Praha
Vino.cz
Praha
Vino.cz
Přejít na obsah


       
Víno  Grillo

Stemmari - Sicilia
Feudo Arancio - Mezzacorona
Sicilia  Feudo Arancio
Grillo Sicilia Doc - Feudo Arancio
z 280,- na 200,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
200Kč
Přidat do košíku >>
Tinchitè Igt - Feudo Arancio
z 273,- na 195,-
SLEVA 78,- Kč
195Kč
Přidat do košíku >>
Riserva Dalila Doc, Grillo - Viognier
z 320,- na 229,-
SLEVA 91,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
229Kč
Přidat do košíku >>

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Charakteristické znaky:
Plná, slámově žlutá barva.
Charakteristická ovocná vůně připomínající
jasmín. Intenzivní aroma tropického ovoce
s jemnými tóny manga, papayi a lískového
oříšku. Víno s velmi dobrou strukturou. Široká,  
výrazná  chuť ovoce s osvěžujícím závěrem
citrusových plodů. Vyvážené a harmonické vínko.

Gastronomie:
Vynikající k mořským plodům,
bílému masu a těstovinám se zeleninou.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12 %
Odrůda: 100 % Grillo
Vinařská oblast: Sicílie
Charakteristické znaky: Světlá slámová barva
s elegantními zelenkavými odlesky.

Vůně je ovocná, s velmi výraznou stopou
nektarinky a broskve a jemnými tropickými
tóny manga a papayi. Na patře působí jemně
perlivým dojmem. Má širokou, plnou chuť
s příjemnou svěžestí a mineralitou.
Gastronomie: Vynikající aperitiv. Doplní čerstvé
nebo lehce vyzrálé sýry. Hodí se k předkrmům
z ryb a zeleniny a k pokrmům z bílého masa.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Odrůda: 80% Grillo, 20% Viognier
Vína se zpracovávají odděleně.

Viognier zraje v sudech 8 měsíců.
Po spojení obou odrůd víno ještě dozrává
4 měsíce v oceli a po stočení další 4 měsíce
v lahvi.
Charakteristické znaky: Grillo vínu dodává

výraznou, exotickou vůni s tóny manga,
papayi, bílých květin a peckovitého ovoce.
Viognier ve víně poznáme podle aroma

broskve, meruňky a citrusových plodů
se stopou divokých květin a čerstvého medu.
Jemný dotek vanilky jako důkaz kontaktu

se dřevem. Široká, ovocná chuť s osvěžujícím
citrusovým závěrem.
Gastronomie: Doprovodí mořské plody,

zeleninové těstoviny, bílé maso a pečené ryby.
Ideální teplota k podávání: 10 - 12 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE



Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.

Návrat na obsah