Praha
Vino.cz
Praha
Vino.cz
Přejít na obsah


       Víno Corvina Veneto Doc


Luigi Righetti - Mezzacorona
víno Veneto
Recioto Doc - sladké - Righetti
NA OBJEDNÁVKU, ODBER MIN 6 KS
z 1 050,- na 850,-
SLEVA 200,- Kč

850Kč
Přidat do košíku >>
Valpolicella Classico Ripasso Superiore - Luigi Righetti
z 493,- na 379,-
SLEVA 114,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
379Kč
Přidat do košíku >>

Červené víno, sladké.
Odrůda vína a vinifikace: Na výrobu vína Recioto
se používají stejné odrůdy, které vdechují život
známému vínu Amarone - Corvina, Molinara
a Rondinella. Hrozny se nechávají sušit
na rohožích několik měsíců. V březnu, když
dosáhnou maximální možné cukernatosti,
jsou lisovány.
Charakteristické znaky: Zářivá fialkově modrá
barva. Intenzivní ovocná vůně s vnímatelnými
tóny fialek. Sladká, výrazná ovocná chuť.
Gastronomie: Toto dezertní víno je vynikající
s vyzrálými a pikantními sýry. Výborně se hodí
k mandlovým a čokoládovým zákuskům.
Objem alkoholu: 12,5 %
Ideální teplota k podávání: 16°

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Odrůda: Corvina, Molinara, Rondinella
Vinifikace: Hrozny ze 3 odrůd společně
fermentují v ocelových tancích. Následně
se provádí technika
"ripasso". Ta spočívá
v tom, že se po dokončení kvašení víno
přečerpá do kádí, kde bylo předtím lisováno
víno Amarone. Víno Valpolicella Classico
zůstává v kontaktu s čerstvě vylisovanými
slupkami Amarone po dobu 15-20 dnů a získává
tak nádherné aroma, které je tak typické
pro Amarone.
Zrání:
Víno zraje v dubových
sudech po dobu 12 - 18 měsíců.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínová barva. Vůně je ovocná
s jasně čitelnými vanilkovými tóny,
jež pochází z kontaktu vína se dřevem.
Na patře je plné, harmonické,
s hedvábnou tříslovinou.
Gastronomie: Doplní zeleninová rizota,
pečené maso a zvěřinu.
Ideální teplota k podávání: 16 -18° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE



Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.

Návrat na obsah