NEGRO AMARO - SALICE SALENTINO DOC, Le Pitre - Mottura 2017
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100 % Negroamaro
Vinařství: Mottura
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Apulie (Salice Salentino a města v provincii Lecce di Brindisi)
V oblasti, ve které jsou vysázené vinice, jsou mírné zimy. Jaro a léto je, co se srážek týče, velmi suché.
Typologie půdy: vápenato-jílovitá půda
Výnosnost na 1 ha: 90 t
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá ručně v době, kdy hrozny dosáhnout optimální zralosti. Hrozny jsou před zpracováním
důkladně manuálně tříděny, proto se do výroby dostane pouze nejkvalitnější materiál. Mošt fermentuje při kontrolované teplotě.
Tradiční způsob macerace (nakvašování na hroznech) po dobu 20-25 dní. Malolaktická fermentace probíhá v barikových sudech
s pravidelnou batonáží. Víno zraje 12 měsíců ve francouzských barikových sudech a po nalahvování ještě 2-3 měsíce v láhvi.
Charakteristické znaky: Víno provází tmavá rubínová barva s granátovými odlesky. Výraznou vůni višní a švestky doplňují tóny
koření, balzamika, kakaa, opečeného chleba a boisé. Na patře je sametové, plné, bohaté, komplexní a harmonické.
Chuť je elegantní a kořenito-ovocná se zaoblenými taniny. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému, grilovanému a dušenému masu. Velmi dobré ke zvěřině.
Alergeny: obsahuje siřičitany.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

z 497,- na 355,-
SLEVA 142,- Kč
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Vinařská oblast: Apulie (Salice
Salentino a města v provincii Lecce
di Brindisi)
Vinifikace: Ruční sběr hroznů.
Hrozny jsou důkladně manuálně
tříděny, proto se do výroby dostane
pouze nejkvalitnější materiál. Víno
zraje 12 měsíců ve francouzských
barikových sudech a po nalahvování
ještě 2-3 měsíce v láhvi.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva
s granátovými odlesky. Výraznou vůni
višní a švestky doplňují tóny koření,
balzamika, kakaa a opečeného chleba.
Na patře je sametové, plné, bohaté,
komplexní a harmonické.
Chuť je elegantní a kořenito-ovocná
se zaoblenými taniny. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému,
grilovanému a dušenému masu. Velmi
dobré ke zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16- 18° C


z 2 982,- na 2 130,-
SLEVA 852,- Kč

z 5 964,- na 4 175,-
SLEVA 1 789,- Kč

z 11 928,- na 8 094,-
SLEVA 3 834,- Kč !!!

