NEGROAMARO PUGLIA POSTA PIANA IGT - Cantine Paradiso 2018
Červené víno, suché.
Vinařství: Cantine Paradiso
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie (Agro di Cerignola)
Výnos na 1 ha: 80 -90 q
Podloží: Jílovito-vápenatá půda.
Vinifikace: Vinobraní se provádí poslední týden v září, kdy hrozny dosáhnou maximální zralosti.
Hrozny jsou v co nejkratším čase přemístěny do sklepa, kde jsou roztříděny a odstopkovány.
Částečně macerace probíhá 10 dnů při kontrolované teplotě 25 - 28° C. Částečně víno maceruje
i při nižší teplotě, aby se zvýraznil ovocný charakter vína. Následně je víno jemně vylisováno.
Část vína zraje 12 měsíců v barikových sudech a část v ocelových tancích po dobu 12 měsíců.
Oddělený způsob zrání se volí pro dosažení lepší vyváženosti mezi ovocnou a kořenitou složkou
vína. Po dokončení zrání je víno nalahvováno a před uvedením do prodeje zraje v kantýně další
2 měsíce.
Charakteristické znaky: Víno provází tmavá rubínová barva. Vůně je velmi bohatá s tóny čerstvých
třešní, balzamika a koření. Z kořenitých stop je nejvýraznější aroma vanilky a skořice. Na patře
je toto Negroamaro plné, krásně měkké a sametové. Výrazný a dobře strukturovaný závěr.
Objem alkoholu: 13 %
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C
Alergeny: Obsahuje siřičitany
Gastronomie: Hodí se k pečenému červenému masu a vyzrálým sýrům.

z 243,- na 189,-
SLEVA 54,- Kč
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Částečně macerace
probíhá 10 dnů při kontrolované
teplotě 25 - 28° C. Částečně víno
maceruje při nižší teplotě, aby
se zvýraznil ovocný charakter vína.
Část vína zraje 12 měsíců
v barikových sudech a část
v ocelových tancích po dobu 12
měsíců. Oddělený způsob zrání
se volí pro dosažení lepší
vyváženosti mezi ovocnou
a kořenitou složkou vína.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva.
Vůně je bohatá s tóny třešní,
balzamika, vanilky a skořice.
Na patře je plné, krásně měkké
a sametové. Výrazný a dobře
strukturovaný závěr.
Gastronomie: Hodí
se k pečenému červenému
masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

z 1 458,- na 1 134,-
SLEVA 324,- Kč

z 2 916,- na 2 268,-
SLEVA 648,- Kč

z 5 832,- na 4 536,-
SLEVA 1 296,- Kč


OCENĚNÍ
2 BICCHIERI NERI - Gambero rosso 2012
3 GRAPPOLI ROSSI - Duemilavini 2012
86 POINTS - Migliorini vini italiani, Luca Maroni 2012
87 POINTS - Trifoglio rosso, i vini di Veronelli 2012
4 GRAPPOLI - Bibenda
89/100 POINTS - Luca Maroni
88/100 POINTS - Veronelli
2. PLACE OF BUYERS - Radici del Sud
Vinařství - Cantine Paradiso