
Carlo Botter - 0,75 l
Červené víno, polosuché.
Objem alkoholu: 14,5%
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: Negroamaro 80 %,
Malvasia 10 %, Merlot 10 %
Skvělé víno intenzivní fialové barvy
se sklonem k jantarové barvě
během stárnutí. Vůně je velmi
intenzivní a komplexní
s tóny lesního ovoce,
červeného ovoce a jemného
koření. Chuť je plná, kulatá,
měkce sametová a harmonická
s dobře vyváženými taniny
a kyselostí. Skvělý doplněk
ke kořeněným pokrmům,
pečeni a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 19° C
Červené víno, polosuché.
Objem alkoholu: 14,5%
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: Negroamaro 80 %,
Malvasia 10 %, Merlot 10 %
Skvělé víno intenzivní fialové barvy
se sklonem k jantarové barvě
během stárnutí. Vůně je velmi
intenzivní a komplexní
s tóny lesního ovoce,
červeného ovoce a jemného
koření. Chuť je plná, kulatá,
měkce sametová a harmonická
s dobře vyváženými taniny
a kyselostí. Skvělý doplněk
ke kořeněným pokrmům,
pečeni a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 19° C
Skladem

249 Kč


Varvaglione - 0,75 l
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie - oblast Salento
Vinifikace: Hrozny jsou přemístěny
do sklepa, kde jsou roztříděny,
odstopkovány a rozdrceny.
Po dokončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech po dobu 6 měsíců.
Následně je víno lahvováno
a pokračuje ve zrání.
Charakteristické znaky: Červená
barva s purpurovými odlesky. Vůně
je výrazná s tóny lesního ovoce,
ibišku a oregána. V chuti převažují
stopy vanilky, které mají na patře
nádherně dlouhý dozvuk. Příjemná
svěží, sametová a měkká
chuť s kořenitým závěrem.
Svým názvem víno odkazuje
na obsah alkoholu. "12 e mezzo"
v italském jazyce znamená 12,5.
Gastronomie: Doplní ovčí sýry,
těstoviny, pizzu a telecí játra.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie - oblast Salento
Vinifikace: Hrozny jsou přemístěny
do sklepa, kde jsou roztříděny,
odstopkovány a rozdrceny.
Po dokončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech po dobu 6 měsíců.
Následně je víno lahvováno
a pokračuje ve zrání.
Charakteristické znaky: Červená
barva s purpurovými odlesky. Vůně
je výrazná s tóny lesního ovoce,
ibišku a oregána. V chuti převažují
stopy vanilky, které mají na patře
nádherně dlouhý dozvuk. Příjemná
svěží, sametová a měkká
chuť s kořenitým závěrem.
Svým názvem víno odkazuje
na obsah alkoholu. "12 e mezzo"
v italském jazyce znamená 12,5.
Gastronomie: Doplní ovčí sýry,
těstoviny, pizzu a telecí játra.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Není k dispozici

215 Kč


San Marzano - 0,75 l
Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Vinobraní se provádí
ručně 2. a 3. týden v září.
Macerace s kontrolovanou teplotou
po dobu cca 10 dní je následována
velmi jemným lisováním
a alkoholovou fermentací
s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Víno
provází vyzrálá červená purpurová
barva s fialovými odlesky, které
přecházejí až do černého zabarvení.
Vůně je velmi intenzivní, vytrvalá
a bohatá s tóny černého bobulového
ovoce. Zejména se projevuje černý
rybíz, divoké bobulové ovoce, koření
a náznak tymiánu. Chuť je krásně
plná, sametová a harmonická
s dlouhým a lahodným závěrem.
Gastronomie: Dobrý společník
k pikantním pokrmům, ke všem
druhům mas a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Vinobraní se provádí
ručně 2. a 3. týden v září.
Macerace s kontrolovanou teplotou
po dobu cca 10 dní je následována
velmi jemným lisováním
a alkoholovou fermentací
s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Víno
provází vyzrálá červená purpurová
barva s fialovými odlesky, které
přecházejí až do černého zabarvení.
Vůně je velmi intenzivní, vytrvalá
a bohatá s tóny černého bobulového
ovoce. Zejména se projevuje černý
rybíz, divoké bobulové ovoce, koření
a náznak tymiánu. Chuť je krásně
plná, sametová a harmonická
s dlouhým a lahodným závěrem.
Gastronomie: Dobrý společník
k pikantním pokrmům, ke všem
druhům mas a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Skladem

179 Kč


Fashion Edition
Varvaglione - 0,75 l
Růžové víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Příjemné světle růžové
Negroamaro s lehkou počáteční
perličkou. Na patře chuť
čerstvého ovoce, s příjemnou
vůní bílých květů.
Vhodné jako aperitiv,
k lehkým jídlům a sýrům.
Varvaglione - 0,75 l
Růžové víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Příjemné světle růžové
Negroamaro s lehkou počáteční
perličkou. Na patře chuť
čerstvého ovoce, s příjemnou
vůní bílých květů.
Vhodné jako aperitiv,
k lehkým jídlům a sýrům.
Skladem

215 Kč


Mottura - 0,75 l
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Vinařská oblast: Apulie (Salice
Salentino a města v provincii Lecce
di Brindisi)
Vinifikace: Ruční sběr hroznů.
Hrozny jsou důkladně manuálně
tříděny, proto se do výroby dostane
pouze nejkvalitnější materiál. Víno
zraje 12 měsíců ve francouzských
barikových sudech a po nalahvování
ještě 2-3 měsíce v láhvi.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva
s granátovými odlesky. Výraznou vůni
višní a švestky doplňují tóny koření,
balzamika, kakaa a opečeného chleba.
Na patře je sametové, plné, bohaté,
komplexní a harmonické.
Chuť je elegantní a kořenito-ovocná
se zaoblenými taniny. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému,
grilovanému a dušenému masu. Velmi
dobré ke zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16- 18° C
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Vinařská oblast: Apulie (Salice
Salentino a města v provincii Lecce
di Brindisi)
Vinifikace: Ruční sběr hroznů.
Hrozny jsou důkladně manuálně
tříděny, proto se do výroby dostane
pouze nejkvalitnější materiál. Víno
zraje 12 měsíců ve francouzských
barikových sudech a po nalahvování
ještě 2-3 měsíce v láhvi.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva
s granátovými odlesky. Výraznou vůni
višní a švestky doplňují tóny koření,
balzamika, kakaa a opečeného chleba.
Na patře je sametové, plné, bohaté,
komplexní a harmonické.
Chuť je elegantní a kořenito-ovocná
se zaoblenými taniny. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému,
grilovanému a dušenému masu. Velmi
dobré ke zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16- 18° C
Skladem

369 Kč


SKLADEM 2 ks
Mottura - 0,75 l
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Název odrůdy vyjadřuje
charakteristickou téměř černou barvu
bobulí hroznu a jemně nahořklou
typickou chuť, kterou má víno
vyrobené z Negroamara.
Vinařská oblast: Apulie
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před zpracováním
důkladně tříděny.
Víno zraje 6 měsíců v barikových
sudech a 2-3 měsíce v láhvi.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná rubínová barva.
Buket je široký, éterický s tóny
červeného zralého ovoce, pepře,
ušlechtilého tabáku a zelené slupky
ořechu.Na patře je harmonické,
sametové a krásně plné.
Gastronomie: Doprovodí červené
maso, pečeně, zvěřinu a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 18° C
Mottura - 0,75 l
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Název odrůdy vyjadřuje
charakteristickou téměř černou barvu
bobulí hroznu a jemně nahořklou
typickou chuť, kterou má víno
vyrobené z Negroamara.
Vinařská oblast: Apulie
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před zpracováním
důkladně tříděny.
Víno zraje 6 měsíců v barikových
sudech a 2-3 měsíce v láhvi.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná rubínová barva.
Buket je široký, éterický s tóny
červeného zralého ovoce, pepře,
ušlechtilého tabáku a zelené slupky
ořechu.Na patře je harmonické,
sametové a krásně plné.
Gastronomie: Doprovodí červené
maso, pečeně, zvěřinu a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 18° C
Skladem

229 Kč


Cantine Paradiso - 0,75 l
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Částečně macerace
probíhá 10 dnů při kontrolované
teplotě 25 - 28° C. Částečně víno
maceruje při nižší teplotě, aby
se zvýraznil ovocný charakter vína.
Část vína zraje 12 měsíců
v barikových sudech a část
v ocelových tancích po dobu 12
měsíců. Oddělený způsob zrání
se volí pro dosažení lepší
vyváženosti mezi ovocnou
a kořenitou složkou vína.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva.
Vůně je bohatá s tóny třešní,
balzamika, vanilky a skořice.
Na patře je plné, krásně měkké
a sametové. Výrazný a dobře
strukturovaný závěr.
Gastronomie: Hodí
se k pečenému červenému
masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Částečně macerace
probíhá 10 dnů při kontrolované
teplotě 25 - 28° C. Částečně víno
maceruje při nižší teplotě, aby
se zvýraznil ovocný charakter vína.
Část vína zraje 12 měsíců
v barikových sudech a část
v ocelových tancích po dobu 12
měsíců. Oddělený způsob zrání
se volí pro dosažení lepší
vyváženosti mezi ovocnou
a kořenitou složkou vína.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva.
Vůně je bohatá s tóny třešní,
balzamika, vanilky a skořice.
Na patře je plné, krásně měkké
a sametové. Výrazný a dobře
strukturovaný závěr.
Gastronomie: Hodí
se k pečenému červenému
masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Skladem

199 Kč

.