365 PRIMITIVO DI MANDURIA DOP Reserva 0,75 l Masseria Altemura - PRIMITIVO DI MANDURIA | E-SHOP PRAHAVINO.CZ

Menu
Ciao
Tel: 776 833 558
Ciao
Přejít na obsah

365 PRIMITIVO DI MANDURIA DOP
RISERVA - MASSERIA ALTEMURA 2020 / 2021
Masseria Altemura

                           

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 15%
Odrůda: 100% Primitivo
Víno bohaté chuti se sametově hladkou tříslovinou, vyrobené z modré odrůdy Primitivo.
Ceněné u znalců vína.

Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Masseria Altemura
Klasifikace: Primitivo di Manduria DOP
Oblast produkce:  Víno pochází ze samého srdce jihoitalského Salenta, na půli cesty mezi Jónským
a Jaderským mořem. Tato oblast se nachází v těsné blízkosti přírodní rezervace zvané Torre Colimena,
která je mimo jiné známá i výskytem vzácných druhů vodních želv. Víno odráží specifický charakter tohoto
místa, po 365 dní v roce. Unikátnost místního terroiru spočívá v mimořádném slunečním světle, osvěžujících
a vytrvalých váncích proudících z obou moří a ve specifickém podloží - ze 70% bílé vápencové skály a ze 30%
jílovitá červená půda (typická pro oblast Salenta). Vinice se rozprostírají kolem starodávné budovy "Masseria",
postavené v 16. století. Jako systém vedení se používá GUYOT.
Výnosnost na ha je záměrně limitovaná s důrazem na kvalitu hroznů.

Vinifikace: Vinobraní se provádí ručně od začátku září do 9. října.
Hrozny jsou odstopkovány a velmi jemně vylisovány. Macerace. Fermentace probíhá při kontrolované teplotě.
Víno zraje 12 měsíců v barikových sudech a další roky zjemňuje svůj charakter v lahvi.
Charakteristické znaky: Víno provází výrazná rubínová barva s pomerančovými odlesky.
Bohatou vůni s tóny švestek a drobného lesního ovoce doplňuje jemné aroma se stopami balzamika, bylinek
a bílého pepře. Na patře je plné, vyvážené a měkké s živými, ale dobře integrovanými tříslovinami.
Vynikající perzistence.

Gastronomie: Hodí se ke grilovanému červenému masu a k těstovinám s rajčatovou omáčkou.
Velmi dobrý společník k vyzrálým sýrům, pokrmům výrazné chuti a ke kořenitým pochoutkám.
Krásně si jej samozřejmě vychutnáte i samotné.
Alergeny: obsahuje siřičitany


Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
TIP: Skladujte při teplotě 6 - 10° C v horizontální poloze, aby byl korek zmáčený vínem.

Masseria Altemura - 0,75 l

Červené víno, suché.

Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje výraznou rubínovou
barvou s pomerančovými
reflexy. Vůně je bohatá s tóny
švestek, lesního ovoce, balzamika,
bylinek a bílého pepře.
Chuť je plná, vyvážená a měkká.
Vynikající perzistence. Víno zraje
12 měsíců v barikových sudech.
Skladem
Sleva Sleva
430 Kč
DO KOŠÍKU
Primitivo 365 Dop - 6 ks
Masseria Altemura
Skladem
2 580 Kč
DO KOŠÍKU
Primitivo 365 Dop - 12 ks
Masseria Altemura
Skladem
5 030 Kč
DO KOŠÍKU
Primitivo 365 Dop - 24 ks
Masseria Altemura
Skladem
9 804 Kč
DO KOŠÍKU


OCENĚNÍ

GOLD MEDAL - Prague Wine Trophy 2019





Vinařství: Masseria Altemura

se nachází v samém srdci jihoitalské Apulie, v oblasti Salento.Salento etimologicky značí "Terra tra due Mari", čili "Země mezi dvěma moři". Oblast je omývána
Jaderským a Jónským mořem. Místní klima je středomořské.Výrazný sluneční svit, osvěžující vánek a moře vytváří skvělé podmínky pro pěstování vinné révy.
Hrozny zde dosahují optimální zralosti.

Masseria Altemura opečovává 270 ha půdy, z čehož 130 ha připadá na vinice a 40 ha na olivové sady. Vinice se rozprostírají kolem starodávné budovy zvané
"Masseria", vybudované v 16. století. V minulosti byly všechny části kantýny, spolu s robustní věží, která je dominantou vinařství, zrestaurovány a opraveny.

V roce 2000 byly vinice náležící vinařství osázeny novými vinnými keři. Vybrány byly pouze autochtonní odrůdy, které v oblasti nejlépe prospívají.
Nejznámější odrůdou je Primitivo. Vinařství razí cestu udržitelného zemědělství a snaží se, aby produkce byla k životnímu prostředí co nejšetrnější
Výrobní proces je založen na propojení starodávné tradice s moderními technologiemi. Vinařství pro získání jedinečného charakteru svých červených
vín používá dlouhou dobu macerace (díky které se z bobulí extrahují všechny žádoucí složky) a zrání v dubových sudech. Masseria Altemura používá ke staření
vín kvalitní Slavonské dubové sudy o objemu 60 HL a dubové sudy o objemu 350 L z francouzského dubu Allier.
Filozofie vinařství Masseria Altemura zůstává stále stejná. Důraz je kladen na výrobu kvalitních vín výhradně z místních odrůd a na důkladnou kontrolu celého
výrobního procesu "od vinice po lahev". Vína musí vyjadřovat sílu a eleganci stejně tak, jako to činí nádherná oblast, ve které se víno rodí - Salento.

Návrat na obsah