Praha
Vino.cz
Praha
Vino.cz
Přejít na obsah


     
Italské víno : Primitivo di Manduria, Puglia -- Pinot Grigio Collio, Friuli -- Chianti Classico Riserva, Toscana -- Negro Amaro del Salento -- Montepulciano d´Abruzzo -- Sauvignon Blanc

                                               Teroldego Rotaliano  -- Gewurztraminer (Traminer Aromatico) Alto Adige/Südtirol -- Amarone della Valpolicella -- Marzemino -- Moscato -- Pinot Nero -- Grillo, Sicilia

                                               Corvina, Veneto -- Inzolia, Sicilia -- Nero d´Avola, Sicilia - Rosso del Salento -- Chardonnay -- Bio Víno --  Lugana -- Recioto della Valpolicella -- Valpolicella Classico Ripasso.

víno puglia rosso
Sicilia - Stemmari
Castel Firmian - Mezzacorona
víno apulie 60 anni
Rosso, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 222,- na 159,-
SLEVA 63,- Kč
159Kč
Přidat do košíku >>
Merlot Sicilia Doc
Feudo Arancio
z 264,- na 189,-
SLEVA 75,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
189Kč
Přidat do košíku >>
Chardonnay Doc
Castel Firmian
z 254,- na 182,-
SLEVA 72,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
182Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Manduria, 60 ANNI
Cantine San Marzano
z 965,- na 655,-
SLEVA 310,- Kč
655Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: Sangiovese, Malvasia Nera,
Aglianico
Vinifikace:  Vinobraní se provádí
ručně na konci září. Rmutace
s kontrolovanou teplotou po dobu cca
10 dní je následována alkoholovou
fermentací s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Výrazná
barva rubínu s fialovými odlesky.
Vůně je intenzivní, široká
a komplexní s tóny červeného
bobulového ovoce. V chuti je plné
s vynikající rovnováhou.
Gastronomie: Vynikající k salámům,
hutným předkrmům, rizotům a lehčím
úpravám červeného´masa.
Skvělé k rajčatovým těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 100 % Merlot
Charakteristické znaky: Rubínově
červená barva s jemnými fialovými
odlesky. Plná a intenzivní vůně.
Neobyčejně výrazné aroma zralého
ovoce, zejména třešní, malin a ostružin.
Buket s jemnými tóny marmelády
z červeného ovoce. Elegantní víno
středně plného těla a nádherně
měkkými tříslovinami. Kořenitou
chuť získává Merlot zráním ve dřevě.
Gastronomie: Zvýrazní chuť salámů,
sýrů a zeleninových polévek.  
Dobrá volba ke grilovanému, pečenému
a vařenému masu.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Chardonnay je jedna z mezinárodních
odrůd, které se nejlépe přizpůsobily
klimatu severní Itálie. Víno pochází
z hroznů vypěstovaných
na vlastních vinicích.
Odrůda: 100 % Chardonnay
Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje světle žlutou barvou.
Vůně je elegantní, ovocná, s tóny
červeného a žlutého jablka, bílého
melounu a citrusových plodů.
Chuť je suchá, harmonická
s příjemnou kyselinkou.
Gastronomie: Vynikající aperitiv!
Velmi dobře doplní předkrmy, polévky,
zeleninu a ryby.
Ideální teplota k podávání: 10 - 12 ° C.


Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Objem alkoholu: 14%
Vinifikace: Ruční sběr se provádí
začátkem září, kdy hrozny vykazují plnou
zralost. Hrozny se umisťují do malých
přepravek, aby nedošlo k jejich
znehodnocení. 80% hroznů maceruje
18 dní. Zbývajících 20% podstupuje
maceraci 25 dní společně s místními
kvasinkami při kontrolované teplotě
24-26°C. Víno zraje v nejkvalitnějších
sudech barrique z francouzského
a amerického dubu 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Vyjímečné víno
pocházející z 60letých vinic.
Barva je temná až neprůhledná s vysokou
viskozitou. Vůně je výrazná, široká
a komplexní s tóny švestek, třešňové
marmelády, přezrálého černého lesního
ovoce, kakaa a tabáku. Lehce kořenité
aroma. Chuť je velmi nasládlá se stopou
hroznového cukru a ovoce. Přestože
je neskutečně plné, působí díky
ušlechtilým taninům elegantně a vyváženě.
V závěru se objevují stopy kakaa, kávy
a vanilky. Jedinečné víno, které je díky
svému původu a náročnosti přípravy
k dispozici ve velmi omezeném množství.
Gastronomie: Hodí se k červeným
masům a zvěřině, hutným pokrmům
a omáčkám. Rovněž vynikající pouze
samotné k meditaci.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C


.

Feudo Arancio - Stemmari
 TRENTINO, CASTEL FIRMIAN
Cielo
Tolloy - Mezzacorona
Syrah Sicilia Doc
Feudo Arancio
z 280,- na 200,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
200Kč
Přidat do košíku >>
Riserva Chardonnay Doc
Castel Firmian
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat do košíku >>
Pinot Grigio Blush - rosé Igt
Cielo
108Kč
Přidat do košíku >>
Pinot Grigio, Alto Adige
Tolloy
z 357,- na 255,-
SLEVA 102,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
255Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Charakteristické znaky: Plná rubínová
barva s tmavě oranžovými odlesky.
Komplexní buket s tóny černého pepře
a lesních plodů. Příjemná vůně čokolády
a lékořice. Sametová chuť s příjemnou
tříslovinou. Aroma lesních plodů splývá
v chuti s jemnými tóny černého pepře,
koření, borůvek a mateřídoušky.  
Gastronomie: Výborný společník
ke grilovanému červenému masu, zvěřině,
jehněčímu, uzeným sýrům, sýrům
s bylinkami a k salámům.


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Hrozny částečně podstupují
maceraci za studena, aby se podpořila
extrakce aromat. Mošt kvasí částečně
v ocelových tancích a částečně
v barikových sudech.
Víno zraje 8 měsíců v dřevěných
sudech a 4 měsíce v oceli.
Charakteristické znaky: Slámově-žlutá
barva. Víno má krásnou, vyzrálou
a komplexní vůni s tóny aromatických
bylin a zralého ovoce. Z aroma se vynořují
stopy vanilky a sušeného ovoce, jež
pochází z kontaktu vína se dřevem.
Na patře se projevuje pevná struktura
a dobrá viskozita odrůdy.
Voňavý závěr, svěží a příjemně minerální
nádech. Skvělý zástupce Chardonnay
z podhorské oblasti italských Dolomit.   
Ideální teplota k podávání: 8 - 10° C.
Víno a gastronomie: Doprovodí pokrmy
z ryb a bílého masa. Hodí se ke středně
vyzrálým sýrům.


Růžové víno, polosuché.
Objem alkoholu: 12 %
Oblast: Itálie, Veneto
Charakter: Víno provází krásná
bledě růžová barva a elegantní
ovocná vůně. Chuť je jemná
s ovocnými tóny a dlouhou
perzistencí.
Gastronomie: Výborné jako
aperitiv nebo k bílým masům
Ideální teplota k podávání: 8 - 10 °C


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Odrůda: 100 % Pinot Grigio
Víno pochází  z vlastních vinic, které
jsou vysázeny na úpatí níže položených
kopců v oblasti Alto Adige.
Charakteristické znaky: Žlutá slámová
barva. Jemné ovocné aroma.
Chuť je plná, suchá, elegantní,
harmonická a krásně měkká.
Gastronomie: Doplní mořské plody,
rybí polévky, pokrmy z bílého masa
a hub.
Ideální teplota k podávání: 10 - 12 °C.


.

Etiké Vini
víno primitivo puglia
Etiké Vini
AMAMI - Etiké Vini
Montepulciano, Amami
Etiké
z 323,- na 249,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
249Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo Salento Igt - Puglia
Pirovano - Italské víno
z 284,- na 219,-
SLEVA 65,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
219Kč
Přidat do košíku >>
Nero d´Avola - Luna
Etiké
z 323,- na 249,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
249Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Puglia, Amami
Etiké
z 323,- na 249,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
249Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Montepulciano d´Abruzzo
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Abruzzo
Víno zdobí ručně vyráběná, keramická
etiketa ve tvaru srdce. Tip na dárek.
Vinifikace: Tradiční vinifikace
modrých odrůd.
Charakteristické znaky: Rubínová
barva s fialovými odlesky. Buket
je intenzivní, ovocný a příjemný. Chuť
je lahodná, suchá a krásně zakulacená.
Plný závěr s měkkými taniny a příjemnou
kyselinkou.
Gastronomie: Hodí se k předkrmům
a červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 14 - 16° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo
Země původu: Itálie
Vinařství: Cantine Pirovano
Vinifikace: Klasický způsob vinifikace
modrých odrůd.
Charakteristické znaky: Víno provází
tmavá červená barva. Výrazná vůně
s tóny fialek, kompotovaného ovoce,
švestek, kakaa a ušlechtilé kůže láká
k ochutnání. Na patře je koncentrované
se zaoblenými taniny a stopou zralých
třešní. Vanilkový závěr.
Víno a gastronomie: Doplní pečené
a grilované červené maso.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Nero d´Avola
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Sicílie
Víno zdobí manuálně vyráběná
keramická etiketa ve tvaru měsíce.
Ideální dárek. Ocenění z vinařských
soutěží.
Vinifikace: Tradiční vinifikace modrých
odrůd s využitím macerace.
Část vína zraje v barikových sudech.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná červená barva s fialovými
odlesky. Vůně je ovocná s tóny
lékořice a bobulí. Na patře je plné
se zakulacenými tříslovinami.
Chuť je krásně dlouhá s bohatým
ovocným závěrem.  
Gastronomie: Vyzkoušejte
k těstovinám s pestem a grilovanému
červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 14 - 16° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 100% Primitivo
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Apulie (Taranto)
Víno zdobí ručně vyráběná keramická.
Ocenění z vinařských soutěží.
Super dárek!
Vinifikace: Tradiční vinifikace modrých
odrůd.  
Charakteristické znaky: Víno
má výraznou fialovou barvu, která zráním
přechází až do jantarového odstínu.
Vyšší obsah alkoholu, měkké třísloviny
a kyselinka jsou v harmonické
rovnováze. Víno zaujme plným tělem
a rysy typickými pro vína zrající ve dřevě.
Gastronomie: Vynikající k pečenému
a grilovanému masu, ke zvěřině, vyzrálým
sýrům a těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 14 - 16° C


.

Castel Firmian - Mezzacorona
Víno Trentino
Stemmari - Sicilia
Vino Puglia
Pinot Grigio Doc, Trentino
Castel Firmian
z 270,- na 193,-
SLEVA 77,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
193Kč
Přidat do košíku >>
Můller Thurgau Doc
Castel Firmian
z 246,- na 176,-
SLEVA 70,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
176Kč
Přidat do košíku >>
Cabernet Sauvignon, Sicilia
Feudo Arancio
z 264,- na 189,-
SLEVA 75,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
189Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Manduria, Taranto
Mottura
z 336,- na 259,-
SLEVA 77,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
259Kč
Přidat do košíku >>
Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Odrůda Pinot Grigio se vyznačuje
kompaktními hrozny a velmi sladkými
bobulemi, které mají tmavě šedou
barvu. Výsledné víno je vyvážené,
jemné a elegantní.
Odrůda: 100 % Pinot Grigio
(Rulandské šedé)
Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje světlou slámovou barvou.
Má ovocnou vůni s květinovými tóny
heřmánku. Na patře je víno
elegantní, suché  s jemnou kyselinkou.
Gastronomie: Vynikající aperitiv!
Velmi dobře doplní předkrmy, bílé maso
a ryby.
Ideální teplota k podávání: 10 - 12 ° C.


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12 %
Víno pochází z hroznů vypěstovaných
na vlastních vinicích v oblasti Valle di
Cembra. Odrůda byla vyšlechtěna
v roce 1882 profesorem Hermannem
Müllerem ve švýcarském kantonu
Thurgau z rév Ryzlink rýnský
a Madlenka královská (Madeleine
Royale).
Odrůda: 100 % Müller Thurgau
Charakteristické znaky: Světlá
slámová barva se zelenkavými odlesky.
Delikátní, jemně aromatická ovocná
vůně s tóny broskve a kořenitou stopou
heřmánku a tymiánu. Suchá, osvěžující,
lehce aromatická ovocná chuť typická
pro odrůdu Müller Thurgau. Dobře
vyvážené víno s přiměřenou kyselinkou.
Gastronomie: Vynikající k rybám
a zelenině. Úžasný aperitiv!
Ideální teplota k podávání: 10 - 12 ° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Charakteristické znaky: Hluboká
purpurová barva. Bohatá, intenzivní,
harmonická vůně s tóny černého
rybízu a třešní. Aromatické stopy
koření, typické pro víno stařené
ve dřevě. Víno s výbornou
strukturou a s jemnými tříslovinami.
Gastronomie: Výborné k červenému
masu, ke zvěřině, salámům
a vyzrálým sýrům


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Vinařství: Mottura
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Apulie, Taranto
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Půdní podloží: jílovito-vápenatá půda   
Výnosnost na ha: 90 q
Vinifikace: Ruční sběr hroznů.
Po převezení do sklepa jsou hrozny
důkladně protříděny, aby se do vína
dostal pouze nejkvalitnější materiál.
Macerace spolu se slupkami trvá
10 - 12 dní. Mošt kvasí při kontrolované
teplotě 20° C. Malolaktická fermentace
probíhá v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Víno
má rubínovou barvu s fialovými odlesky.
Vůně je velmi bohatá s nejvýraznějšími
tóny zralého červeného ovoce,
aromatických bylin, lesního podrostu
a kořenitého dřeva. Na patře plné,
suché, harmonické a sametové.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí
se k červenému masu a vyzrálým
sýrům.


.

Castel Firmian - Mezzacorona
víno Toscana Siena
víno trentino lagrein
víno puglia
Moscato sladké Doc
Castel Firmian
z 246,- na 176,-
SLEVA 70,- Kč
Tento produkt není k dispozici.
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
176Kč
Přidat do košíku >>
BIO Chianti colli Senesi
Salchetto
z 293,- na 239,-
SLEVA 54,- Kč
239Kč
Přidat do košíku >>
Riserva Lagrein Doc
Castel Firmian
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo Sant´Andrea
Cantine Paradiso
z 207,- na 148,-
SLEVA 59,- Kč
148Kč
Přidat do košíku >>

Bílé víno, sladké.
Objem alkoholu: 10,5 %
Vůně: Intenzivní aromatická vůně
s tóny zralého ovoce.
Chuť: Výrazná, sladká, měkká
chuť s prvkyvtropického a zralého
ovoce.
Gastronomie: Výborný společník
k typickýmvdezertům z oblasti
Trentino jako zeltenva strudel,
k ovocným a suchým moučníkům.
Ideální teplota k podávání: 8 – 10° C

Červené víno, suché.
Kategorie: BIO kvalita
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 85% Sangiovese, 8% Canaiolo,
7% Mammolo
Oblast: Itálie, Toscana
Vinifikace: Vinifikace probíhá bez použití
siřičitanů. 30% vína zraje 4 měsíce
v sudech tonneaux z amerického dubu
o objemu 300 L.
Charakteristické znaky: Víno provází
rubínová barva s jiskrným okrajem.
Středně intenzivní aroma nabízí paletu
červených peckovin, třešní a černého
rybízu. Víno má lehčí tělo. Na patře
převažují tóny třešní, malin a rybízu.
Svěží dochuť rybízových listů.
Elegantní, klasické, velmi příjemně
pitelné Sangiovese.
Gastronomie: Doplní toskánské
salámy a prosciutto.
Ideální teplota k podávání: 18 - 20 ° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Lagrein
Vinifikace: Tradiční vinifikace modrých
odrůd.
Víno zraje 10 měsíců v barikových
sudech. Poté víno zjemňuje svůj
charakter 12 měsíčním zráním
v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Červená
rubínová barva. Alpské podnebí vnáší
do vína vůni borůvek, rybízu a ostružin.
Převažuje ovocné aroma domácí
marmelády. Paletu aromat doplňuje
příjemná stopa vanilky a mandlí, která
pochází z dlouhého kontaktu vína
se dřevem. Na patře je víno plné,
dobře strukturované, elegantní s jemnou
kyselinkou. Skvělý zástupce
červených vín z podhůří italských Alp.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí se k bohatým
a kořenitým předkrmům, salámům
a vyzrálým sýrům.
Velmi dobré k těstovinám s ragú,
zapečeným těstovinám a zvěřině.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Vinifikace a macerace
probíhají při kontrolované teplotě
25 - 28° C. Po dokončení
malolaktické fermentace víno zraje
v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná červená barva.
Vůně je plná, odrůdově typická
a nalezneme v ní tóny ostružin
a lékořice. Na patře je středně plné
s příjemnou ovocnou kyselinkou
v závěru.
Gastronomie: Doprovodí červené
maso a vyzrálé sýry. Vynikající
ke kvaltiním těstovinám s rajčatovou
omáčkou a čerstvými bylinkami.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


.

Mezzacorona víno
Castel Firmian - Mezzacorona
TEROLDEGO ROTALIANO SUPERIORE DOC - SENZA SOLFITI (neobsahují siřičitany) TRENTINO, MEZZACORONA
Castel Firmian - Trentino
Teroldego Doc
Mezzacorona
z 250,- na 179,-
SLEVA 71,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
179Kč
Přidat do košíku >>
Teroldego Rotaliano Doc
Castel Firmian
z 273,- na 195,-
SLEVA 78,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
195Kč
Přidat do košíku >>
Teroldego Superiore
Mezzacorona
(neobsahuje siřičitany)
z 335,- na 239,- SLEVA 96,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
239Kč
Přidat do košíku >>
Teroldego Rotaliano Riserva
Castel Firmian
z 357,- na 255,-
SLEVA 102,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
255Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Díky svému charakteru je toto
víno nazýváno "vino principe
del Trentino" (princ Trentina).
Odrůda: 100 % Teroldego Rotaliano
Charakteristické znaky: Rubínová
barva s fialovými odlesky. Výrazný
buket, ve kterém se bohatě snoubí
tóny lesních plodů. Chuť je odrůdově
charakteristická, suchá,
harmonická a sametová.
Gastronomie: Výtečný společník
k pečením, grilovanému masu
a zrajícím sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Díky svému charakteru je toto víno
nazýváno "vino principe del Trentino"
(princ Trentina).
Odrůda: 100 % Teroldego Rotaliano
Charakteristické znaky: Rubínová
barva s fialovými odlesky. Vůně je velmi
výrazná a ukrývá širokou škálu aromat,
mezi kterými vynikají tóny lesního ovoce,
zejména borůvky, ostružiny a maliny.
Chuť je ovocná, suchá s příjemně
uhlazenými taniny.
Gastronomie: Vynikající k typickým
trentinským pochoutkám. Výborně
doplní bohaté první chody (např. lazaně)
a hlavní chody, jako např. pečeně,
grilované maso a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Trentino
Odrůda: 100% Teroldego Rotaliano
V žádné fázi zpracování hroznů
a výroby vína se nepoužívají siřičitany.
Vinifikace: Sebrané hrozny musí být
celistvé. Vinifikace a zrání vína probíhají
v oceli. Velká pozornost je věnována době
spuštění fermentace. Rychlý "rozjezd"
kvašení snižuje riziko oxidace a napadení
vína mikroorganismy. Zrání vína probíhá
bez přístupu vzduchu.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná červená rubínová barva.
Vůně je komplexní, odrůdově typická
s tóny lesních ostružin a borůvek.
Na patře je harmonické a rafinované
se zaoblenými tříslovinami. Krásné
a originální Teroldego, které nezapře
osobitý charakter odrůdy.
Víno a gastronomie: Hodí se k polentě,
šunce Mortadella, červenému masu,
houbám a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Vinifikace: Tato Riserva se vyrábí
pouze v nejlepších ročnících z hroznů
sklizených z vynikajících poloh oblasti
Piana Rotaliana. Víno kvasí na slupkách.
Fermentace probíhá při kontrolované
teplotě cca 25° C po dobu 12-13 dní.
Víno zraje minimálně 24 měsíců,
z čehož 12 měsíců leží
v nejkvalitnějších dubových sudech.
Zráním v lahvi je charakter vína dotažen
k dokonalosti.
Charakteristické znaky: Výrazná
rubínová barva. Odrůdově charakteristická,
komplexní vůně připomíná zralé ovoce.
V buketu se mísí příjemné tóny borůvek,
švestek a červeného rybízu doplněné
prvky koření. Chuť je úžasně plná, tělnaná
a harmonická s uhlazenými tříslovinami.
Víno a gastronomie: Doplní vařené,
pečené i grilované maso a vyzrálé sýry.
Vynikající s místní úpravou rizota zvanou
"al Teroldego".
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

.

Castel Firmian - Mezzacorona
víno trentino alto adige
Stemmari - Feudo Arancio
víno Apulie
Marzemino Doc
Castel Firmian
z 259,- na 185,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
185Kč
Přidat do košíku >>
Marzemino Superiore Doc
Castel Firmian
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat do košíku >>
Pinot Grigio Sicilia Doc
Stemmari
z 259,- na 185,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
185Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo Posta Piana IGT
Cantine Paradiso
z 240,- na 189,-
SLEVA 51,- Kč
189Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda Marzemino je v regionu
Trentino pěstována již od 11. století.
Díky své exkluzivní kvalitě bylo víno
oslavováno v opeře světového
skladatele Mozarta "Don Giovanni".
Charakteristické znaky: Rubínová
barva. Výrazná ovocná vůně.
Suchá, nádherně plná, lahodná,
harmonická chuť.
Gastronomie: Velmi dobrý společník
k lazaním, bílému masu a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Marzemino
Vinifikace: Část hroznů se 70
dní suší (tzv. appassimento),
díky čemuž se rozvine jejich
aromatická složka.
Poté jsou hrozny odstopkovány,
vylisovány a získaný mošt kvasí
spolu s vybranými kvasinkami. Zbylá
část hroznů se na vinohradu nechá
co nejdéle. Po spojení obou částí víno
zraje v oceli.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínová barva.
Vůně je intenzivní, s tóny
čerstvého i zavařeného lesního ovoce
a višní naložených v alkoholu.
Na patře je příjemné, plné, měkké
s jemnými tříslovinami.
Chuť koresponduje s aroma vína.  
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí
se ke středně vyzrálým sýrům,
těstovinám s ragú, jemně tučnému
bílému a červenému masu.


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Charakteristické znaky: Jemná
slámově žlutá barva. Buket s tóny
zralého ovoce, hrušky a broskve,
který je doplněn vůní žlutých suchých
květin. Víno se středně výraznou
kyselinkou a velmi dobrou viskozitou.
Velmi příjemná minerální a osvěžující
chuť.
Gastronomie: Vynikající k předkrmům
ze syrového rybího masa a k pokrmům
z mořských plodů. Velmi dobře také  
doprovodí smažená jídla.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - oblast Manduria
Vinifikace: Vinobraní se provádí
poslední týden v srpnu. Hrozny jsou
přemístěny do vinného sklepa, kde
jsou roztřízeny, odstopkovány
a rozdrceny. Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 25 - 28° C
po dobu 10 dnů.Víno je jemně
vylisováno. Část zraje
v barikových sudech a část
v ocelových tancích 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná
fialová barva. Vůně je zřetelně
ovocná s kořenitou stopou
charakteristickou pro odrůdu
Primitivo. Na patře je nádherně
šťavnaté, měkké s dobrou strukturou.
Gastronomie: Hodí se k červenému
masu a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

.

Feudo Arancio - Stemmari
Sicilská vína
Sicilia - Feudo Arancio
víno Sicilia Feudo Arancio
Nero d´Avola Sicilia Doc
Feudo Arancio
z 264,- na 189,-
SLEVA 75,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
189Kč
Přidat do košíku >>
Syrah - Nero d´Avola, Passiari
Feudo Arancio
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,-
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
239Kč
Přidat do košíku >>
Riserva Cantodoro Doc
Feudo Arancio
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,-
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
239Kč
Přidat do košíku >>
Riserva Nero d´Avola Doc
Feudo Arancio
z 362,- na 259,-
SLEVA 103,- Kč
Tento produkt není k dispozici.
259Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Charakteristické znaky: Výrazná
rubínová barva s jemnými oranžovými
odlesky. Typická, intenzivní vůně
černého rybízu, lesních jahod
a granátového jablka. Jemná, měkká
chuť s výraznými prvky lesního ovoce,
černého rybízu a višně. Hedvábné,
středně plné víno s příjemnou
mineralitou.
Gastronomie: S poctou doprovodí
rizota, zapékané těstoviny a pizzu.
Skvěle se snoubí s červeným masem,
jehněčím a výraznými sýry.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 75 % Syrah, 25 % Nero d´Avola
Vinařská oblast: Sicílie
Vinifikace: Po dokončení alkoholové
fermentace polovina moštu odrůdy Syrah
zraje 6-8 měsíců v barikových sudech.
Hrozny révy Nero d´Avola ihned po sebrání
podstupují tzv. appassimento. Hrozny
jsou 60 dnů sušeny ve speciálních
místnostech, kde musí být zajištěn
stálý přísun vzduchu. Hrozny postupně
sesychají. Zvyšuje se podíl sušiny
a cukr v bobulích je mnohem
koncentrovanější. Poté jsou hrozny
vylisovány a fermentují 15 dní s vybranými
kvasinkami. Obě odrůdy jsou spojeny
a společně pokračují ve zrání dalších
6 měsíců v oceli.
Gastronomie: Vynikající k vyzrálým
sýrům, salámům, těstovinám s ragú,
červenému masu a pečeným rybám.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


Červené víno, suché.
Odrůda: 80% Nero d´Avola, 20%
Cabernet S. Obě odrůdy se v úvody
výroby zpracovávají odděleně.
Nero d´Avola zraje 8 měsíců
v barikových sudech. Cabernet S.
zraje 12 měsíců ve francouzském
sudu. Poté jsou odrůdy spojeny
a víno je ponecháno ve dřevě další
4 měsíce. Po nalahvování víno
vyzrává 8 měsíců v lahvi.
Charakteristické znaky: Víno
má z Nero d´Avola ovocné aroma
ostružin, lesních jahod a malin.
Díky Cabernetu cuvée získává
výraznou strukturu, plnou chuť
a bohatou vůni se stopou lékořice,
tabáku, švestek a jemným tónem
vanilky.
Gastronomie: Doprovodí výrazné
pokrmy na bázi ragů, červeného
masa, zvěřiny.
Dobré ke grilovanému masu.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 100 % Nero d´Avola
Vinařská oblast: Sicílie
Vinifikace: Část moštu Nero d´Avola
(30%) zraje v ocelových tancích, aby
se zachoval charakter zralého
červeného ovoce, zatímco zbylých
70% moštu leží 8-10 měsíců
v barikových sudech. Na konci zrání
jsou obě části vína spojeny dohromady
a víno dále zraje v oceli a v lahvi
dalších 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná,
hluboká červená barva s lehce
granátovými prvky. Zralá vůně s tóny
ostružin, malin a třešní. Květinové
aroma připomínající fialky je doplněno
stopou tabáku a vanilky, které víno
získává zráním ve dřevě.
Chuť je měkká a velmi štavnatá
s jemnými a elegantními tříslovinami.
Víno plného těla.
Gastronomie: Dobrý společník
k vyzrálým sýrům, salámům,
těstovinám s omáčkou ragů,
červenému masu a pečeným rybám.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


.

Víno Puglia
Castel Firmian - Mezzacorona
Stemmari - Sicilia
víno trentino
Bianco, I Muri
Vigneti del Salento
z 210,- na 165,-
SLEVA 45,- Kč
165Kč
Přidat do košíku >>
Pinot Grigio Riserva Doc
Castel Firmian
z 348,- na 249,-
SLEVA 99,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
249Kč
Přidat do košíku >>
Chardonnay Sicilia Doc
Feudo Arancio
z 264,- na 189,-
SLEVA 75,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
189Kč
Přidat do košíku >>
Lagrein Rosso Doc
Castel Firmian
z 273,- na 195,-
SLEVA 78,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
195Kč
Přidat do košíku >>
Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12%
Vinařství: Farnese Vini
Oblast: Apulie, Salento
Odrůda: 33% Malvasia Bianca,
33% Chardonnay, 33% Bombino Bianco
Charakteristické znaky: Slámová barva
se zelenkavými a  zlatavými odlesky.
Výrazná a vytrvalá vůně s tóny ovoce
se žlutou dužinou a nádechem čerstvým
bílých plodů. Chuť je příjemně osvěžující,
perzistentní a plná života. Na patře působí
velmi lahodně a harmonicky.
Jemně nasládlý závěr. Snadno pitelné
vínko nejen pro horké letní večery.
Gastronomie: Doplní předkrmy a rybí
polévky, mladé sýry, těstoviny s jemnou
omáčkou a bohaté variace salátů.
Vhodné jako aperitiv!
Ideální teplota k podávání: 12 ° C.


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Vinifikace: Tato Riserva se vyrábí pouze
v nejlepších ročnících z hroznů sklizených
v oblasti "Zambiani", která je pro odrůdu
Pinot Grigio jako stvořená. Vinobraní
se provádí ručně. 40% vína kvasí
v ocelových tancích, 60% vína
fermentuje v barikových sudech
(1-2 roky starých). Charakter vína
se tímto obohatí o jemné dřevité tóny,
které výborně doplňují ovocnost Pinot
Grigia. Po ukončení fermentace je víno
ponecháno v sudech po dalších 6-8
měsíců. Po 10-11 měsících jsou obě
části spojeny. Tímto vzniká vynikající
Rulandské šedé, pro které je typická
jak vanilková chuť a vyzrálost tak
ovocnost a příjemné aroma.
Charakteristické znaky: Světlá žlutá
barva. Komplexní vůně s tóny bílé
broskve, hrušky a plně rozkvetlého
heřmánku je v dokonalé syntonii
se sladkými stopami dřeva. Chuť
je harmonická, elegantní s osvěžujícím
aromatickým závěrem.
Víno a gastronomie: Výborný společník
k zapečeným pokrmům, k italské polentě
a lahůdkám z bílého masa. Skvěle doplní
tagliatelle ai funghi porcini.
Ideální teplota k podávání: 10-12° C


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Charakteristické znaky: Slámově
žlutá barva se zlatavými odlesky.
Intenzivní a vytrvalá vůně s tóny
tropického ovoce a vanilky.
Postupem času víno získává aroma
akátového medu. Víno harmonické
a vytrvalé chuti s vnímatelnými prvky
broskve, nektarinky a zralého ananasu.
Víno s jemnou kyselinkou.
Gastronomie: Vhodné k předkrmům,
k těstovinám a zelenině.
Doprovodí ryby a bílé maso.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Hrozny jsou sbírány
a převezeny v co nejkratší době do sklepa,
kde jsou tříděny a zbaveny stopek.
Macerace spolu se slupkami. Víno zraje
6 - 8 měsíců v barikových sudech.
Charakteristické znaky: Víno
má červenou rubínovou barvu. Vůně
je výrazná s tóny drobného lesního ovoce,
eukalyptu a lékořice. Tělnaté, charakterově
plné víno s jemnými taniny. Na patře působí
příjemně a elegantně. Osobité červené víno
z podhorské oblasti severní Itálie.
Víno a gastronomie: Hodí se k salámům,
pečenému červenému masu a zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

.

Víno Puglia
Víno Puglia
Víno Puglia
BIO / ORGANIC  - 12 E MEZZO PRIMITIVO DEL SALENTO IGP - VARVAGLIONE
Primitivo di Manduria, Papale
Varvaglione - Vigne e Vini
z 832,- na 569,-
SLEVA 263,- Kč
569Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro Igp, Taló
Cantine San Marzano
z 400,- na 290,-
SLEVA 110,- Kč
290Kč
Přidat do košíku >>
Sauvignon - Malvasia, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 222,- na 159,-
SLEVA 63,- Kč
159Kč
Přidat do košíku >>
BIO - 12 e mezzo Primitivo
Varvaglione - Vigne e Vini
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,- Kč
239Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Réva je sbírána ručně
do dřevěných bedýnek a velmi přísně
tříděna, aby se do výroby tohoto
Primitiva dostaly pouze nejkvalitnější
hrozny. Vinifikace a macerace
probíhají při kontrolované teplotě
26 - 28° C. Po ukončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech nejméně 10 měsíců.
Charakteristické znaky: Rubínová
barva. Buket je plný s tóny červeného
ovoce. Na patře je zakulacené a měkké.
Chuť je krásně aromatická a připomíná
marmeládu a lesní podrost. Vynikající
červené víno, které svojí výraznou
strukturou a elegancí s noblesou
reprezentuje svoji oblast původu.
Gastronomie: Výborný společník
ke zvěřině a hutným pokrmům
z červeného masa.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 14%
Umístění vinic: Jižní Itálie - Apulie.
Teplé klima. Půdy s příměsí červených
jílu a vápence vytváří v zemi vysoký
obsah želeta. I z tohoto důvodu mají
místní červená vína velmi tmavou barvu.
Vinifikace: Víno podstupuje maceraci
s kontrolovanou teplotou po dobu cca
10 dní. Následuje alkoholová fermentace
s vybranými kvasinkami. Víno zraje
v sudech barrique z francouzského
dubu 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Červené víno
z jedné z původních modrých odrůd jižní
Itálie se prezentuje purpurovou barvou
s nafialovělými odlesky. Vůně je krásně
šťavnatá, výrazná, perzistentní
a převládají v ní stopy černého rybízu,
lesního podrostu a koření. V aroma
se objevují také příjemné balzamikové
a vanilkové tóny. Chuť je plná, sametová
s bohatou ovocností a dlouhotrvajícím
lahodným závěrem. Lahodná sladce
kořenitá perzistence.
Gastronomie: Doplní červené maso,
zvěřinu, jehněčí, výrazné omáčky a plně
vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 50% Sauvignon Blanc,
50% Malvasia Bianca
Charakteristické znaky: Víno provází
slámově-žlutá barva se zelenkavými
a zlatými odlesky. Vůně je výraznější,
květinová s tóny citrusových plodů,
exotického ovoce, zralých broskví
a passion-fruit. Víno s příjemnou
kyselinkou a výraznou mineralitou
působí velmi svěže. V závěru
se objevuje lehký náznak mandarinek.
Dobrá dochuť.
Gastronomie: Doplní předkrmy z ryb,
rybí polévky, mladé sýry, pokrmy
z těstovin či mandlové sušenky.
Vynikající aperitiv!
Ideální teplota k podávání: 12 ° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Vinařství: Varvaglione
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Hrozny jsou sebrány
za rozbřesku a okamžitě přemístěny
do sklepa vinařství. Víno zraje
v barikových sudech 9 měsíců.
Charakteristické znaky: Plná červená
barva s fialovými odlesky. Ovocné tóny
černého rybízu a ostružin se snoubí
s kořenitou stopou muškátového oříšku,
lékořice, čokolády a vanilky, jež se tvoří
z kontaktu vína se dřevem během zrání.
Nižší obsah alkoholu je podpořen
příjemnou kyselinkou, která vínu dodává
vyváženost, jiskru a žádoucí délku
v chuti. Víno má svěží strukturu.
Na patře převazuje stopa ovoce a kokosu.
Velmi dobré červené víno vyráběno
v BIO produkci s noblesou reprezentuje
jižní Itálii.
Gastronomie: Víno se hodí k těstovinám,
rizotům, bílému masu a čerstvým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 18 ° C.

.

víno puglia
víno Puglia - Sirani
víno Puglia
Víno Apulie
Primitivo di Manduria, Taló
Cantine San Marzano
z 400,- na 290,-
SLEVA 110,- Kč
290Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo Manduria, Costarossa
Surani
z 293,- na 239,-
SLEVA 54,- Kč
239Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo, I Classici
Mottura
z 320,- na 229,-
SLEVA 91,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
229Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Manduria, Le Pitre
Mottura
z 497,- na 355,-
SLEVA 142,- Kč
Tento produkt není k dispozici.
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
355Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Vinifikace: Vinobraní se obvykle
provádí 2. týden v září. Macerace
s kontrolovanou teplotou po dobu cca 10
dní je následována alkoholovou fermentací
s vybranými kvasinkami. Víno zraje
v sudech barrique z francouzského
a amerického dubu 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná
rubínová barva s fialovými odlesky.
Opulentní a šťavnatá vůně, která
připománá zralé třešně, švestky, sušené
ovoce s příjemnými tóny vanilky a kakaa.
Víno výrazné struktury, která je změkčená
příjemným teplem odrůdy Primitivo.
Plná chuť s bohatou ovocností
a jemnou tříslovinou. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Dobrý společník k hutným
předkrmům, jehněčímu, zvěřině
s výraznými omáčkami a těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Hrozny se na keřích révy
nechávají přezrát. Macerace se slupkami
20 dní při kontrolované teplotě 25 - 28° C.
Víno zraje v dubových barikových
sudech 6 - 8 měsíců,
během kterého se taniny zakulatí a víno
získá krásnou strukturu.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínová barva a vůně s tóny
červeného ovoce a koření. Na patře
je měkké, vyvážené a plné s hebkými
tříslovinami.
Gastronomie: Hodí se k pokrmům
výrazné chuti, k těstovinám, zvěřině,
červenému masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Primitivo
Vinařská oblast: Apulie (Salento)
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před zpracováním
důkladně tříděny. Víno zraje 6 měsíců
v barikových sudech z francouzského
dubu a po nalahvování ještě 2-3 měsíce
v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná a zářivá červená barva.
Vůně je intenzivní s tóny zralého
červeného ovoce, třešní, borůvek,
vanilky a aromatických bylinek.
Chuť je plná, dlouhotrvající s příjemnými
tříslovinami.
Gastronomie: Hodí se k pečenému
jehněčímu masu a zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 18 - 20 ° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 15 %
Odrůda: 100% Primitivo
Vinařská oblast: Apulie (Salice Salentino
a města v provincii Lecce di Brindisi)
Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány
do 20 kg bedýnek a před zpracováním
jsou důkladně manuálně tříděny, aby
se do výroby dostal pouze nejkvalitnější
materiál. Víno zraje 12 měsíců
ve francouzských barikových sudech
a po nalahvování ještě 2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje tmavou červenou barvou
s purpurovými odlesky. Buket je výrazný
s tóny zralého ovoce, marmelády, černého
pepře, višní, balzamika,kakaa, drobného
lesního ovoce a stopou levandule.
Na patře je plné, teplé, komplexní,
strukturované s dlouhým závěrem.
Třísloviny jsou zaoblené, ovocné a jemně
kořenité.
Gastronomie: Hodí se k červenému masu,
zvěřině a tvrdým vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


.

 Vigne e Vini
vini puglia
Víno Puglia
Víno Apulie
12 e mezzo Negroamaro
Varvaglione - Vigne e Vini
z 270,- na 219,-
SLEVA 51,- Kč
219Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku >>
Negro Amaro Igp, I Classici
Mottura
z 300,- na 215,-
SLEVA 85,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
215Kč
Přidat do košíku >>
Negroamaro - Salice, Le Pitre
Mottura
z 497,- na 355,-
SLEVA 142,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
355Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie - oblast Salento
Vinifikace: Hrozny jsou přemístěny
do sklepa, kde jsou roztříděny,
odstopkovány a rozdrceny.
Po dokončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech po dobu 6 měsíců. Následně
je víno lahvováno a pokračuje ve zrání.
Charakteristické znaky: Červená barva
s purpurovými odlesky. Vůně je výrazná
s tóny lesního ovoce, ibišku a oregána.
V chuti převažují stopy vanilky,
které mají na patře nádherně dlouhý
dozvuk. Příjemná svěží, sametová
a měkká chuť s kořenitým závěrem.
Svým názvem víno odkazuje
na obsah alkoholu. "12 e mezzo"
v italském jazyce znamená 12,5.
Gastronomie: Doplní ovčí sýry,
těstoviny, pizzu a telecí játra.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Vinobraní se provádí ručně
2. a 3. týden v září. Macerace
s kontrolovanou teplotou po dobu cca 10
dní je následována velmi jemným
lisováním a alkoholovou fermentací
s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Víno provází
vyzrálá červená purpurová barva
s fialovými odlesky, které přecházejí
až do černého zabarvení. Vůně je velmi
intenzivní, vytrvalá a bohatá s tóny
černého bobulového ovoce. Zejména
se projevuje černý rybíz, divoké
bobulové ovoce, koření a náznak
tymiánu. Chuť je krásně plná, sametová
a harmonická s dlouhým a lahodným
závěrem.
Gastronomie: Dobrý společník
k pikantním pokrmům, ke všem druhům
mas a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Název odrůdy vyjadřuje charakteristickou
téměř černou barvu bobulí hroznu a jemně
nahořklou typickou chuť, kterou má víno
vyrobené z Negroamara.  
Vinařská oblast: Apulie (provincie měst
Lecce a Brindisi)
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před zpracováním
důkladně tříděny. Víno zraje 6 měsíců
v barikových sudech a 2-3 měsíce
v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínová barva. Buket je široký,
éterický s tóny červeného zralého ovoce,
pepře, ušlechtilého tabáku a zelené slupky
ořechu. Na patře je harmonické, sametové
a krásně plné.
Gastronomie: Doprovodí červené maso,
pečeně, zvěřinu a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 18 ° C.


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Vinařská oblast: Apulie (Salice Salentino
a města v provincii Lecce di Brindisi)
Vinifikace: Ruční sběr hroznů. Hrozny
jsou důkladně manuálně tříděny, proto
se do výroby dostane pouze nejkvalitnější
materiál. Víno zraje 12 měsíců
ve francouzských barikových sudech
a po nalahvování ještě 2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno provází
tmavá rubínová barva s granátovými
odlesky. Výraznou vůni višní a švestky
doplňují tóny koření, balzamika, kakaa
a opečeného chleba.. Na patře
je sametové, plné, bohaté, komplexní
a harmonické. Chuť je elegantní
a kořenito-ovocná se zaoblenými taniny.
Dlouhý závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému,
grilovanému a dušenému masu. Velmi
dobré ke zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

.

víno Puglia - Cantine Paradiso
vini siciliani
víno apulie
víno Puglia Vigne e Vini
Negroamaro, Posta Piana
Cantine Paradiso
z 243,- na 189,-
SLEVA 54,- Kč
189Kč
Přidat do košíku >>
Pinot Grigio Doc, Sicilia
Feudo Arancio
z 273,- na 195,-
SLEVA 78,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
195Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo del Salento, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat do košíku >>
12 e mezzo Primitivo
Varvaglione - Vigne e Vini
z 263,- na 219,-
SLEVA 44,- Kč
219Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Částečně macerace probíhá
10 dnů při kontrolované teplotě 25 - 28° C.
Částečně víno maceruje při nižší teplotě,
aby se zvýraznil ovocný charakter vína.
Část vína zraje 12 měsíců v barikových
sudech a část v ocelových tancích po
dobu 12 měsíců. Oddělený způsob zrání
se volí pro dosažení lepší vyváženosti
mezi ovocnou a kořenitou složkou vína.
Charakteristické znaky: Víno provází
tmavá rubínová barva. Vůně je bohatá
s tóny třešní, balzamika, vanilky
a skořice. Na patře je plné, krásně
měkké a sametové. Výrazný a dobře
strukturovaný závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému
červenému masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Samotný sběr hroznů probíhá v noci,
aby se v bobulích uchovalo výrazné aroma.
Víno zraje na vinných kalech 5 měsíců.
Charakteristické znaky: Jemná slámově
žlutá barva. Buket s tóny zralého sadového
ovoce, zejména hrušky a broskve,
je doplněn vůní žlutých suchých květin.
Ovocné vínko s velmi dobrou viskozitou.
Příjemná minerální o osvěžující chuť.
Gastronomie: Vynikající k pokrmům
z ryb (ze syrového masa, pečeného
i grilovaného), mořským plodům
a smaženém jídlu.


Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Primitivo
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Vinobraní se provádí ručně
v poslední dekádě srpna. Macerace
s kontrolovanou teplotou po dobu
cca 10 dní je následována alkoholovou
fermentací s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v oceli.
Charakteristické znaky: Víno provází
velmi výrazná rubínová barva s fialovými
odlesky. Vůně je komplexní, šťavnatá
a kořenitá s tóny švestky, třešně,
sušených lesních bobulových plodů,
vanilky a rozmarýnu. Chuť je měkká,
harmonická a plná. Víno je díky jemným
tříslovinám dobře pitelné a velmi příjemné.
Bohatá ovocnost a pevná páteř
v pozvolném závěru.
Gastronomie: Vynikající k hutným
předkrmům, červenému masu, zvěřině
a tvrdým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Primitivo del Salento
Oblast: Itálie, Apulie - provincie města
Taranto
Vinifikace: Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 24 - 28° C.
Po malolaktické fermentaci víno zraje
v barikových sudech po dobu 12
měsíců.
Charakteristické znaky: Velmi elegantní
rubínová barva. Výrazná vůně s ovocnými
tóny zralých švestek, třešňové marmelády
a kakaa je doplněná jemným kořenitým
aroma s vanilkovým závěrem.
Víno s dobrou strukturou.
Měkká chuť je bohatá na vyzrálé třísloviny.
Gastronomie: Hodí se k červenému masu
a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


.

Varvaglione vigne e vini
víno puglia rosso
vini puglia
víno apulie
Primitivo Moi
Varvaglione - Vigne e Vini
z 196,- na 140,-
SLEVA 56,- Kč
140Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo, I Muri
Vigneti del Salento
z 284,- na 175,-
SLEVA 109,- Kč
175Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo - Merlot, Zolla
Vigneti del Salento
z 384,- na 265,-
SLEVA 119,- Kč
265Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Manduria, Zolla
Vigneti del Salento
z 450,- na 315,-
SLEVA 135,- Kč
315Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 15 - 28° C.
Charakteristické znaky: Víno provází
rubínová barva s fialovými odlesky.
Vůně je odrůdově charakteristická,
velmi výrazná a připomíná červené
ovoce naložené v alkoholu a švestkovou
marmeládu s kořenitými tóny lékořice
a sušeného ovoce. Na patře je plné,
měkké, vyvážené a s dobrou strukturou.
Gastronomie: Víno, které se hodí
téměř ke každému chodu.
Doporučujeme zejména
k červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.


Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Farnese Vini
Odrůda: 100% Primitivo
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Hrozny jsou šetrným
způsobem sebrány a odstopkovány.
Rmutace probíhá v co nejkratším
časovém rozmezí. Macerace
při kontrolované teplotě 8-10° C
s průběžnou betonáží. Školení vína
a malolaktická fermentace probíhá
v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Intenzivní
rubínová barva s fialovými odlesky.
Výrazná ovocná vůně s tóny černých
lesních plodů a kompotovaného ovoce.
Na patře je plné, měkké, harmonické
a příjemně hřejivé s jemně nasládlou
tříslovinkou. Víno připravené
ke konzumaci.
Gastronomie: Hodí se k bohatým
předkrmům, červenému masu, zvěřině
a středně vyzrálým sýrům. Vhodné
v kombinaci s tomatovými omáčkami.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Vigneti del Salento (Farnese)
Odrůda: 50% Primitivo, 50% Merlot
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Hrozny obou odrůd jsou
jemnýmVzpůsobem sebrány
a odstopkovány. Společná rmutace
v co nejkratším časovém rozmezí.
Kontrolované kvašení po dobu 8-10 dní
s průběžnou betonáží. Školení vína
a malolaktická fermentace probíhá
v nerezových tancích.
Víno zraje v sudech barrique
z francouzského a amerického dubu
po dobu 6-8 měsíců.
Charakteristické znaky: Bohaté červené
víno s elegantním projevem. Intenzivní
rubínová barva. Vůně je výrazná s tóny
zralého červeného ovoce, třešní a lesního
podrostu s letmou stopou skořice.
Na intenzivní jemně kořenité aroma
navazuje exploze chutí s hřejivým a velmi
perzistentním dozvukem. Na závěr příjemně
překvapí nasládlá tříslovina.
Velmi sofistikované víno pro náročného
konzumenta.
Gastronomie: Vynikající k bohatým
předkrmům, červenému masu i zvěřině.  
Hodí se k vyzrálým sýrům. Vychutnáte
si jej i samotné. Vhodné k meditaci.
Ideální teplota k podávání: 16-18 ° C


Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Vigneti del Salento (Farnese)
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Objem alkoholu: 14%
Vinifikace: Hrozny jsou jemným
způsobem sebrány a odstopkovány.
Kontrolované kvašení po dobu 8-10 dní
s průběžnou betonáží. Školení vína
a malolaktická fermentace probíhá
v nerezových tancích.
Víno zraje v sudech barrique
z francouzského a amerického dubu
po dobu 6-8 měsíců.
Charakteristické znaky: Intenzivní
rubínová barva s fialovými odlesky.
Výrazná komplexní vůně s tóny drobného
lesního ovoce, exotického koření a třešní.
Víno s velkou strukturou na patře působí
plným a teplým dojmem. Nadchne svojí
vyvážeností mezi elegantní tříslovinou
a bohatou chutí. Víno je perzistentní
s nezaměnitelným charakterem.
Dlouhý závěr.
Gastronomie: Excelentní k bohatým
předkrmům a jehněčímu masu. Hodí
se také ke zvěřině s náročnějšími
omáčkami a hrubozrným těstovinám.
Doporučujeme k pečeným a grilovaným
úpravám masa a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18 ° C


.

Etiké Vini - AMAMI
ETIKÉ VINI - sule
víno veneto Lugana
víno Veneto
Nero d´Avola - Amami
Etiké
z 323,- na 249,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
249Kč
Přidat do košíku >>
Primitivo di Manduria, Sule
Etiké
z 583,- na 449,-
SLEVA 134,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
449Kč
Přidat do košíku >>
Lugana Doc
Ca dei Frati
z 450,- na 347,-
SLEVA 103,- Kč
347Kč
Přidat do košíku >>
Valpolicella Classico Ripasso Superiore
Luigi Righetti
z 493,- na 379,-
SLEVA 114,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
379Kč
Přidat do košíku >>
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Nero d´Avola
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Sicílie
Víno zdobí keramická etiketa.
Skvělý tip na dárek. Řada ocenění.
Vinifikace: Část vína zraje v ocelových
tancích 4 měsíce, část vína zraje
v barikových sudech. Následně víno
zjemňuje svoji chuť zráním v lahvi.
Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje velmi tmavou rubínovou
barvou. Ovocná vůně s tóny lékořice
a červeného bobulovitého ovoce.
Na patře je plné se zaoblenými
a měkkými tříslovinami. Dlouhá chuť,
ovocný závěr.
Gastronomie: Hodí se k těstovinám
s pestem a grilovanému červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 14 - 16° C


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Apulie
Luxuxní víno zdobí ručně vyráběná
keramická etiketa. Ideální tip na dárek.
Ocenění z vinařských soutěží.
Vinifikace: Víno zraje v barikových
sudech po dobu 6 - 8 měsíců.
Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje tmavou červenou barvou
s granátovými odlesky.
Vůně je komplexní a intenzivní
a disponuje širokou paletou aromat.
Nalezneme zde výrazné tóny třešní,
lesních plodů, marmelády, ovoce
nakládaného v lihovině, koření,
opečeného chleba, skořice
a muškátového oříšku. Na patře
je víno krásně strukturované,
zakulacené, lahodné a plné.
Chuť je bohatá, perzistentní
se zaoblenými taniny.  
Gastronomie: Vynikající
k pokrmům ze zvěřiny, vyzrálým
sýrům či k sýrům z bylinkami.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C


Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100 % Turbiana
Lugana DOC je vlajkovou lodí vinařství
Ca dei Frati, kterému toto bílé víno
vybudovalo doslova světovou reputaci.
Víno je vyráběno ve velmi limitované
produkci a je nutné si jej u vinaře
zamlouvat minimálně 1 rok předem.
Rarita mezi bílými víny určena pro
milovníky a znalce vín.
Charakteristické znaky: Slámově
žlutá barva. Jako mladé víno je velmi
osvěžující a elegantní s jemnými
stopami bílých květin, aromatických
bylin, meruněk a mandlí. Postupem
času (zráním v lahvi) víno získává
výrazné minerální tóny, komplexnost,
nádech jódu a kandovaného ovoce.
Na patře je příjemně plné se živou
kyselinkou.
Gastronomie: Doplní studené
předkrmy a hlavní chody na bázi ryb
(upravované na grilu, páře či vařené).
Ideální teplota k podávání: 10° C.

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Odrůda: Corvina, Molinara, Rondinella
Vinifikace: Hrozny ze 3 odrůd společně
fermentují v ocelových tancích. Následně
se provádí technika "ripasso".
Ta spočívá v tom, že se po dokončení
kvašení víno přečerpá do kádí, kde bylo
předtím lisováno víno Amarone. Víno
Valpolicella Classico zůstává v kontaktu
s čerstvě vylisovanými slupkami Amarone
po dobu 15-20 dnů a získává tak nádherné
aroma, které je tak typické
pro Amarone.
Zrání: Víno zraje v dubových
sudech po dobu 12 - 18 měsíců.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínová barva. Vůně je ovocná
s jasně čitelnými vanilkovými tóny,
jež pochází z kontaktu vína se dřevem.
Na patře je plné, harmonické,
s hedvábnou tříslovinou.
Gastronomie: Doplní zeleninová rizota,
pečené maso a zvěřinu.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.




Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.


           
        Nabídka vín je k dispozici na 4 stránkách  


.
Doručení po celé
již OD 1 900,- Kč
ke každé objednávce!!!
+ DÁREK
ČR ZDARMA
Návrat na obsah