Praha
Vino.cz
Praha
Vino.cz
Přejít na obsah


       Na této stránce naleznete jak vína s označením RISERVA (tzn. vína, která vyzrávají déle, než je stanoveno vinařským zákonem), tak kvalitní vína, která mají označení

       
SUPERIORE (tzn. vína, která mají vyšší obsah alkoholu).


Castel Firmian - Mezzacorona
Vína z CHILE
TEROLDEGO ROTALIANO SUPERIORE DOC - SENZA SOLFITI (neobsahují siřičitany) TRENTINO, MEZZACORONA
Vína z CHILE
Pinot Grigio Riserva Doc
z 348,- na 249,-
SLEVA 99,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
249Kč
Přidat do košíku >>
Viu Manent - Reserva Cabernet Sauvignon
z 235,- na 168,-
SLEVA 67,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
168Kč
Přidat do košíku >>
Teroldego Superiore Doc - Mezzacorona
(neobsahuje siřičitany)
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
239Kč
Přidat do košíku >>
Viu Manent - Gran Reserva Malbec
z 360,- na 275,-
SLEVA 85,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
275Kč
Přidat do košíku >>

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Vinifikace: Tato Riserva se vyrábí pouze

v nejlepších ročnících z hroznů sklizených
v oblasti "Zambiani", která je pro odrůdu Pinot
Grigio jako stvořená. Vinobraní se provádí ručně.
40% vína kvasí v ocelových tancích, 60% vína

fermentuje v barikových sudech
(1-2 roky starých).
Charakter vína se tímto obohatí o jemné dřevité
tóny, které výborně doplňují ovocnost Pinot
Grigia. Po ukončení fermentace je víno
ponecháno v sudech po dalších 6-8 měsíců.
Po 10-11 měsících jsou obě části spojeny. Tímto
vzniká vynikající Rulandské šedé, pro které
je typická jak vanilková chuť a vyzrálost tak
ovocnost a příjemné aroma.
Charakteristické znaky: Světlá žlutá barva.

Komplexní vůně s tóny bílé broskve, hrušky
a plně rozkvetlého heřmánku je v dokonalé
syntonii se sladkými stopami dřeva. Chuť
je harmonická, elegantní s osvěžujícím
aromatickým závěrem.
Ideální teplota k podávání: 10-12° C
Víno a gastronomie: Výborný společník

k zapečeným pokrmům, k italské polentě
a lahůdkám z bílého masa. Skvěle doplní
tagliatelle ai funghi porcini.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché
Objem alkoholu: 13%
Vinařství: Viu Manent
Země původu: Chile
Vinařská oblast: Colchaqua Valley
Odrůda:  97% Cabernet Sauvignon, 3% Malbec
Vinifikace: 20% vína zraje 6 měsíců

ve francouzských dubových sudech.
Víno je před
nalahvováním jemně filtrováno.
Charakteristické znaky: Rubínová barva. Vůně

a chuť je příjemně ovocná. Nejvýraznější jsou
aromatické tóny černého rybízu, bylin a černého
pepře. Víno má dobrou strukturu a je pěkně
vyvážené. Na patře je krásně šťavnaté.
Gastronomie: Dobrý společník k červenému masu.
Ideální teplota k podávání:  16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Trentino
Odrůda: 100% Teroldego Rotaliano
V žádné fázi zpracování hroznů
a výroby vína se nepoužívají siřičitany.

Vinifikace: Sebrané hrozny musí být
celistvé. Vinifikace a zrání vína probíhají
v oceli. Velká pozornost je věnována době
spuštění fermentace. Rychlý "rozjezd"
kvašení snižuje riziko oxidace a napadení
vína mikroorganismy. Zrání vína probíhá
bez přístupu vzduchu.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná červená rubínová barva.
Vůně je komplexní, odrůdově typická s tóny
lesních ostružin a borůvek. Na patře

je harmonické a rafinované se zaoblenými
tříslovinami. Krásné a originální Teroldego,
které nezapře osobitý charakter odrůdy.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí se k polentě, šunce
Mortadella, červenému masu, houbám a sýrům.


KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: Viu Manent
Země původu: Chile
Vinařská oblast: Colchaqua Valley
Vinice: San Carlos
Odrůda: 100% Malbec
Vinifikace: Hrozny podstupují 3denní

fermentaci s macerací při teplotě 10° C, aby
došlo k co největší extrakci barviva a aromat.
Alkoholová fermentace probíhá při
kontrolované teplotě 25-27° C. Malolaktická
fermentace je dokončena v sudech. Většina
vína zraje ve dřevě 12 měsíců. Víno je před
nalahvováním jemně filtrováno.
Charakteristické znaky: Velmi dobře vyrobený

Malbec. Má živou barvu a vůni švestek a třešní,
s tóny květin, vanilky a čokolády. Víno je velmi l
ahodné a strukturované.
Gastronomie: Dobrý společník ke grilovanému

a pečenému masu.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Sicilia - Feudo Arancio
Vína z CHILE
Vína z CHILE
Vína z CHILE
Riserva Cantodoro Doc
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,-
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
239Kč
Přidat do košíku >>
GRAN Reserva Terra Noble - Merlot
z 450,- na 359,-
SLEVA 91,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
359Kč
Přidat do košíku >>
Viu Manent - Reserva Carménère
z 235,- na 168,-
SLEVA 67,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
168Kč
Přidat do košíku >>
Viu Manent - Gran Reserva Carmenere
z 360,- na 275,-
SLEVA 85,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
275Kč
Přidat do košíku >>

Červené víno, suché.
Odrůda: 80% Nero d´Avola, 20% Cabernet S
.
Obě odrůdy se v úvody výroby zpracovávají

odděleně. Nero d´Avola zraje 8 měsíců
v barikových sudech. Cabernet S. zraje
12 měsíců ve francouzském sudu.

Poté jsou odrůdy spojeny a víno
je ponecháno ve dřevě další 4 měsíce.

Po nalahvování víno vyzrává 8 měsíců v lahvi.
Charakteristické znaky: Víno má z Nero d´Avola

ovocné aroma ostružin, lesních jahod a malin.
Díky Cabernetu cuvée získává výraznou
strukturu, plnou chuť a bohatou vůni se stopou
lékořice, tabáku, švestek a jemným tónem vanilky.
Gastronomie: Doprovodí výrazné pokrmy na bázi

ragů, červeného masa, zvěřiny.
Dobré ke grilovanému masu.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: Terra Noble
Země původu: Chile
Vinařská oblast: Maule Valley
Odrůda: 85% Merlot, 15% Syrah
Vinifikace:  Hrozny jsou ručně sbírány. 3-4 dny
zastudena fermentují. Kvašení probíhá při

teplotě 25 - 26° C po dobu 8-12 dní.
Následně víno podstupuje 1-2 týdenní
maceraci s fermentací.
Víno zraje v barikových sudech 8-12 měsíců
a 6 měsíců v láhvi .
Charakteristické znaky: Víno provází hluboká
rubínová barva. V nose je komplexní, s tóny

zralého červeného ovoce a jemnou bylinnou
a kořenitou stopou, která tomuto cuvée
dodává krásnou svěžest.
Chuť je koncentrovaná, s jemnou strukturou
a příjemnou délkou a závěrem.
Gastronomie: Velmi dobře se hodí ke středně

tučným masům. Doplní italské lasagne
a houbová rizota.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: Viu Manent
Země původu: Chile
Vinařská oblast: Colchaqua Valley
Odrůda: 90% Carmenére, 6% Malbec, 4% Syrah
Vinifikace: Hrozny jsou sebrány, odstopkovány

a přesypány do ocelových tanků. Alkoholová
fermentace probíhá na kvasinkách
při kontrolované teplotě 25-27° C.
Víno fermentuje na slupkách po dobu 7 dní.
20% vína zraje 6 měsíců ve francouzských

dubových sudech.
Víno je před nalahvováním
jemně filtrováno.
Charakteristické znaky: Tmavá třešňová barva.

Vůně je ovocná s tóny zralého červeného ovoce,
ostružin, švestek, sladkého koření, černého
čaje a černého pepře. Na patře je středně plné
a hedvábné. Dobře vyvážené taniny přecházejí
ve svěží a příjemný závěr.
Gastronomie: Doplní lehké úpravy pečeného

červeného masa.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: Viu Manent
Země původu: Chile
Vinařská oblast: Colchaqua Valley
Vinice: La Capilla
Odrůda: 100% Carmenére
Vinifikace: Sebrané hrozny podstupují 3denní
fermentaci s macerací zastudena při teplotě
10° C, aby došlo k co největší extrakci barviva
a aromat. Alkoholová fermentace probíhá
při teplotě 25-27° C. Snahou je získat elegantní,
přátelské, příjemné a dobře vyvážené víno.
Malolaktická fermentace je dokončena

v sudech. Většina vína zraje v dubových
sudech 12 měsíců.
Víno je před nalahvováním
jemně filtrováno.
Charakteristické znaky: Víno provází
třešňovo-červená barva. Ve vůni nalezneme
čerstvé ovoce, ostružiny, švestky, borůvky, lesní
ovoce a jemné kořenité tóny černého pepře.
Na patře je komplexní, velmi osvěžující,
živé s ohromnou plností a hloubkou.
Gastronomie: Doplní všechny typy masa
a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Sicilia  Feudo Arancio
víno trentino lagrein
Vína z CHILE
Vína z CHILE
Riserva Dalila Doc, Grillo - Viognier
z 320,- na 229,-
SLEVA 91,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
229Kč
Přidat do košíku >>
Riserva Lagrein Doc
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Tento produkt není k dispozici.
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat do košíku >>
GRAN Reserva Terra Noble - Cabernet Sauv.
z 450,- na 359,-
SLEVA 91,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
359Kč
Přidat do košíku >>
Viu Manent - Reserva Malbec
z 235,- na 168,-
SLEVA 67,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
168Kč
Přidat do košíku >>

Bílé víno, suché.
Odrůda: 80% Grillo, 20% Viognier
Vína se zpracovávají odděleně.

Viognier zraje v sudech 8 měsíců.
Po spojení obou odrůd víno ještě dozrává
4 měsíce v oceli a po stočení další 4 měsíce
v lahvi.
Charakteristické znaky: Grillo vínu dodává

výraznou, exotickou vůni s tóny manga,
papayi, bílých květin a peckovitého ovoce.
Viognier ve víně poznáme podle aroma

broskve, meruňky a citrusových plodů
se stopou divokých květin a čerstvého medu.
Jemný dotek vanilky jako důkaz kontaktu

se dřevem. Široká, ovocná chuť s osvěžujícím
citrusovým závěrem.
Gastronomie: Doprovodí mořské plody,

zeleninové těstoviny, bílé maso a pečené ryby.
Ideální teplota k podávání: 10 - 12 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Lagrein
Vinifikace: Tradiční vinifikace
modrých odrůd.
no zraje 10 měsíců v barikových sudech.
Poté víno zjemňuje svůj charakter
12měsíčním zráním v ocelových tancích
.
Charakteristické znaky: Červená rubínová
barva. Alpské podnebí vnáší do vína vůni
borůvek, rybízu a ostružin. Převažuje ovocné
aroma domácí marmelády. Paletu aromat doplňuje
příjemná stopa vanilky a mandlí, která pochází
z dlouhého kontaktu vína se dřevem.
Na patře je víno plné, dobře strukturované,
elegantní s jemnou kyselinkou. Skvělý zástupce

červených vín z podhůří italských Alp.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí se k bohatým
a kořenitým předkrmům, salámům a vyzrálým
sýrům. Velmi dobré k těstovinám s ragú,
zapečeným těstovinám a zvěřině.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché
Objem alkoholu: 14%
Vinařství: Terra Noble
Země původu: Chile
Vinařská oblast: Colchaqua Valley
Vinice: Los Lingues a Los Cactus
Odrůda: 85% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah
Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány. 3-4 dny
zastudena fermentují. Kvašení probíhá při
teplotě 25 - 26° C po dobu 8-12 dní.
Následně víno podstupuje 1-2 týdenní

maceraci s fermentací.
Víno zraje v barikových sudech 8-12 měsíců
a 6 měsíců v láhvi .
Charakteristické znaky: Hluboká rubínová

barva. Intenzivní, elegantní a komplexní vůně
čerstvého červeného ovoce s tóny kávy
a čokolády. Chuť je plná se sametovými taniny
a dlouhým závěrem.
Gastronomie: Doplní všechny typy masa

a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání:  16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: Viu Manent
Země původu: Chile
Vinařská oblast: Colchaqua Valley
Odrůda: 100% Malbec
Vinifikace: 20% vína zraje 6 měsíců

ve francouzských dubových sudech.

Víno je před nalahvováním jemně filtrováno.
Charakteristické znaky: Nafialovělá červená

barva. Výrazná květinová vůně je v sintonii
s ovocným charakterem vína. Tento šťavnatý
Malbec v chuti připomíná zralé švestky, fialky,
čokoládu, moka kávu a růžová zrnka pepře.
Na patře je středně plné, vyvážené a velmi

aromatické.
Gastronomie: Doplní lehké úpravy pečeného

červeného masa.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C
.

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Castel Firmian - Trentino
Vína z CHILE
Vína z CHILE
Vína z CHILE
Teroldego Rotaliano Riserva Doc
z 357,- na 255,-
SLEVA 102,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
255Kč
Přidat do košíku >>
Viu Manent - Gran Reserva Cabernet Sauv.
z 360,- na 275,-
SLEVA 85,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
275Kč
Přidat do košíku >>
Viu Manent - Reserva Merlot
z 235,- na 168,-
SLEVA 67,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
168Kč
Přidat do košíku >>
GRAN Reserva Terra Noble - Carmenere
z 450,- na 359,-
SLEVA 91,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
359Kč
Přidat do košíku >>

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Vinifikace: Tato Riserva se vyrábí pouze

v nejlepších ročnících z hroznů sklizených
z vynikajících poloh oblasti Piana Rotaliana.
Víno kvasí na slupkách. Fermentace probíhá
při kontrolované teplotě cca 25° C po dobu
12-13 dní. Víno zraje minimálně 24 měsíců,
z čehož 12 měsíců leží v nejkvalitnějších
dubových sudech
(Allier a Troncais). Zráním
v lahvi je charakter vína dotažen k dokonalosti.
Charakteristické znaky: Výrazná rubínová barva.
Odrůdově charakteristická, komplexní vůně
připomíná zralé ovoce. V buketu se mísí
příjemné tóny borůvek, švestek a červeného
rybízu doplněné prvky koření. Chuť je úžasně
plná, tělnaná a harmonická s uhlazenými
tříslovinami.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Víno a gastronomie: Doplní vařené, pečené

i grilované maso a vyzrálé sýry. Vynikající
s místní úpravou rizota zvanou "al Teroldego".

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Vinařství: Viu Manent
.
Země původu: Chile
.
Vinařská oblast: Colchaqua Valley
.
Vinice: San Carlos
.
Odrůda: 97% Cabernet Sauvignon, 2% Malbec,
1% Petit Verdot
.
Vinifikace: Hrozny jsou sebrány, odstopkovány.
Následně podstupují 3denní fermentaci
při teplotě 10° C. aby došlo k co největší extrakci
barviva a aromat. Většina vína zraje v dubových
sudech 11 měsíců.
Víno je před nalahvováním
jemně filtrováno.
Charakteristické znaky: Rubínová barva
s fialovými odlesky. Vůně je krásně svěží s tóny
červeného ovoce, višně, koření a jemné kůže.
Chuť je středně plná, osvěžující a doslova
pulzující životem. Víno má dobrou stabilitu,
která přechází do perzistentního, hlubokého
a příjemného závěru.
Gastronomie: Dobrý společník ke grilovanému
a pečenému masu.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: Viu Manent
Země původu: Chile
Vinařská oblast: Colchaqua Valley
Odrůda: 94% Merlot, 4% Syrah,

2% Cabernet Sauvignon
Vinifikace: 20% vína zraje 6 měsíců

ve francouzských dubových sudech.
Víno je před
nalahvováním jemně filtrováno.
Charakteristické znaky: Víno má třešňovou barvu
a výraznou kořenitou a bylinnou vůni. V aroma

převládají tóny tymiánu, bobkového listu,
červeného ovoce, čokolády a fíků.
Chuť je šťavnatá, středně plná a velmi dobře

vyvážená.
Gastronomie: Doplní lehké úpravy pečeného

červeného masa.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché
Objem alkoholu: 13,5%
Vinařství: Terra Noble
Země původu: Chile
Vinařská oblast: Maule Valley
Odrůda: 96% Carmenére, 6% Cabernet Sauvignon
Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány. 3-4 dny
zastudena fermentují. Kvašení probíhá při

teplotě 25 - 26° C po dobu 8-12 dní. Následně
víno podstupuje 1-2 týdenní maceraci
s fermentací. Víno zraje v barikových sudech
8-10 měsíců
a 12 měsíců v láhvi .
Charakteristické znaky: Víno má výraznou
purpurovou barvu s tmavými odlesky.

Komplexní aroma s tóny tmavého ovoce
doplňuje klasická kořenitá vůně s jemným
kouřovým závěrem. Na patře je plné
a koncentrované se zaoblenými tříslovinami
a dobrou kyselinkou.  
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

víno Sicilia Feudo Arancio
 TRENTINO, CASTEL FIRMIAN
 TRENTINO DOC, CASTEL FIRMIAN
víno trentino alto adige
Riserva Nero d´Avola Doc - Feudo Arancio
z 362,- na 259,-
SLEVA 103,- Kč
259Kč
Přidat do košíku >>
Riserva Chardonnay Doc - Castel Firmian
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat do košíku >>
Můller Superiore Doc - Castel Firmian
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat do košíku >>
Marzemino Superiore Doc - Castel Firmian
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat do košíku >>

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 100 % Nero d´Avola
Vinařská oblast: Sicílie
Vinifikace: Část moštu Nero d´Avola (30%)
zraje v ocelových tancích, aby se zachoval
charakter zralého červeného ovoce, zatímco

zbylých 70% moštu leží 8-10 měsíců
v barikových sudech.
Na konci zrání jsou obě
části vína spojeny dohromady a víno dále zraje
v oceli a v lahvi dalších 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná, hluboká červená
barva s lehce granátovými prvky. Zralá vůně

s tóny ostružin, malin a třešní. Květinové aroma
připomínající fialky je doplněno stopou tabáku
a vanilky, které víno získává zráním ve dřevě.
Chuť je měkká a velmi štavnatá s jemnými
a elegantními tříslovinami. Víno plného těla.
Gastronomie: Dobrý společník k vyzrálým sýrům,
salámům, těstovinám s omáčkou ragů,

červenému masu a pečeným rybám.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Hrozny částečně podstupují
maceraci za studena, aby se podpořila
extrakce aromat. Mošt kvasí částečně
v ocelových tancích a částečně v barikových
sudech. Víno zraje 8 měsíců v dřevěných
sudech a 4 měsíce v oceli.

Charakteristické znaky: Slámově-žlutá barva.
Víno má krásnou, vyzrálou a komplexní vůni
s tóny aromatických bylin a zralého ovoce.
Z aroma se vynořují stopy vanilky a sušeného
ovoce, jež pochází z kontaktu vína se dřevem.
Na patře se projevuje pevná struktura
a dobrá viskozita odrůdy.
Voňavý závěr, svěží a příjemně minerální

nádech. Skvělý zástupce Chardonnay
z podhorské oblasti italských Dolomit.   
Ideální teplota k podávání: 8 - 10° C.
Víno a gastronomie: Doprovodí pokrmy z ryb
a bílého masa. Hodí se ke středně vyzrálým

sýrům.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Vinice jsou vysázené na prudkých úbočích
místních hor v nadmořské výšce 650 - 750
m n. m. Vinohrady mají JZ orientaci,
proto hrozny mohou perfektně vyzrát.  
Vinifikace: Hrozny jsou sbírány koncem
září. Víno zraje 6 měsíců ve dřevě.
Charakteristické znaky: Víno provází
světle žlutá barva. Vápencová půda vínu
propůjčuje příjemnou mineralitu.

Ta se skvěle snoubí s květinovým projevem
odrůdy a aromaty získanými během kvašení
a 6měsíčního zrání ve dřevě. Vůni s tóny
křesadla, šalvěje a mladých kopřiv doplňují
stopy limetky a grapefruitu. Odrůdově typická
a lahodná chuť.
Ideální teplota k podávání: 8 - 10° C.
Víno a gastronomie: Hodí se k bílému masu

a rybám.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Marzemino
Vinifikace:
Část hroznů se 70 dní suší
(tzv. appassimento), díky čemuž se rozvine
jejich aromatická složka. Poté jsou hrozny
odstopkovány, vylisovány a získaný mošt
kvasí spolu s vybranými kvasinkami. Zbylá
část hroznů se na vinohradu nechá co nejdéle.
Po spojení obou částí víno zraje v oceli.
Charakteristické znaky: Víno provází výrazná
rubínová barva. Vůně je intenzivní, s tóny
čerstvého i zavařeného lesního ovoce a višní
naložených v alkoholu. Na patře je příjemné,
plné, měkké s jemnými tříslovinami.
Chuť koresponduje s aroma vína.  
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí se ke středně
vyzrálým sýrům, těstovinám s ragú, jemně
tučnému bílému a červenému masu.

KOMPLETNÍ INFORMACE



Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.

Návrat na obsah