 232,- na 179,-
SLEVA 53,- Kč
179Kč
Přidat do košíku
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14,5 %
Odrůda: Negroamaro, Malvasia
Nera
Země původu: Itálie
Vinařství: Cantine Pirovano
Vinifikace: Hrozny
se na vinných keřích nechávají
přezrát, nebo se po sběru několik
týdnů / měsíců suší. Tímto
způsobem se v bobulích
eliminuje přebytečná voda
a naopak se výrazně koncentrují
cukry, žádoucí kyselinky
a aromata.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva
s fialovými odlesky. Bohatou,
éterickou vůni s tóny sušeného
ovoce, švestek a lékořice doplňuje
přitažlivé aroma kakaa, tabáku
a kůže. Chuť je i přesrobustní
tříslovinu krásně měkká
a vyvážená s téměř nasládlou
stopou. Na patře je plné.
Dlouhý závěr.
Víno a gastronomie: Hodí
se k červenému masu, pokrmům
výrazné chuti a sýrům.
Vyzkoušejte také k horké čokoládě.
Ideální teplota k podávání: 18-20° C


Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Vinobraní se provádí
ručně 2. a 3. týden v září.
Macerace s kontrolovanou teplotou
po dobu cca 10 dní je následována
velmi jemným lisováním
a alkoholovou fermentací
s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Víno
provází vyzrálá červená purpurová
barva s fialovými odlesky, které
přecházejí až do černého zabarvení.
Vůně je velmi intenzivní, vytrvalá
a bohatá s tóny černého bobulového
ovoce. Zejména se projevuje černý
rybíz, divoké bobulové ovoce, koření
a náznak tymiánu. Chuť je krásně
plná, sametová a harmonická
s dlouhým a lahodným závěrem.
Gastronomie: Dobrý společník
k pikantním pokrmům, ke všem
druhům mas a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12%
Vinařství: Farnese Vini
Oblast: Apulie, Salento
Odrůda: 33% Malvasia Bianca,
33% Chardonnay, 33% Bombino
Charakteristické znaky: Slámová
barva se zelenkavými a  zlatavými
odlesky. Výrazná a vytrvalá vůně
s tóny ovoce se žlutou dužinou
a nádechem čerstvým bílých plodů.
Chuť je příjemně osvěžující,
perzistentní a plná života. Na patře
působí velmi lahodně a harmonicky.
Jemně nasládlý závěr. Snadno
pitelné vínko nejen pro horké letní
večery.
Gastronomie: Doplní předkrmy
a rybí polévky, mladé sýry, těstoviny
s jemnou omáčkou a bohaté variace
salátů. Vhodné jako aperitiv!
Ideální teplota k podávání: 12° C


Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Farnese Vini
Odrůda: 100% Primitivo
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Hrozny jsou šetrným
způsobem sebrány a odstopkovány.
Rmutace probíhá v co nejkratším
časovém rozmezí. Macerace
při kontrolované teplotě 8-10° C
s průběžnou betonáží. Školení vína
a malolaktická fermentace probíhá
v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Intenzivní
rubínová barva s fialovými odlesky.
Výrazná ovocná vůně s tóny černých
lesních plodů a kompotovaného ovoce.
Na patře je plné, měkké, harmonické
a příjemně hřejivé s jemně nasládlou
tříslovinkou. Víno připravené
ke konzumaci.
Gastronomie: Hodí se k bohatým
předkrmům, červenému masu, zvěřině
a středně vyzrálým sýrům. Vhodné
v kombinaci s tomatovými omáčkami.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

víno apulie
vini puglia
Víno Puglia
víno apulie 60 anni
Primitivo di Manduria, Zolla
Vigneti del Salento
z 450,- na 315,-
SLEVA 135,- Kč
315Kč
Přidat do košíku
Primitivo - Merlot, Zolla
Vigneti del Salento
z 384,- na 265,-
SLEVA 119,- Kč
265Kč
Přidat do košíku
Negroamaro Igp, Taló
Cantine San Marzano
z 400,- na 290,-
SLEVA 110,- Kč
290Kč
Přidat do košíku
Primitivo di Manduria, 60 ANNI
Cantine San Marzano
z 965,- na 655,-
SLEVA 310,- Kč
655Kč
Přidat do košíku
Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Vigneti del Salento
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Objem alkoholu: 14%
Vinifikace: Hrozny jsou jemným
způsobem sebrány a odstopkovány.
Kontrolované kvašení po dobu 8-10
dní s průběžnou betonáží. Školení
vína a malolaktická fermentace
probíhá v nerezových tancích.
Víno zraje v sudech barrique
z francouzského a amerického
dubu po dobu 6-8 měsíců.
Charakteristické znaky: Intenzivní
rubínová barva s fialovými odlesky.
Výrazná komplexní vůně s tóny
drobného lesního ovoce, exotického
koření a třešní. Víno s velkou
strukturou na patře působí plným
a teplým dojmem. Nadchne svojí
vyvážeností mezi elegantní
tříslovinou a bohatou chutí. Víno
je perzistentní s nezaměnitelným
charakterem. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Excelentní k bohatým
předkrmům a jehněčímu masu. Hodí
se také ke zvěřině s náročnějšími
omáčkami a hrubozrným těstovinám.
Doporučujeme k pečeným
a grilovaným úpravám masa
a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Vigneti del Salento
Odrůda: 50% Primitivo, 50% Merlot
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Hrozny obou odrůd jsou
jemnýmVzpůsobem sebrány
a odstopkovány. Společná rmutace
v co nejkratším časovém rozmezí.
Kontrolované kvašení po dobu
8-10 dní s průběžnou betonáží.
Školení vína a malolaktická
fermentace probíhá v nerezových
tancích. Víno zraje v sudech
barrique z francouzského
a amerického dubu po dobu
6-8 měsíců.
Charakteristické znaky: Bohaté
červené víno s elegantním projevem.
Intenzivní rubínová barva.
Vůně je výrazná s tóny zralého
červeného ovoce, třešní a lesního
podrostu s letmou stopou skořice.
Na intenzivní jemně kořenité aroma
navazuje exploze chutí s hřejivým
a velmi perzistentním dozvukem.
Na závěr příjemně překvapí nasládlá
tříslovina. Velmi sofistikované víno
pro náročného konzumenta.
Gastronomie: Vynikající k bohatým
předkrmům, červenému masu
i zvěřině. Hodí se k vyzrálým sýrům.
Vychutnáte si jej i samotné. Vhodné
k meditaci.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 14%
Umístění vinic: Jižní Itálie - Apulie.
Teplé klima. Půdy s příměsí
červených jílu a vápence vytváří
v zemi vysoký obsah želeta.
I z tohoto důvodu mají
místní červená vína velmi tmavou
barvu.
Vinifikace: Víno podstupuje
maceraci s kontrolovanou teplotou
po dobu cca 10 dní. Následuje
alkoholová fermentace s vybranými
kvasinkami. Víno zraje v sudech
barrique z francouzského dubu
6 měsíců.
Charakteristické znaky: Červené
víno z jedné z původních modrých
odrůd jižní Itálie se prezentuje
purpurovou barvou s nafialovělými
odlesky. Vůně je krásně šťavnatá,
výrazná, perzistentní a převládají
v ní stopy černého rybízu, lesního
podrostu a koření. V aroma
se objevují také příjemné
balzamikové a vanilkové tóny.
Chuť je plná, sametová s bohatou
ovocností a dlouhotrvajícím
lahodným závěrem. Lahodná
sladce kořenitá perzistence.
Gastronomie: Doplní červené
maso, zvěřinu, jehněčí, výrazné
omáčky a plně vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Objem alkoholu: 14%
Vinifikace: Ruční sběr se provádí
začátkem září, kdy hrozny vykazují
plnou zralost. Hrozny se umisťují
do malých přepravek, aby nedošlo
k jejich znehodnocení. 80% hroznů
maceruje 18 dní. Zbývajících 20%
podstupuje maceraci 25 dní společně
s místními kvasinkami při
kontrolované teplotě 24-26°C.
Víno zraje v nejkvalitnějších
sudech barrique z francouzského
a amerického dubu 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Vyjímečné
víno pocházející z 60letých vinic.
Barva je temná až neprůhledná
s vysokou viskozitou. Vůně
je výrazná, široká a komplexní s tóny
švestek, třešňové marmelády,
přezrálého černého lesního ovoce,
kakaa a tabáku. Lehce kořenité
aroma. Chuť je velmi nasládlá
se stopou hroznového cukru a ovoce.
Přestože je neskutečně plné, působí
díky ušlechtilým taninům elegantně
a vyváženě. V závěru se objevují
stopy kakaa, kávy a vanilky.
Jedinečné víno, které je díky svému
původu a náročnosti přípravy
k dispozici ve velmi omezeném
množství.
Gastronomie: Hodí se k červeným
masům a zvěřině, hutným pokrmům
a omáčkám. Rovněž vynikající
pouze samotné k meditaci.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C


Víno Apulie
BIO / ORGANIC  - 12 E MEZZO PRIMITIVO DEL SALENTO IGP - VARVAGLIONE
Víno Puglia
víno Puglia
Negroamaro - Salice, Le Pitre
Mottura
z 497,- na 355,-
SLEVA 142,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
355Kč
Přidat do košíku
BIO - 12 e mezzo Primitivo
Varvaglione - Vigne e Vini
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,- Kč
239Kč
Přidat do košíku
Negro Amaro Igp, I Classici
Mottura
z 300,- na 215,-
SLEVA 85,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
215Kč
Přidat do košíku
Primitivo, I Classici
Mottura
z 320,- na 229,-
SLEVA 91,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
229Kč
Přidat do košíku
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Vinařská oblast: Apulie (Salice
Salentino a města v provincii Lecce
di Brindisi)
Vinifikace: Ruční sběr hroznů.
Hrozny jsou důkladně manuálně
tříděny, proto se do výroby dostane
pouze nejkvalitnější materiál. Víno
zraje 12 měsíců ve francouzských
barikových sudech a po nalahvování
ještě 2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva
s granátovými odlesky. Výraznou vůni
višní a švestky doplňují tóny koření,
balzamika, kakaa a opečeného chleba.
Na patře je sametové, plné, bohaté,
komplexní a harmonické.
Chuť je elegantní a kořenito-ovocná
se zaoblenými taniny. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému,
grilovanému a dušenému masu. Velmi
dobré ke zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16- 18° C

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Vinařství: Varvaglione
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Hrozny jsou sebrány
za rozbřesku a okamžitě přemístěny
do sklepa vinařství. Víno zraje
v barikových sudech 9 měsíců.
Charakteristické znaky: Plná
červená barva s fialovými odlesky.
Ovocné tóny černého rybízu
a ostružin se snoubí s kořenitou
stopou muškátového oříšku,
lékořice, čokolády a vanilky, jež
se tvoří z kontaktu vína se dřevem
během zrání. Nižší obsah alkoholu
je podpořen příjemnou kyselinkou,
která vínu dodává vyváženost,
jiskru a žádoucí délku v chuti.
Víno má svěží strukturu. Na patře
převazuje stopa ovoce a kokosu.
Velmi dobré červené víno
vyráběno v BIO produkci
s noblesou reprezentuje
jižní Itálii.
Gastronomie: Víno se hodí
k těstovinám, rizotům, bílému
masu a čerstvým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 18° C

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Název odrůdy vyjadřuje
charakteristickou téměř černou barvu
bobulí hroznu a jemně nahořklou
typickou chuť, kterou má víno
vyrobené z Negroamara.  
Vinařská oblast: Apulie
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před zpracováním
důkladně tříděny.
Víno zraje 6 měsíců v barikových
sudech a 2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná rubínová barva.
Buket je široký, éterický s tóny
červeného zralého ovoce, pepře,
ušlechtilého tabáku a zelené slupky
ořechu.Na patře je harmonické,
sametové a krásně plné.
Gastronomie: Doprovodí červené
maso, pečeně, zvěřinu a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 18° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Primitivo
Vinařská oblast: Apulie (Salento)
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před
zpracováním důkladně tříděny.
Víno zraje 6 měsíců v barikových
sudech z francouzského dubu
a po nalahvování ještě 2-3 měsíce
v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná a zářivá červená
barva. Vůně je intenzivní s tóny
zralého červeného ovoce, třešní,
borůvek, vanilky a aromatických
bylinek. Chuť je plná, dlouhotrvající
s příjemnými tříslovinami.
Gastronomie: Hodí
se k pečenému jehněčímu masu
a zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 18-20° C


 Vigne e Vini
12 e mezzo Negroamaro
Varvaglione - Vigne e Vini
z 270,- na 219,-
SLEVA 51,- Kč
219Kč
Přidat do košíku
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie - oblast Salento
Vinifikace: Hrozny jsou přemístěny
do sklepa, kde jsou roztříděny,
odstopkovány a rozdrceny.
Po dokončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech po dobu 6 měsíců.
Následně je víno lahvováno
a pokračuje ve zrání.
Charakteristické znaky: Červená
barva s purpurovými odlesky. Vůně
je výrazná s tóny lesního ovoce,
ibišku a oregána. V chuti převažují
stopy vanilky, které mají na patře
nádherně dlouhý dozvuk. Příjemná
svěží, sametová a měkká
chuť s kořenitým závěrem.
Svým názvem víno odkazuje
na obsah alkoholu. "12 e mezzo"
v italském jazyce znamená 12,5.
Gastronomie: Doplní ovčí sýry,
těstoviny, pizzu a telecí játra.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.

Doručení po celé
již OD 1 900,- Kč
ke každé objednávce!!!
+ DÁREK
ČR ZDARMA





Kolekce červených vín





Kolekce bílých vín





Kolekce Mix
ALESPOŇ 1 ZA ŽIVOT
musíte ochutnat odrůdu
vybranou pro oslavy zvolení papeže
Benedikta XIII (rok 1724)
Vůně marmelády a lesního ovoce.
Výrazná červená barva,
zakulacená a měkká chut´.
info@prahavino.cz
tel: 776 833 558
ZKUSTE A POCHOPÍTE
     Sídlo společnosti - Fakturační adresa:
     Chuť Itálie s.r.o
     Na Roudné 443/18
     301 00 Plzeň
     Česká republika
     IČO: 29089298
     DIČ: CZ29089298
   Sklad společnosti:
     Jesenická 513, Psáry - Dolní Jirčany 252 44
     (na hranici města Jesenice u Prahy)
Návrat na obsah