Praha
Vino.cz
Praha
Vino.cz
Přejít na obsah


      Carmenere Reserva Chile - červené víno


Vína z CHILE
Vína z CHILE
Vína z CHILE
GRAN Reserva Terra Noble - Carmenere
z 450,- na 359,-
SLEVA 91,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
359Kč
Přidat do košíku >>
Viu Manent - Reserva Carménère
z 235,- na 168,-
SLEVA 67,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
168Kč
Přidat do košíku >>
Viu Manent - Gran Reserva Carmenere
z 360,- na 275,-
SLEVA 85,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
275Kč
Přidat do košíku >>

Červené víno, suché
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: Terra Noble
Země původu: Chile
Vinařská oblast: Maule Valley
Odrůda: 96% Carmenére, 6% Cabernet Sauvignon
Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány. 3-4 dny
zastudena fermentují. Kvašení probíhá při
teplotě 25 - 26° C po dobu 8-12 dní. Následně
víno podstupuje 1-2 týdenní maceraci
s fermentací. Víno zraje v barikových sudech
8-10 měsíců
a 12 měsíců v láhvi .
Charakteristické znaky: Víno má výraznou
purpurovou barvu s tmavými odlesky.
Komplexní aroma s tóny tmavého ovoce
doplňuje klasická kořenitá vůně s jemným
kouřovým závěrem. Na patře je plné
a koncentrované se zaoblenými tříslovinami
a dobrou kyselinkou.  
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: Viu Manent
Země původu: Chile
Vinařská oblast: Colchaqua Valley
Odrůda: 90% Carmenére, 6% Malbec, 4% Syrah
Vinifikace: Hrozny jsou sebrány, odstopkovány
a přesypány do ocelových tanků. Alkoholová
fermentace probíhá na kvasinkách
při kontrolované teplotě 25-27° C.
Víno fermentuje na slupkách po dobu 7 dní.
20% vína zraje 6 měsíců ve francouzských
dubových sudech.
Víno je před nalahvováním
jemně filtrováno.
Charakteristické znaky: Tmavá třešňová barva.
Vůně je ovocná s tóny zralého červeného ovoce,
ostružin, švestek, sladkého koření, černého
čaje a černého pepře. Na patře je středně plné
a hedvábné. Dobře vyvážené taniny přecházejí
ve svěží a příjemný závěr.
Gastronomie: Doplní lehké úpravy pečeného
červeného masa.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: Viu Manent
Země původu: Chile
Vinařská oblast: Colchaqua Valley
Vinice: La Capilla
Odrůda: 100% Carmenére
Vinifikace: Sebrané hrozny podstupují 3denní
fermentaci s macerací zastudena při teplotě
10° C, aby došlo k co největší extrakci barviva
a aromat. Alkoholová fermentace probíhá
při teplotě 25-27° C. Snahou je získat elegantní,
přátelské, příjemné a dobře vyvážené víno.
Malolaktická fermentace je dokončena
v sudech. Většina vína zraje v dubových
sudech 12 měsíců.
Víno je před nalahvováním
jemně filtrováno.
Charakteristické znaky: Víno provází
třešňovo-červená barva. Ve vůni nalezneme
čerstvé ovoce, ostružiny, švestky, borůvky, lesní
ovoce a jemné kořenité tóny černého pepře.
Na patře je komplexní, velmi osvěžující,
živé s ohromnou plností a hloubkou.
Gastronomie: Doplní všechny typy masa
a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE



Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.

Návrat na obsah