
MARZEMINO SUPERIORE,
Castel Firmian - Trentino Doc 2018
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Vinařství: Castel Firmian
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Trentino DOC
Odrůda: 100 % Marzemino
Z nejlepších vinic v podhůří Alp, kde ledovce vymodelovaly překrásná údolí a kde řeka Adige při svém
putování obohatila zdejší půdu, pochází Marzemino Superiore. V tomto víně se snoubí starodávný
charakter odrůdy spolu s novými vlastnostmi, které víno získává v průběhu fermentace.
Vinifikace: Jakmile réva určená pro appassimento (sušení hroznů) dosáhne optimální zralosti, hrozny
se ručně se sesbírají. Appassimento se provádí ve speciálních větraných místnostech, kde je přísně
kontrolovaná teplota vzduchu a vlhkost. Během sušení, které trvá přibližně 70 dní, hrozny dozrají
a rozvinou svoji aromatickou složku. Po uplynutí doby appassimenta jsou hrozny odstopkovány,
vylisovány a získaný mošt se přelije do ocelových tanků, kde kvasí spolu s vybranými kvasinkami
při kontrolované teplotě 25 - 28° C. Zbylá část hroznů se na vinohradu nechá co nejdéle. Po vinobraní
jsou hrozny převezeny do sklepa, kde jsou odstopkovány a vylisovány. Vinný mošt fermentuje v oceli
spolu s vybranými kvasinkami. Udržuje se konstantní teplota 25 - 28° C. Následně jsou obě části spojeny
a přečerpány do ocelových nádob, kde pokračují ve zrání. Po nalahvování víno zjemňuje svůj charakter
zráním v lahvi.
Charakteristické znaky: Víno se prezentuje výraznou rubínovou barvou. Vůně je velmi intenzivní, s tóny
čerstvého i zavařeného lesního ovoce a višní naložených v alkoholu. Na patře je příjemné, plné, měkké
s jemnými tříslovinami. Chuť koresponduje s aroma vína.
Gastronomie: Vynikající ke středně vyzrálým sýrům, těstovinám s ragú, jemně tučnému bílému
a červenému masu.
Alergeny: obsahuje siřičitany
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

Castel Firmian
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Marzemino
Vinifikace: Část hroznů se 70
dní suší (tzv. appassimento),
díky čemuž se rozvine jejich
aromatická složka.
Poté jsou hrozny odstopkovány,
vylisovány a získaný mošt kvasí
spolu s vybranými kvasinkami.
Zbylá část hroznů se na vinohradu
nechá co nejdéle. Po spojení obou
částí víno zraje v oceli.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná rubínová barva.
Vůně je intenzivní, s tóny
čerstvého i zavařeného lesního
ovoce a višní naložených
v alkoholu. Na patře je příjemné,
plné, měkké s jemnými
tříslovinami. Chuť koresponduje
s aroma vína.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Víno a gastronomie: Hodí
se ke středně vyzrálým sýrům,
těstovinám s ragú, jemně tučnému
bílému a červenému masu.
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Marzemino
Vinifikace: Část hroznů se 70
dní suší (tzv. appassimento),
díky čemuž se rozvine jejich
aromatická složka.
Poté jsou hrozny odstopkovány,
vylisovány a získaný mošt kvasí
spolu s vybranými kvasinkami.
Zbylá část hroznů se na vinohradu
nechá co nejdéle. Po spojení obou
částí víno zraje v oceli.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná rubínová barva.
Vůně je intenzivní, s tóny
čerstvého i zavařeného lesního
ovoce a višní naložených
v alkoholu. Na patře je příjemné,
plné, měkké s jemnými
tříslovinami. Chuť koresponduje
s aroma vína.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Víno a gastronomie: Hodí
se ke středně vyzrálým sýrům,
těstovinám s ragú, jemně tučnému
bílému a červenému masu.
Není k dispozici

219Kč
DO KOŠÍKU

Marzemino Superiore Doc - 6 ks
Castel Firmian
Není k dispozici
1 314Kč
DO KOŠÍKU

Marzemino Superiore Doc - 12 ks
Castel Firmian
Není k dispozici
2 576Kč
DO KOŠÍKU

Marzemino Superiore Doc - 24 ks
Castel Firmian
Není k dispozici
4 994Kč
DO KOŠÍKU
Vinařství Castel Firmian
Pod víny značky Castel Firmian je podepsáno významné vinařství Mezzacorona. Tato řada vín prvotřídní kvality byla pojmenována
podle hradu tyčícího se nad vinicemi Piana Rotaliana, který je hrdou dominantou oblasti Trentino.
Vinařství Mezzacorona bylo založeno již v roce 1904 a dnes patří mezi největší a nejdynamičtější vinařství v Itálii.
V oblasti Trentina - Alto Adige vlastní vinice o rozloze 2 600 ha. Zde, v samém srdci Dolomit, Mezzacorona vyrábí vynikající
jednoodrůdová vína. V portfoliu nalezneme jak místní tak mezinárodní révy, které zde nalezly ideální terroir. Víno je vedeno
tradičním způsobem „pergola“. Tato forma, typická pro celý region, umožňuje manuální práci na vinicích. Mezzacorona je první
producent odrůd Pinot Grigio a Chardonnay v Itálii. Tyto odrůdy se v Trentinu vyznačují květinovou vůní s tóny exotického
a zralého ovoce a sametovou chutí. Révy Merlot a Cabernet Sauvignon, jejichž produkce má v oblasti Trentina dlouhou tradici,
nadchnou buketem s nuancemi lesních plodů, čokolády a pražených mandlí. Nelze nezmínit Teroldego Rotaliano a Marzemino,
které patří mezi nejznámější autochtonní odrůdy.