Tel: 776 833 558
Přejít na obsah


     
Italské víno : Primitivo di Manduria --  Chianti Classico Riserva -- Negro Amaro del Salento -- Montepulciano d´Abruzzo -- Pinot Grigio

                       Sauvignon Blanc -- Teroldego Rotaliano  -- Gewurztraminer (Traminer Aromatico) Alto Adige/Südtirol -- Amarone della Valpolicella -- Marzemino
                       Moscato -- Pinot Nero -- Grillo --  Corvina --  Inzolia -- Nero d´Avola - Rosso del Salento -- Chardonnay -- Bio Víno --  Lugana -- Valpolicella Classico Ripasso.


Vino prosecco
Castel Firmian - Mezzacorona
Sicilia
Vino prosecco
Passito Salento Rosso, Igt
Pirovano - Italské víno
z 258,- na 199,-
SLEVA 59,- Kč
199Kč
Přidat do košíku >>
Moscato SLADKÉ
Castel Firmian
z 246,- na 176,-
SLEVA 70,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
176Kč
Přidat do košíku >>
Merlot Sicilia Doc
Feudo Arancio
z 264,- na 189,-
SLEVA 75,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
189Kč
Přidat do košíku >>
Prosecco, Frizzante a Spago
Famiglia Boron - Italské víno
z 245,- na 189,-
SLEVA 56,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
189Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14,5 %
Odrůda: Negroamaro, Malvasia
Nera
Země původu: Itálie
Vinařství: Cantine Pirovano
Vinifikace: Hrozny
se na vinných keřích nechávají
přezrát, nebo se po sběru několik
týdnů / měsíců suší. Tímto
způsobem se v bobulích
eliminuje přebytečná voda
a naopak se výrazně koncentrují
cukry, žádoucí kyselinky
a aromata.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva
s fialovými odlesky. Bohatou,
éterickou vůni s tóny sušeného
ovoce, švestek a lékořice doplňuje
přitažlivé aroma kakaa, tabáku
a kůže. Chuť je i přesrobustní
tříslovinu krásně měkká
a vyvážená s téměř nasládlou
stopou. Na patře je plné.
Dlouhý závěr.
Víno a gastronomie: Hodí
se k červenému masu, pokrmům
výrazné chuti a sýrům.
Vyzkoušejte také k horké čokoládě.
Ideální teplota k podávání: 18-20° C


Bílé víno, SLADKÉ.
Objem alkoholu: 10,5 %
Vůně: Intenzivní aromatická vůně
s tóny zralého ovoce.
Chuť: Výrazná, sladká, měkká
chuť s prvky tropického a zralého
ovoce.
Gastronomie: Výborný společník
k typickým dezertům z oblasti
Trentino jako zeltenva strudel,
k ovocným a suchým moučníkům.
Ideální teplota k podávání: 8-10° C

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 100 % Merlot
Charakteristické znaky: Rubínově
červená barva s jemnými fialovými
odlesky. Plná a intenzivní vůně.
Neobyčejně výrazné aroma zralého
ovoce, zejména třešní, malin
a ostružin. Buket s jemnými tóny
marmelády z červeného ovoce.
Elegantní víno středně plného těla
a nádherně měkkými tříslovinami.
Kořenitou chuť získává Merlot
zráním ve dřevě.
Gastronomie: Zvýrazní chuť
salámů, sýrů a zeleninových
polévek. Dobrá volba ke grilovanému,
pečenému a vařenému masu.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12%
Odrůda: 100% Glera (Prosecco)
Vinařství: L´azienda agricola Boron
Země původu: Itálie
Charakteristické znaky: Žlutá
slámová barva se zelenkavými
odlesky. Vůně je květinová a ovocná.
Na patře je víno aromatické, živé,
plné a krásně osvěžující. Ovocná
chuť. Příjemně suchý závěr
s úchvatnými bublinkami.
Víno a gastronomie: Vynikající
aperitiv. Doplní zeleninu, rybí maso
a rizoto.
Ideální teplota k podávání: 6 - 8° C


Castel Firmian - Mezzacorona
Víno Trentino
víno apulie 60 anni
Víno Veneto
Chardonnay Doc
Castel Firmian
z 254,- na 182,-
SLEVA 72,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
182Kč
Přidat do košíku >>
Můller Thurgau Doc
Castel Firmian
z 246,- na 176,-
SLEVA 70,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
176Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Manduria, 60 ANNI
Cantine San Marzano
z 965,- na 655,-
SLEVA 310,- Kč
655Kč
Přidat do košíku >>
Amarone della Valpolicella
Luigi Righetti
z 974,- na 749,-
SLEVA 225,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
749Kč
Přidat do košíku >>
Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Chardonnay je jedna z mezinárodních
odrůd, které se nejlépe přizpůsobily
klimatu severní Itálie. Víno pochází
z hroznů vypěstovaných
na vlastních vinicích.
Odrůda: 100 % Chardonnay
Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje světle žlutou barvou.
Vůně je elegantní, ovocná, s tóny
červeného a žlutého jablka, bílého
melounu a citrusových plodů.
Chuť je suchá, harmonická
s příjemnou kyselinkou.
Gastronomie: Vynikající aperitiv!
Velmi dobře doplní předkrmy, polévky,
zeleninu a ryby.
Ideální teplota k podávání: 10-12° C


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12 %
Víno pochází z hroznů
vypěstovaných na vlastních
vinicích v oblasti Valle di Cembra.
Odrůda byla vyšlechtěna v roce
1882 profesorem Hermannem
Müllerem ve švýcarském kantonu
Thurgau z rév Ryzlink rýnský
a Madlenka královská.
Odrůda: 100 % Müller Thurgau
Charakteristické znaky: Světlá
slámová barva se zelenkavými
odlesky. Delikátní, jemně
aromatická ovocná vůně s tóny
broskve a kořenitou stopou
heřmánku a tymiánu. Suchá,
osvěžující, lehce aromatická
ovocná chuť typická pro odrůdu
Müller Thurgau. Dobře vyvážené
víno s přiměřenou kyselinkou.
Gastronomie: Vynikající k rybám
a zelenině. Úžasný aperitiv!
Ideální teplota k podávání: 10-12° C


Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Objem alkoholu: 14%
Vinifikace: Ruční sběr se provádí
začátkem září, kdy hrozny vykazují
plnou zralost. Hrozny se umisťují
do malých přepravek, aby nedošlo
k jejich znehodnocení. 80% hroznů
maceruje 18 dní. Zbývajících 20%
podstupuje maceraci 25 dní společně
s místními kvasinkami při
kontrolované teplotě 24-26°C.
Víno zraje v nejkvalitnějších
sudech barrique z francouzského
a amerického dubu 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Vyjímečné
víno pocházející z 60letých vinic.
Barva je temná až neprůhledná
s vysokou viskozitou. Vůně
je výrazná, široká a komplexní s tóny
švestek, třešňové marmelády,
přezrálého černého lesního ovoce,
kakaa a tabáku. Lehce kořenité
aroma. Chuť je velmi nasládlá
se stopou hroznového cukru a ovoce.
Přestože je neskutečně plné, působí
díky ušlechtilým taninům elegantně
a vyváženě. V závěru se objevují
stopy kakaa, kávy a vanilky.
Jedinečné víno, které je díky svému
původu a náročnosti přípravy
k dispozici ve velmi omezeném
množství.
Gastronomie: Hodí se k červeným
masům a zvěřině, hutným pokrmům
a omáčkám. Rovněž vynikající
pouze samotné k meditaci.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 15 %
Odrůda: 80% Corvina,
20% Rondinella
Země původu: Itálie
Vinařství: Luighi Righetti
Vinifikace: Víno je vyrobeno
metodou appassimento.
Nejkvalitnější hrozny jsou
ručně sesbírány a umístěny
na rohože, kde se až do února
suší. Z bobulí se eliminuje
přebytečná voda a zkoncentrují
se cukry, kyselinky a aromata.
Víno zraje 3 roky
ve francouzských barikových
sudech.
Charakteristické znaky: Sytá,
rubínová barva s cihlovým
okrajem. Vůně je široká
a komplexní s výraznými tóny
sušeného ovoce, mandlí, zralých
třešní, čokolády, kávy, kouře
a špetkou anýzu. Nalezneme
i jemné tóny kůže.
Chuť je explozivní ale hedvábná,
extrémně bohatá se stopou zralého
ovoce, kávoviny, černé čokolády
a kávového likéru. Dlouhý hladký
závěr se stopou višní a amareta.
Dlouhotrvající dochuť.
Víno a gastronomie: Hodí
se k pečenému hovězímu
a vepřovému masu, sýrům a zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 18-20° C

Feudo Arancio
 TRENTINO, CASTEL FIRMIAN
Cielo
Tolloy - Mezzacorona
Syrah Sicilia Doc
Feudo Arancio
z 280,- na 200,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
200Kč
Přidat do košíku >>
Riserva Chardonnay Doc
Castel Firmian
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat do košíku >>
Pinot Grigio Blush - rosé Igt
Cielo
108Kč
Přidat do košíku >>
Pinot Grigio, Alto Adige
Tolloy
z 357,- na 255,-
SLEVA 102,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
255Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Charakteristické znaky: Plná
rubínová barva s tmavě oranžovými
odlesky. Komplexní buket s tóny
černého pepře a lesních plodů.
Příjemná vůně čokolády a lékořice.
Sametová chuť s příjemnou
tříslovinou. Aroma lesních plodů
splývá v chuti s jemnými tóny
černého pepře, koření, borůvek
a mateřídoušky.  
Gastronomie: Výborný společník
ke grilovanému červenému masu,
zvěřině, jehněčímu, uzeným sýrům,
sýrům s bylinkami a k salámům.


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Hrozny částečně
podstupují maceraci za studena,
aby se podpořila
extrakce aromat. Mošt kvasí
částečně v ocelových tancích
a částečně v barikových sudech.
Víno zraje 8 měsíců v dřevěných
sudech a 4 měsíce v oceli.
Charakteristické znaky: Slámově
-žlutá barva. Víno má krásnou,
vyzrálou a komplexní vůni s tóny
aromatických bylin a zralého ovoce.
Z aroma se vynořují stopy vanilky
a sušeného ovoce, jež pochází
z kontaktu vína se dřevem. Na patře
se projevuje pevná struktura a dobrá
viskozita odrůdy. Voňavý závěr, svěží
a příjemně minerální nádech. Skvělý
zástupce Chardonnay z podhorské
oblasti italských Dolomit.   
Ideální teplota k podávání: 8-10° C
Víno a gastronomie: Doprovodí
pokrmy z ryb a bílého masa.
Hodí se ke středně vyzrálým sýrům.


Růžové víno, polosuché.
Objem alkoholu: 12 %
Oblast: Itálie, Veneto
Charakter: Víno provází krásná
bledě růžová barva a elegantní
ovocná vůně. Chuť je jemná
s ovocnými tóny a dlouhou
perzistencí.
Gastronomie: Výborné jako
aperitiv nebo k bílým masům
Ideální teplota k podávání: 10 °C


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Odrůda: 100 % Pinot Grigio
Víno pochází  z vlastních vinic,
které jsou vysázeny na úpatí
níže položených kopců v oblasti
Alto Adige.
Charakteristické znaky: Žlutá
slámová barva. Jemné ovocné
aroma. Chuť je plná, suchá,
elegantní, harmonická a krásně
měkká.
Gastronomie: Doplní mořské
plody, rybí polévky, pokrmy
z bílého masa a hub.
Ideální teplota k podávání: 10-12° C


Castel Firmian - Mezzacorona
víno primitivo puglia
vini puglia
Sicilia
Pinot Grigio Doc, Trentino
Castel Firmian
z 270,- na 193,-
SLEVA 77,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
193Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo Salento Igt - Puglia
Pirovano - Italské víno
z 284,- na 219,-
SLEVA 65,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
219Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo - Merlot, Zolla
Vigneti del Salento
z 384,- na 265,-
SLEVA 119,- Kč
265Kč
Přidat do košíku >>
Cabernet Sauvignon, Sicilia
Feudo Arancio
z 264,- na 189,-
SLEVA 75,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
189Kč
Přidat do košíku >>
Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Odrůda Pinot Grigio se vyznačuje
kompaktními hrozny a velmi
sladkými bobulemi, které mají
tmavě šedou barvu. Výsledné víno
je vyvážené, jemné a elegantní.
Odrůda: 100 % Pinot Grigio
(Rulandské šedé)
Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje světlou slámovou
barvou. Má ovocnou vůni
s květinovými tóny heřmánku.
Na patře je víno elegantní, suché
s jemnou kyselinkou.
Gastronomie: Vynikající aperitiv!
Velmi dobře doplní předkrmy, bílé
maso a ryby.
Ideální teplota k podávání: 10-12° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo
Země původu: Itálie
Vinařství: Cantine Pirovano
Vinifikace: Klasický způsob
vinifikace modrých odrůd.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá červená barva.
Výrazná vůně s tóny fialek,
kompotovaného ovoce,
švestek, kakaa a ušlechtilé
kůže láká k ochutnání. Na patře
je koncentrované se zaoblenými
taniny a stopou zralých třešní.
Vanilkový závěr.
Víno a gastronomie: Doplní
pečené a grilované červené maso.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Vigneti del Salento
Odrůda: 50% Primitivo, 50% Merlot
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Hrozny obou odrůd jsou
jemnýmVzpůsobem sebrány
a odstopkovány. Společná rmutace
v co nejkratším časovém rozmezí.
Kontrolované kvašení po dobu
8-10 dní s průběžnou betonáží.
Školení vína a malolaktická
fermentace probíhá v nerezových
tancích. Víno zraje v sudech
barrique z francouzského
a amerického dubu po dobu
6-8 měsíců.
Charakteristické znaky: Bohaté
červené víno s elegantním projevem.
Intenzivní rubínová barva.
Vůně je výrazná s tóny zralého
červeného ovoce, třešní a lesního
podrostu s letmou stopou skořice.
Na intenzivní jemně kořenité aroma
navazuje exploze chutí s hřejivým
a velmi perzistentním dozvukem.
Na závěr příjemně překvapí nasládlá
tříslovina. Velmi sofistikované víno
pro náročného konzumenta.
Gastronomie: Vynikající k bohatým
předkrmům, červenému masu
i zvěřině. Hodí se k vyzrálým sýrům.
Vychutnáte si jej i samotné. Vhodné
k meditaci.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Charakteristické znaky: Hluboká
purpurová barva. Bohatá,
intenzivní, harmonická vůně
s tóny černého rybízu a třešní.
Aromatické stopy koření, typické
pro víno stařené ve dřevě.
Víno s výbornou strukturou
a s jemnými tříslovinami.
Gastronomie: Výborné
k červenému masu, ke zvěřině,
salámům a vyzrálým sýrům


víno puglia rosso
víno Toscana Siena
víno trentino lagrein
víno puglia
Rosso, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 222,- na 159,-
SLEVA 63,- Kč
159Kč
Přidat do košíku >>
BIO Chianti Biskero, Salchetto
(neobsahuje siřičitany)
z 293,- na 239,- SLEVA 54,- Kč
239Kč
Přidat do košíku >>
Riserva Lagrein Doc
Castel Firmian
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo Sant´Andrea
Cantine Paradiso
z 207,- na 148,-
SLEVA 59,- Kč
148Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: Sangiovese, Malvasia
Nera, Aglianico
Vinifikace:  Vinobraní se provádí
ručně na konci září. Rmutace
s kontrolovanou teplotou po dobu
cca 10 dní je následována
alkoholovou fermentací
s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Výrazná
barva rubínu s fialovými odlesky.
Vůně je intenzivní, široká
a komplexní s tóny červeného
bobulového ovoce. V chuti
je plné s vynikající rovnováhou.
Gastronomie: Vynikající
k salámům, hutným předkrmům,
rizotům a lehčím úpravám
červeného´ masa.
Skvělé k rajčatovým těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Kategorie: BIO kvalita
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 85% Sangiovese,
8% Canaiolo, 7% Mammolo
Oblast: Itálie, Toscana
Vinifikace: Vinifikace probíhá bez
použití siřičitanů. 30% vína zraje
4 měsíce v sudech tonneaux
z amerického dubu o objemu
300 L.
Charakteristické znaky: Víno
provází rubínová barva s jiskrným
okrajem. Středně intenzivní aroma
nabízí paletu červených peckovin,
třešní a černého rybízu. Víno
má lehčí tělo. Na patře převažují
tóny třešní, malin a rybízu. Svěží
dochuť rybízových listů. Elegantní,
klasické, velmi příjemně pitelné
Sangiovese.
Gastronomie: Doplní toskánské
salámy a prosciutto.
Ideální teplota k podávání: 18-20° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Lagrein
Vinifikace: Tradiční vinifikace
modrých odrůd.
Víno zraje 10 měsíců
v barikových sudech. Poté
víno zjemňuje svůj charakter
12 měsíčním zráním
v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Červená
rubínová barva. Alpské podnebí
vnáší do vína vůni borůvek,
rybízu a ostružin. Převažuje
ovocné aroma domácí marmelády.
Paletu aromat doplňuje příjemná
stopa vanilky a mandlí, která
pochází z dlouhého kontaktu vína
se dřevem. Na patře je víno plné,
dobře strukturované, elegantní
s jemnou kyselinkou. Skvělý
zástupce červených vín z podhůří
italských Alp.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Víno a gastronomie: Hodí
se k bohatým a kořenitým předkrmům,
salámům a vyzrálým sýrům.
Velmi dobré k těstovinám s ragú,
zapečeným těstovinám a zvěřině.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Vinifikace a macerace
probíhají při kontrolované teplotě
25 - 28° C. Po dokončení
malolaktické fermentace víno
zraje v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná červená barva.
Vůně je plná, odrůdově typická
a nalezneme v ní tóny ostružin
a lékořice. Na patře je středně
plné s příjemnou ovocnou
kyselinkou v závěru.
Gastronomie: Doprovodí
červené maso a vyzrálé sýry.
Vynikající ke kvaltiním
těstovinám s rajčatovou
omáčkou a čerstvými bylinkami.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Mezzacorona víno
Castel Firmian - Mezzacorona
TEROLDEGO ROTALIANO SUPERIORE DOC - SENZA SOLFITI (neobsahují siřičitany) TRENTINO, MEZZACORONA
Castel Firmian - Trentino
Teroldego Doc
Mezzacorona
z 250,- na 179,-
SLEVA 71,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
179Kč
Přidat do košíku >>
Teroldego Rotaliano Doc
Castel Firmian
z 273,- na 195,-
SLEVA 78,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
195Kč
Přidat do košíku >>
Teroldego Superiore
Mezzacorona
(neobsahuje siřičitany)
z 335,- na 239,- SLEVA 96,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
239Kč
Přidat do košíku >>
Teroldego Riserva
Castel Firmian
z 357,- na 255,-
SLEVA 102,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
255Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Díky svému charakteru je toto
víno nazýváno "vino principe
del Trentino" (princ Trentina).
Odrůda: 100 % Teroldego
Charakteristické znaky: Rubínová
barva s fialovými odlesky. Výrazný
buket, ve kterém se bohatě snoubí
tóny lesních plodů.
Chuť je odrůdově charakteristická,
suchá, harmonická a sametová.
Gastronomie: Výtečný společník
k pečením, grilovanému masu
a zrajícím sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Díky svému charakteru je toto víno
nazýváno "vino principe del
Trentino" (princ Trentina).
Odrůda: 100 % Teroldego Rotaliano
Charakteristické znaky: Rubínová
barva s fialovými odlesky. Vůně
je velmi výrazná a ukrývá širokou
škálu aromat, mezi kterými vynikají
tóny lesního ovoce, zejména
borůvky, ostružiny a maliny.
Chuť je ovocná, suchá s příjemně
uhlazenými taniny.
Gastronomie: Vynikající k typickým
trentinským pochoutkám. Výborně
doplní bohaté první chody a hlavní
chody, jako např. pečeně,
grilované maso a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Trentino
Odrůda: 100% Teroldego Rotaliano
V žádné fázi zpracování hroznů
a výroby vína se nepoužívají
siřičitany.
Vinifikace: Sebrané hrozny musí
být celistvé. Vinifikace a zrání vína
probíhají v oceli. Velká pozornost
je věnována době spuštění
fermentace. Rychlý "rozjezd"
kvašení snižuje riziko oxidace
a napadení vína mikroorganismy.
Zrání vína probíhá bez přístupu
vzduchu.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná červená rubínová
barva. Vůně je komplexní, odrůdově
typická s tóny lesních ostružin
a borůvek. Na patře je harmonické
a rafinované se zaoblenými
tříslovinami. Krásné a originální
Teroldego, které nezapře osobitý
charakter odrůdy.
Víno a gastronomie: Hodí
se k polentě, šunce Mortadella,
červenému masu, houbám a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Vinifikace: Tato Riserva se vyrábí
pouze v nejlepších ročnících
z hroznů sklizených z vynikajících
poloh oblasti Piana Rotaliana. Víno
kvasí na slupkách. Fermentace
probíhá při kontrolované teplotě
cca 25° C po dobu 12-13 dní.
Víno zraje minimálně 24 měsíců,
z čehož 12 měsíců leží
v nejkvalitnějších dubových
sudech. Zráním v lahvi je charakter
vína dotažen k dokonalosti.
Charakteristické znaky: Výrazná
rubínová barva. Odrůdově
charakteristická, komplexní vůně
připomíná zralé ovoce. V buketu
se mísí příjemné tóny borůvek,
švestek a červeného rybízu doplněné
prvky koření. Chuť je úžasně plná,
tělnaná a harmonická s uhlazenými
tříslovinami.
Víno a gastronomie: Doplní vařené,
pečené i grilované maso a vyzrálé
sýry. Vynikající s místní úpravou
rizota zvanou "al Teroldego".
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

Castel Firmian - Mezzacorona
víno trentino alto adige
víno apulie
víno Apulie
Marzemino Doc
Castel Firmian
z 259,- na 185,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
185Kč
Přidat do košíku >>
Marzemino Superiore Doc
Castel Firmian
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Manduria, Zolla
Vigneti del Salento
z 450,- na 315,-
SLEVA 135,- Kč
315Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo Posta Piana IGT
Cantine Paradiso
z 240,- na 189,-
SLEVA 51,- Kč
189Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda Marzemino je v regionu
Trentino pěstována již od 11. století.
Díky své exkluzivní kvalitě bylo
víno oslavováno v opeře světového
skladatele Mozarta "Don Giovanni".
Charakteristické znaky: Rubínová
barva. Výrazná ovocná vůně.
Suchá, nádherně plná, lahodná,
harmonická chuť.
Gastronomie: Velmi dobrý společník
k lazaním, bílému masu a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Marzemino
Vinifikace: Část hroznů se 70
dní suší (tzv. appassimento),
díky čemuž se rozvine jejich
aromatická složka.
Poté jsou hrozny odstopkovány,
vylisovány a získaný mošt kvasí
spolu s vybranými kvasinkami.
Zbylá část hroznů se na vinohradu
nechá co nejdéle. Po spojení obou
částí víno zraje v oceli.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná rubínová barva.
Vůně je intenzivní, s tóny
čerstvého i zavařeného lesního
ovoce a višní naložených
v alkoholu. Na patře je příjemné,
plné, měkké s jemnými
tříslovinami. Chuť koresponduje
s aroma vína.  
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Víno a gastronomie: Hodí
se ke středně vyzrálým sýrům,
těstovinám s ragú, jemně tučnému
bílému a červenému masu.


Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Vigneti del Salento
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Objem alkoholu: 14%
Vinifikace: Hrozny jsou jemným
způsobem sebrány a odstopkovány.
Kontrolované kvašení po dobu 8-10
dní s průběžnou betonáží. Školení
vína a malolaktická fermentace
probíhá v nerezových tancích.
Víno zraje v sudech barrique
z francouzského a amerického
dubu po dobu 6-8 měsíců.
Charakteristické znaky: Intenzivní
rubínová barva s fialovými odlesky.
Výrazná komplexní vůně s tóny
drobného lesního ovoce, exotického
koření a třešní. Víno s velkou
strukturou na patře působí plným
a teplým dojmem. Nadchne svojí
vyvážeností mezi elegantní
tříslovinou a bohatou chutí. Víno
je perzistentní s nezaměnitelným
charakterem. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Excelentní k bohatým
předkrmům a jehněčímu masu. Hodí
se také ke zvěřině s náročnějšími
omáčkami a hrubozrným těstovinám.
Doporučujeme k pečeným
a grilovaným úpravám masa
a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Manduria
Vinifikace: Vinobraní se provádí
poslední týden v srpnu. Hrozny
jsou přemístěny do vinného sklepa,
kde jsou roztřízeny, odstopkovány
a rozdrceny. Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 25 - 28° C
po dobu 10 dnů.Víno je jemně
vylisováno. Část zraje
v barikových sudech a část
v ocelových tancích 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná
fialová barva. Vůně je zřetelně
ovocná s kořenitou stopou
charakteristickou pro odrůdu
Primitivo. Na patře je nádherně
šťavnaté, měkké s dobrou
strukturou.
Gastronomie: Hodí se k červenému
masu a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 -18° C

Feudo Arancio
Sicilská vína
Sicilia - Feudo Arancio
víno Sicilia Feudo Arancio
Nero d´Avola Sicilia Doc
Feudo Arancio
z 264,- na 189,-
SLEVA 75,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
189Kč
Přidat do košíku >>
Syrah - Nero d´Avola, Passiari
Feudo Arancio
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,-
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
239Kč
Přidat do košíku >>
Riserva Cantodoro Doc
Feudo Arancio
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,-
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
239Kč
Přidat do košíku >>
Riserva Nero d´Avola Doc
Feudo Arancio
z 362,- na 259,-
SLEVA 103,- Kč
259Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Charakteristické znaky: Výrazná
rubínová barva s jemnými
oranžovými odlesky. Typická,
intenzivní vůně černého rybízu,
lesních jahod a granátového jablka.
Jemná, měkká chuť s výraznými
prvky lesního ovoce, černého rybízu
a višně. Hedvábné, středně plné
víno s příjemnou mineralitou.
Gastronomie: S poctou doprovodí
rizota, zapékané těstoviny a pizzu.
Skvěle se snoubí s červeným
masem, jehněčím a výraznými sýry.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 75 % Syrah,
25 % Nero d´Avola
Vinařská oblast: Sicílie
Vinifikace: Po dokončení alkoholové
fermentace polovina moštu odrůdy
Syrah zraje 6-8 měsíců
v barikových sudech. Hrozny révy
Nero d´Avola ihned po sebrání
podstupují tzv. appassimento.
Hrozny jsou 60 dnů sušeny
ve speciálních místnostech, kde
musí být zajištěn stálý přísun
vzduchu. Hrozny postupně
sesychají. Zvyšuje se podíl
sušiny a cukr v bobulích
je mnohem koncentrovanější.
Poté jsou hrozny vylisovány
a fermentují 15 dní s vybranými
kvasinkami. Obě odrůdy jsou
spojeny a společně pokračují
ve zrání dalších 6 měsíců v oceli.
Gastronomie: Vynikající
k vyzrálým sýrům, salámům,
těstovinám s ragú, červenému
masu a pečeným rybám.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Odrůda: 80% Nero d´Avola, 20%
Cabernet S. Obě odrůdy se v úvody
výroby zpracovávají odděleně.
Nero d´Avola zraje 8 měsíců
v barikových sudech. Cabernet S.
zraje 12 měsíců ve francouzském
sudu. Poté jsou odrůdy spojeny
a víno je ponecháno ve dřevě další
4 měsíce. Po nalahvování víno
vyzrává 8 měsíců v lahvi.
Charakteristické znaky: Víno
má z Nero d´Avola ovocné aroma
ostružin, lesních jahod a malin.
Díky Cabernetu cuvée získává
výraznou strukturu, plnou chuť
a bohatou vůni se stopou lékořice,
tabáku, švestek a jemným tónem
vanilky.
Gastronomie: Doprovodí výrazné
pokrmy na bázi ragů, červeného
masa, zvěřiny.
Dobré ke grilovanému masu.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 100 % Nero d´Avola
Vinařská oblast: Sicílie
Vinifikace: Část moštu Nero d´Avola
(30%) zraje v ocelových tancích,
aby se zachoval charakter zralého
červeného ovoce, zatímco zbylých
70% moštu leží 8-10 měsíců
v barikových sudech. Na konci
zrání jsou obě části vína spojeny
dohromady a víno dále zraje v oceli
a v lahvi dalších 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná,
hluboká červená barva s lehce
granátovými prvky. Zralá vůně
s tóny ostružin, malin a třešní.
Květinové aroma připomínající fialky
je doplněno stopou tabáku a vanilky,
které víno získává zráním ve dřevě.
Chuť je měkká a velmi štavnatá
s jemnými a elegantními
tříslovinami. Víno plného těla.
Gastronomie: Dobrý společník
k vyzrálým sýrům, salámům,
těstovinám s omáčkou ragů,
červenému masu a pečeným
rybám.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Víno Puglia
Castel Firmian - Mezzacorona
Sicilia
víno trentino
Bianco, I Muri
Vigneti del Salento
z 210,- na 165,-
SLEVA 45,- Kč
165Kč
Přidat do košíku >>
Pinot Grigio Riserva Doc
Castel Firmian
z 348,- na 249,-
SLEVA 99,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
249Kč
Přidat do košíku >>
Chardonnay Sicilia Doc
Feudo Arancio
z 264,- na 189,-
SLEVA 75,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
189Kč
Přidat do košíku >>
Lagrein Rosso Doc
Castel Firmian
z 273,- na 195,-
SLEVA 78,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
195Kč
Přidat do košíku >>
Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12%
Vinařství: Farnese Vini
Oblast: Apulie, Salento
Odrůda: 33% Malvasia Bianca,
33% Chardonnay, 33% Bombino
Charakteristické znaky: Slámová
barva se zelenkavými a  zlatavými
odlesky. Výrazná a vytrvalá vůně
s tóny ovoce se žlutou dužinou
a nádechem čerstvým bílých plodů.
Chuť je příjemně osvěžující,
perzistentní a plná života. Na patře
působí velmi lahodně a harmonicky.
Jemně nasládlý závěr. Snadno
pitelné vínko nejen pro horké letní
večery.
Gastronomie: Doplní předkrmy
a rybí polévky, mladé sýry, těstoviny
s jemnou omáčkou a bohaté variace
salátů. Vhodné jako aperitiv!
Ideální teplota k podávání: 12° C


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Vinifikace: Tato Riserva se vyrábí
pouze v nejlepších ročnících
z hroznů sklizených v oblasti
"Zambiani", která je pro odrůdu
Pinot Grigio jako stvořená.
Vinobraní se provádí ručně.
40% vína kvasí v ocelových
tancích, 60% vína fermentuje
v barikových sudech (1-2 roky
starých). Charakter vína se tímto
obohatí o jemné dřevité tóny,
které výborně doplňují ovocnost
Pinot Grigia. Po ukončení
fermentace je víno ponecháno
v sudech po dalších 6-8 měsíců.
Po 10-11 měsících jsou obě části
spojeny. Tímto vzniká vynikající
Rulandské šedé, pro které
je typická jak vanilková chuť
a vyzrálost tak ovocnost
a příjemné aroma.
Charakteristické znaky: Světlá
žlutá barva. Komplexní vůně
s tóny bílé broskve, hrušky
a plně rozkvetlého heřmánku
je v dokonalé syntonii
se sladkými stopami dřeva.
Chuť je harmonická, elegantní
s osvěžujícím aromatickým
závěrem.
Víno a gastronomie: Výborný
společník k zapečeným pokrmům,
k italské polentě a lahůdkám
z bílého masa. Skvěle doplní
tagliatelle ai funghi porcini.
Ideální teplota k podávání: 10-12° C


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Charakteristické znaky: Slámově
žlutá barva se zlatavými odlesky.
Intenzivní a vytrvalá vůně s tóny
tropického ovoce a vanilky.
Postupem času víno získává
aroma akátového medu. Víno
harmonické a vytrvalé chuti
s vnímatelnými prvky broskve,
nektarinky a zralého ananasu.
Víno s jemnou kyselinkou.
Gastronomie: Vhodné
k předkrmům, k těstovinám
a zelenině. Doprovodí ryby
a bílé maso.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Hrozny jsou sbírány
a převezeny v co nejkratší době
do sklepa, kde jsou tříděny
a zbaveny stopek.
Macerace spolu se slupkami.
Víno zraje 6 - 8 měsíců
v barikových sudech.
Charakteristické znaky: Víno
má červenou rubínovou barvu.
Vůně je výrazná s tóny drobného
lesního ovoce, eukalyptu a lékořice.
Tělnaté, charakterově plné víno
s jemnými taniny. Na patře působí
příjemně a elegantně. Osobité
červené víno z podhorské oblasti
severní Itálie.
Víno a gastronomie: Hodí
se k salámům, pečenému
červenému masu a zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

Víno Puglia
Víno Puglia
Víno Puglia
BIO / ORGANIC  - 12 E MEZZO PRIMITIVO DEL SALENTO IGP - VARVAGLIONE
Primitivo di Manduria, Papale
Varvaglione - Vigne e Vini
z 832,- na 569,-
SLEVA 263,- Kč
569Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro Igp, Taló
Cantine San Marzano
z 400,- na 290,-
SLEVA 110,- Kč
290Kč
Přidat do košíku >>
Sauvignon - Malvasia, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 222,- na 159,-
SLEVA 63,- Kč
159Kč
Přidat do košíku >>
BIO - 12 e mezzo Primitivo
Varvaglione - Vigne e Vini
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,- Kč
239Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Réva je sbírána ručně
do dřevěných bedýnek a velmi přísně
tříděna, aby se do výroby tohoto
Primitiva dostaly pouze nejkvalitnější
hrozny. Vinifikace a macerace
probíhají při kontrolované teplotě
26 - 28° C. Po ukončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech nejméně 10 měsíců.
Charakteristické znaky: Rubínová
barva. Buket je plný s tóny červeného
ovoce. Na patře je zakulacené a
měkké. Chuť je krásně aromatická
a připomíná marmeládu a lesní
podrost. Vynikající červené víno,
které svojí výraznou strukturou
a elegancí s noblesou reprezentuje
svoji oblast původu.
Gastronomie: Výborný společník
ke zvěřině a hutným pokrmům
z červeného masa.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 14%
Umístění vinic: Jižní Itálie - Apulie.
Teplé klima. Půdy s příměsí
červených jílu a vápence vytváří
v zemi vysoký obsah želeta.
I z tohoto důvodu mají
místní červená vína velmi tmavou
barvu.
Vinifikace: Víno podstupuje
maceraci s kontrolovanou teplotou
po dobu cca 10 dní. Následuje
alkoholová fermentace s vybranými
kvasinkami. Víno zraje v sudech
barrique z francouzského dubu
6 měsíců.
Charakteristické znaky: Červené
víno z jedné z původních modrých
odrůd jižní Itálie se prezentuje
purpurovou barvou s nafialovělými
odlesky. Vůně je krásně šťavnatá,
výrazná, perzistentní a převládají
v ní stopy černého rybízu, lesního
podrostu a koření. V aroma
se objevují také příjemné
balzamikové a vanilkové tóny.
Chuť je plná, sametová s bohatou
ovocností a dlouhotrvajícím
lahodným závěrem. Lahodná
sladce kořenitá perzistence.
Gastronomie: Doplní červené
maso, zvěřinu, jehněčí, výrazné
omáčky a plně vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 50% Sauvignon Blanc,
50% Malvasia Bianca
Charakteristické znaky: Víno
provází slámově-žlutá barva
se zelenkavými a zlatými odlesky.
Vůně je výraznější, květinová
s tóny citrusových plodů,
exotického ovoce, zralých broskví
a passion-fruit. Víno s příjemnou
kyselinkou a výraznou mineralitou
působí velmi svěže. V závěru
se objevuje lehký náznak
mandarinek. Dobrá dochuť.
Gastronomie: Doplní předkrmy
z ryb, rybí polévky, mladé sýry,
pokrmy z těstovin či mandlové
sušenky. Vynikající aperitiv!
Ideální teplota k podávání: 12° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Vinařství: Varvaglione
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Hrozny jsou sebrány
za rozbřesku a okamžitě přemístěny
do sklepa vinařství. Víno zraje
v barikových sudech 9 měsíců.
Charakteristické znaky: Plná
červená barva s fialovými odlesky.
Ovocné tóny černého rybízu
a ostružin se snoubí s kořenitou
stopou muškátového oříšku,
lékořice, čokolády a vanilky, jež
se tvoří z kontaktu vína se dřevem
během zrání. Nižší obsah alkoholu
je podpořen příjemnou kyselinkou,
která vínu dodává vyváženost,
jiskru a žádoucí délku v chuti.
Víno má svěží strukturu. Na patře
převazuje stopa ovoce a kokosu.
Velmi dobré červené víno
vyráběno v BIO produkci
s noblesou reprezentuje
jižní Itálii.
Gastronomie: Víno se hodí
k těstovinám, rizotům, bílému
masu a čerstvým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 18° C

víno puglia
víno Puglia - Sirani
víno Puglia
víno Veneto
Primitivo di Manduria, Taló
Cantine San Marzano
z 400,- na 290,-
SLEVA 110,- Kč
290Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo Manduria, Costarossa
Surani
z 293,- na 239,-
SLEVA 54,- Kč
239Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo, I Classici
Mottura
z 320,- na 229,-
SLEVA 91,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
229Kč
Přidat do košíku >>
Valpolicella Ripasso Superiore
Luigi Righetti
z 493,- na 379,-
SLEVA 114,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
379Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Vinifikace: Vinobraní se obvykle
provádí 2. týden v září. Macerace
s kontrolovanou teplotou po dobu
cca 10 dní je následována
alkoholovou fermentací
s vybranými kvasinkami. Víno
zraje v sudech barrique
z francouzského a amerického
dubu 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná
rubínová barva s fialovými odlesky.
Opulentní a šťavnatá vůně, která
připománá zralé třešně, švestky,
sušené ovoce s příjemnými tóny
vanilky a kakaa. Víno výrazné
struktury, která je změkčená
příjemným teplem odrůdy Primitivo.
Plná chuť s bohatou ovocností
a jemnou tříslovinou. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Dobrý společník
k hutným předkrmům, jehněčímu,
zvěřině s výraznými omáčkami
a těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Hrozny se na keřích
révy nechávají přezrát. Macerace
se slupkami 20 dní při kontrolované
teplotě 25 - 28° C. Víno zraje
v dubových barikových sudech
6 - 8 měsíců, během kterého
se taniny zakulatí a víno získá
krásnou strukturu.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná rubínová barva
a vůně s tóny červeného ovoce
a koření. Na patře je měkké,
vyvážené a plné s hebkými
tříslovinami.
Gastronomie: Hodí se k pokrmům
výrazné chuti, k těstovinám, zvěřině,
červenému masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Primitivo
Vinařská oblast: Apulie (Salento)
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před
zpracováním důkladně tříděny.
Víno zraje 6 měsíců v barikových
sudech z francouzského dubu
a po nalahvování ještě 2-3 měsíce
v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná a zářivá červená
barva. Vůně je intenzivní s tóny
zralého červeného ovoce, třešní,
borůvek, vanilky a aromatických
bylinek. Chuť je plná, dlouhotrvající
s příjemnými tříslovinami.
Gastronomie: Hodí
se k pečenému jehněčímu masu
a zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 18-20° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Odrůda: Corvina, Molinara,
Rondinella
Vinifikace: Hrozny ze 3 odrůd
společně fermentují v ocelových
tancích. Následně se provádí
technika "ripasso". Ta spočívá
v tom, že se po dokončení
kvašení víno přečerpá do kádí,
kde bylo předtím lisováno víno
Amarone. Víno Valpolicella
Classico zůstává v kontaktu
s čerstvě vylisovanými slupkami
Amarone po dobu 15-20 dnů a
získává tak nádherné aroma,
které je tak typické pro Amarone.
Zrání: Víno zraje v dubových
sudech po dobu 12 - 18 měsíců.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná rubínová barva.
Vůně je ovocná s jasně čitelnými
vanilkovými tóny, jež pochází
z kontaktu vína se dřevem.
Na patře je plné, harmonické,
s hedvábnou tříslovinou.
Gastronomie: Doplní zeleninová
rizota, pečené maso a zvěřinu.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


 Vigne e Vini
vini puglia
Víno Puglia
Víno Apulie
12 e mezzo Negroamaro
Varvaglione - Vigne e Vini
z 270,- na 219,-
SLEVA 51,- Kč
219Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku >>
Negro Amaro Igp, I Classici
Mottura
z 300,- na 215,-
SLEVA 85,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
215Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro - Salice, Le Pitre
Mottura
z 497,- na 355,-
SLEVA 142,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
355Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie - oblast Salento
Vinifikace: Hrozny jsou přemístěny
do sklepa, kde jsou roztříděny,
odstopkovány a rozdrceny.
Po dokončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech po dobu 6 měsíců.
Následně je víno lahvováno
a pokračuje ve zrání.
Charakteristické znaky: Červená
barva s purpurovými odlesky. Vůně
je výrazná s tóny lesního ovoce,
ibišku a oregána. V chuti převažují
stopy vanilky, které mají na patře
nádherně dlouhý dozvuk. Příjemná
svěží, sametová a měkká
chuť s kořenitým závěrem.
Svým názvem víno odkazuje
na obsah alkoholu. "12 e mezzo"
v italském jazyce znamená 12,5.
Gastronomie: Doplní ovčí sýry,
těstoviny, pizzu a telecí játra.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Vinobraní se provádí
ručně 2. a 3. týden v září.
Macerace s kontrolovanou teplotou
po dobu cca 10 dní je následována
velmi jemným lisováním
a alkoholovou fermentací
s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Víno
provází vyzrálá červená purpurová
barva s fialovými odlesky, které
přecházejí až do černého zabarvení.
Vůně je velmi intenzivní, vytrvalá
a bohatá s tóny černého bobulového
ovoce. Zejména se projevuje černý
rybíz, divoké bobulové ovoce, koření
a náznak tymiánu. Chuť je krásně
plná, sametová a harmonická
s dlouhým a lahodným závěrem.
Gastronomie: Dobrý společník
k pikantním pokrmům, ke všem
druhům mas a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Název odrůdy vyjadřuje
charakteristickou téměř černou barvu
bobulí hroznu a jemně nahořklou
typickou chuť, kterou má víno
vyrobené z Negroamara.  
Vinařská oblast: Apulie
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před zpracováním
důkladně tříděny.
Víno zraje 6 měsíců v barikových
sudech a 2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná rubínová barva.
Buket je široký, éterický s tóny
červeného zralého ovoce, pepře,
ušlechtilého tabáku a zelené slupky
ořechu.Na patře je harmonické,
sametové a krásně plné.
Gastronomie: Doprovodí červené
maso, pečeně, zvěřinu a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 18° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Vinařská oblast: Apulie (Salice
Salentino a města v provincii Lecce
di Brindisi)
Vinifikace: Ruční sběr hroznů.
Hrozny jsou důkladně manuálně
tříděny, proto se do výroby dostane
pouze nejkvalitnější materiál. Víno
zraje 12 měsíců ve francouzských
barikových sudech a po nalahvování
ještě 2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva
s granátovými odlesky. Výraznou vůni
višní a švestky doplňují tóny koření,
balzamika, kakaa a opečeného chleba.
Na patře je sametové, plné, bohaté,
komplexní a harmonické.
Chuť je elegantní a kořenito-ovocná
se zaoblenými taniny. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému,
grilovanému a dušenému masu. Velmi
dobré ke zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16- 18° C

víno Puglia - Cantine Paradiso
vini siciliani
víno apulie
víno Puglia Vigne e Vini
Negroamaro, Posta Piana
Cantine Paradiso
z 243,- na 189,-
SLEVA 54,- Kč
189Kč
Přidat do košíku >>
Pinot Grigio Doc, Sicilia
Feudo Arancio
z 273,- na 195,-
SLEVA 78,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
195Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo del Salento, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku >>
12 e mezzo Primitivo
Varvaglione - Vigne e Vini
z 263,- na 219,-
SLEVA 44,- Kč
219Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Částečně macerace
probíhá 10 dnů při kontrolované
teplotě 25 - 28° C. Částečně víno
maceruje při nižší teplotě, aby
se zvýraznil ovocný charakter vína.
Část vína zraje 12 měsíců
v barikových sudech a část
v ocelových tancích po dobu 12
měsíců. Oddělený způsob zrání
se volí pro dosažení lepší
vyváženosti mezi ovocnou
a kořenitou složkou vína.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva.
Vůně je bohatá s tóny třešní,
balzamika, vanilky a skořice.
Na patře je plné, krásně měkké
a sametové. Výrazný a dobře
strukturovaný závěr.
Gastronomie: Hodí
se k pečenému červenému
masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Samotný sběr hroznů probíhá v noci,
aby se v bobulích uchovalo výrazné
aroma. Víno zraje na vinných kalech
5 měsíců.
Charakteristické znaky: Jemná
slámově žlutá barva. Buket s tóny
zralého sadového ovoce, zejména
hrušky a broskve, je doplněn vůní
žlutých suchých květin.
Ovocné vínko s velmi dobrou
viskozitou. Příjemná minerální
o osvěžující chuť.
Gastronomie: Vynikající k pokrmům
z ryb (ze syrového masa, pečeného
i grilovaného), mořským plodům
a smaženém jídlu.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14,5 %
Odrůda: Negroamaro, Malvasia
Nera
Země původu: Itálie
Vinařství: Cantine Pirovano
Vinifikace: Hrozny
se na vinných keřích nechávají
přezrát, nebo se po sběru několik
týdnů / měsíců suší. Tímto
způsobem se v bobulích
eliminuje přebytečná voda
a naopak se výrazně koncentrují
cukry, žádoucí kyselinky
a aromata.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá rubínová barva
s fialovými odlesky. Bohatou,
éterickou vůni s tóny sušeného
ovoce, švestek a lékořice doplňuje
přitažlivé aroma kakaa, tabáku
a kůže. Chuť je i přesrobustní
tříslovinu krásně měkká
a vyvážená s téměř nasládlou
stopou. Na patře je plné.
Dlouhý závěr.
Víno a gastronomie: Hodí
se k červenému masu, pokrmům
výrazné chuti a sýrům.
Vyzkoušejte také k horké čokoládě.
Ideální teplota k podávání: 18-20° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Primitivo del Salento
Oblast: Itálie, Apulie - provincie
města Taranto
Vinifikace: Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 24-28° C.
Po malolaktické fermentaci víno
zraje v barikových sudech
po dobu 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Velmi
elegantní rubínová barva. Výrazná
vůně s ovocnými tóny zralých
švestek, třešňové marmelády
a kakaa je doplněná jemným
kořenitým aroma s vanilkovým
závěrem. Víno s dobrou strukturou.
Měkká chuť je bohatá na vyzrálé
třísloviny.
Gastronomie: Hodí
se k červenému masu a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Varvaglione vigne e vini
víno puglia rosso
Mezzacorona
víno veneto Lugana
Primitivo Moi
Varvaglione - Vigne e Vini
z 196,- na 140,-
SLEVA 56,- Kč
140Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo, I Muri
Vigneti del Salento
z 284,- na 175,-
SLEVA 109,- Kč
175Kč
Přidat do košíku >>
Pinot Nero Doc
Castel Firmian
z 320,- na 229,-
SLEVA 91,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
229Kč
Přidat do košíku >>
Lugana Doc
Ca dei Frati
z 450,- na 347,-
SLEVA 103,- Kč
347Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 15-28° C.
Charakteristické znaky: Víno
provází rubínová barva s fialovými
odlesky. Vůně je odrůdově
charakteristická, velmi výrazná
a připomíná červené ovoce
naložené v alkoholu a švestkovou
marmeládu s kořenitými tóny
lékořice a sušeného ovoce.
Na patře je plné, měkké, vyvážené
a s dobrou strukturou.
Gastronomie: Víno, které se hodí
téměř ke každému chodu.
Doporučujeme zejména
k červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Farnese Vini
Odrůda: 100% Primitivo
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Hrozny jsou šetrným
způsobem sebrány a odstopkovány.
Rmutace probíhá v co nejkratším
časovém rozmezí. Macerace
při kontrolované teplotě 8-10° C
s průběžnou betonáží. Školení vína
a malolaktická fermentace probíhá
v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Intenzivní
rubínová barva s fialovými odlesky.
Výrazná ovocná vůně s tóny černých
lesních plodů a kompotovaného ovoce.
Na patře je plné, měkké, harmonické
a příjemně hřejivé s jemně nasládlou
tříslovinkou. Víno připravené
ke konzumaci.
Gastronomie: Hodí se k bohatým
předkrmům, červenému masu, zvěřině
a středně vyzrálým sýrům. Vhodné
v kombinaci s tomatovými omáčkami.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Nakvašování na slupkách po dobu
4-5 dnů. Fermentace probíhá
při kontrolované teplotě 25° C.
Víno zraje v dřevěném sudu 6-8
měsíců.
Charakteristické znaky: Rubínová
barva s granátovými odlesky. Bohatá
vůně připomíná zralé ovoce, zejména
divové třešně, lesní jahody, černý
rybíz, višně s květinovým okrajem
fialek. Aroma s tóny lesního podrostu
a koření (černého pepře), které
pochází z pomalého zrání ve dřevě.
Suchá chuť s jemnou tříslovinou.
Na patře vyvážené s příjemnou
kyselinkou a ovocností.
Gastronomie: Velmi dobrý společník
k bílému masu a pečenému, středně
kořeněnému červenému masu.
Doplní středně vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100 % Turbiana
Lugana DOC je vlajkovou lodí
vinařství Ca dei Frati, kterému
toto bílé víno vybudovalo
doslova světovou reputaci.
Víno je vyráběno ve velmi
limitované produkci a je nutné
si jej u vinaře zamlouvat
minimálně 1 rok předem.
Rarita mezi bílými víny určena
pro milovníky a znalce vín.
Charakteristické znaky: Slámově
žlutá barva. Jako mladé víno
je velmi osvěžující a elegantní
s jemnými stopami bílých květin,
aromatických bylin, meruněk
a mandlí. Postupem času (zráním
v lahvi) víno získává výrazné
minerální tóny, komplexnost,
nádech jódu a kandovaného ovoce.
Na patře je příjemně plné se živou
kyselinkou.
Gastronomie: Doplní studené
předkrmy a hlavní chody na bázi ryb
(upravované na grilu, páře či vařené).
Ideální teplota k podávání: 10° C.

Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.




           
        Nabídka vín je k dispozici na 4 stránkách   


.
Doručení po celé
již OD 1 900,- Kč
ke každé objednávce!!!
+ DÁREK
ČR ZDARMA





Kolekce červených vín





Kolekce bílých vín





Kolekce Mix
ALESPOŇ 1 ZA ŽIVOT
musíte ochutnat odrůdu
vybranou pro oslavy zvolení papeže
Benedikta XIII (rok 1724)
Vůně marmelády a lesního ovoce.
Výrazná červená barva,
zakulacená a měkká chut´.
info@prahavino.cz
tel: 776 833 558
ZKUSTE A POCHOPÍTE
     Sídlo společnosti - Fakturační adresa:
     Chuť Itálie s.r.o
     Na Roudné 443/18
     301 00 Plzeň
     Česká republika
     IČO: 29089298
     DIČ: CZ29089298
   Sklad společnosti:
     Jesenická 513, Psáry - Dolní Jirčany 252 44
     (na hranici města Jesenice u Prahy)
Návrat na obsah