Praha
Vino.cz
Přejít na obsah


     
 Italské víno : Primitivo di Manduria, Puglia -- Pinot Grigio Collio, Friuli -- Chianti Classico Riserva, Toscana -- Negro Amaro del Salento, Montepulciano d´Abruzzo, Sauvignon Blanc -- Teroldego Rotaliano  
                                        Gewurztraminer (Traminer Aromatico) Alto Adige/Südtirol -- Amarone della Valpolicella -- Marzemino -- Moscato -- Pinot Nero -- Grillo, Sicilia -- Corvina, Veneto -- Rosso Veronese -- Inzolia, Sicilia
                                        Montefalco, Umbria -- Nero d´Avola, Sicilia - Rosso del Salento -- Nosiola -- Friulano Collio, Friuli -- Chardonnay, Bio Víno -- Lugana, Veneto -- Recioto della Valpolicella -- Valpolicella Classico Ripasso.

víno puglia rosso
Sicilia - Stemmari
vína linea classica - Livon
víno apulie 60 anni
Rosso del Salento Igp, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 222,- na 159,-
SLEVA 63,- Kč
159Kč
Přidat
Merlot Sicilia Doc - Feudo Arancio
z 264,- na 189,-
SLEVA 75,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
189Kč
Přidat
Pinot Grigio Doc, Collio - Livon
z 450,- na 229,-
SLEVA 221,- Kč
VÝPRODEJ
229Kč
Přidat
Primitivo di Manduria 60 Dop - Sessantanni
Cantine San Marzano
z 965,- na 655,-
SLEVA 310,- Kč
655Kč
Přidat

Červené víno, suché.
Objem alkoholu:
13%
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: Sangiovese, Malvasia Nera, Aglianico
Vinifikace:  Vinobraní se provádí ručně

na konci září. Rmutace s kontrolovanou
teplotou po dobu cca 10 dní je následována
alkoholovou fermentací s vybranými
kvasinkami. Víno zraje v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Výrazná barva rubínu
s fialovými odlesky. Vůně je intenzivní, široká

a komplexní s tóny červeného bobulového
ovoce. V chuti je plné s vynikající rovnováhou.
Gastronomie: Vynikající k salámům, hutným

předkrmům, rizotům a lehčím úpravám
červeného´masa.
Skvělé k rajčatovým těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 100 % Merlot
Charakteristické znaky: Rubínově červená barva
s jemnými fialovými odlesky. Plná a intenzivní

vůně. Neobyčejně výrazné aroma zralého ovoce,
zejména třešní, malin a ostružin.

Buket s jemnými tóny marmelády z červeného
ovoce. Elegantní víno středně plného těla
a nádherně měkkými tříslovinami. Kořenitou
chuť získává Merlot zráním ve dřevě.
Gastronomie: Zvýrazní chuť salámů, sýrů
a zeleninových polévek.  Dobrá volba
ke grilovanému, pečenému a vařenému masu.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Odrůda: 100% Pinot Grigio
Vinobraní se provádí ručně do dřevěných
bedýnek. Macerace probíhá za studena
po dobu 8 hodin. Vinný mošt fermentuje
v ocelových kádích při kontrolované

teplotě 18°C. Po fermentaci víno zraje
při kontrolované teplotě ve stejných
nádobách cca 5 měsíců.
Po nalahvování víno dozrává v láhvi.
Charakteristické znaky: Slámová barva
s jemnými popelavými reflexy. Buket

je voňavý s výraznou stopou vanilky
a lipového květu. Chuť je velmi dobře
strukturovaná a perzistentní.
Gastronomie: Doplní zeleninová rizota

a předkrmy výrazné chuti.
Vynikající k mořským plodům a rybám.
Ideální teplota k podávání: 11 - 12 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria

Objem alkoholu: 14%
Vinifikace: Ruční sběr se provádí začátkem

září, kdy hrozny vykazují plnou zralost. Hrozny
se umisťují do malých přepravek, aby nedošlo
k jejich znehodnocení. 80% hroznů maceruje
18 dní. Zbývajících 20% podstupuje maceraci

25 dní společně s místními kvasinkami
při kontrolované teplotě 24-26°C.
Víno zraje v nejkvalitnějších sudech barrique

z francouzského a amerického dubu 12 měsíců.

Charakteristické znaky: Vyjímečné víno

pocházející z 60letých vinic. Barva je temná
až neprůhledná s vysokou viskozitou. Vůně
je výrazná, široká a komplexní s tóny švestek,
třešňové marmelády, přezrálého černého
lesního ovoce, kakaa a tabáku. Lehce kořenité
aroma. Chuť je velmi nasládlá se stopou
hroznového cukru a ovoce. Přestože
je neskutečně plné, působí díky ušlechtilým
taninům elegantně a vyváženě. V závěru
se objevují stopy kakaa, kávy a vanilky.
Jedinečné víno, které je díky svému původu
a náročnosti přípravy k dispozici ve velmi
omezeném množství.
Gastronomie: Hodí se k červeným masům

a zvěřině, hutným pokrmům a omáčkám.
Rovněž vynikající pouze samotné k meditaci.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Cantine Amastuola
 TRENTINO, CASTEL FIRMIAN
Cielo
linea classica  vína Collio Livon
Primitivo di Puglia BIO - Amastuola
z 330,- na 255,-
SLEVA 75,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
255Kč
Přidat
Riserva Chardonnay Doc - Castel Firmian
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat
Pinot Grigio Blush - rosé Igt
108Kč
Přidat
Friulano Doc, Collio - Livon
z 450,- na 229,-
SLEVA 221,- Kč
VÝPRODEJ
229Kč
Přidat

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Kategorie:
BIO
Vinařství: Cantine Amastuola
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Víno zraje 18 měsíců z části
v dubových sudech
a z části v oceli.
Charakteristické znaky: Víno má jasnou,

hlubokou rubínovou barvu. Vůně je odrůdově
typická, s výraznou ovocnou složkou. V aroma
se prolínají stopy švestek, višňové marmelády
a minerality, spolu s jemnými tóny skořice.
Na patře je plné, ale krásně zakulacené.
Chuť je bohatá, vyvážená s tóny drobného
lesního ovoce. Kořenitý závěr.
Víno získalo řadu ocenění: doporučujeme!
Gastronomie: Hodí se k pokrmům výrazné
chuti, k těstovinám, zvěřině, červenému
masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 17 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Hrozny částečně podstupují
maceraci za studena, aby se podpořila
extrakce aromat. Mošt kvasí částečně
v ocelových tancích a částečně v barikových
sudech. Víno zraje 8 měsíců v dřevěných
sudech a 4 měsíce v oceli.

Charakteristické znaky: Slámově-žlutá barva.
Víno má krásnou, vyzrálou a komplexní vůni
s tóny aromatických bylin a zralého ovoce.
Z aroma se vynořují stopy vanilky a sušeného
ovoce, jež pochází z kontaktu vína se dřevem.
Na patře se projevuje pevná struktura
a dobrá viskozita odrůdy.
Voňavý závěr, svěží a příjemně minerální

nádech. Skvělý zástupce Chardonnay
z podhorské oblasti italských Dolomit.   
Ideální teplota k podávání: 8 - 10° C.
Víno a gastronomie: Doprovodí pokrmy z ryb
a bílého masa. Hodí se ke středně vyzrálým

sýrům.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Růžové víno, polosuché.
Objem alkoholu: 12 %
Oblast: Itálie, Veneto
Charakter: Víno provází
krásná bledě růžová barva a elegantní
ovocná vůně. Chuť je jemná s ovocnými
tóny a dlouhou perzistencí.
Gastronomie: Výborné jako
aperitiv nebo k bílým masům
Ideální teplota k podávání: 8 - 10 ° C


KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Odrůda: 100% Friulano
Vinobraní se provádí ručně do dřevěných
bedýnek. Macerace probíhá za studena
po dobu 8 hodin. Vinný mošt fermentuje
v ocelových kádích při kontrolované teplotě
18°C. Po fermentaci není víno stočeno, zraje
při kontrolované teplotě ve stejných

nádobách cca 5 měsíců. Po nalahvování víno
dozrává v láhvi.
Charakteristické znaky: Slámově žlutá barva
s charakteristickými zelenkavými odlesky.

Osobitá vůně s jemnými tóny mandle. Chuť
je krásně plná, tělnatá, harmonická a suchá.
Gastronomie: Vynikající aperitiv! Doprovodí

pokrmy z ryb a grilované bílé maso. Velmi
dobré k šunce San Daniele, i lehce zauzené.
Ideální teplota k podávání: 11 - 12 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Etiké Vini
Etiké víni
Etiké Vini
AMAMI - Etiké Vini
Montepulciano d´Abruzzo Doc - Amami
z 279,- na 215,-
SLEVA 64,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
215Kč
Přidat
Negro Amaro Igp - Sule
z 279,- na 215,-
SLEVA 64,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
215Kč
Přidat
Nero d´Avola Doc - Luna Passante
z 279,- na 215,-
SLEVA 64,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
215Kč
Přidat
Primitivo di Puglia Igp - Amami
z 305,- na 235,-
SLEVA 70,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
235Kč
Přidat

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Montepulciano d´Abruzzo
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Abruzzo
Víno zdobí ručně vyráběná, keramická
etiketa ve tvaru srdce.
Tip na dárek.
Vinifikace: Tradiční vinifikace
modrých odrůd.
Charakteristické znaky: Rubínová
barva s fialovými odlesky. Buket
je intenzivní, ovocný a příjemný. Chuť
je lahodná, suchá a krásně zakulacená.
Plný závěr s měkkými taniny a příjemnou
kyselinkou.
Gastronomie: Hodí se k předkrmům
a červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 14 - 16° C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Apulie
Víno zdobí ručně vyráběná keramická
etiketa.
Ideální dárek. Ocenění.
Vinifikace: Víno zraje v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Víno má výraznou
rubínovou barvu. Vůně je odrůdově typická,
komplexní, ovocná s náznakem višně, švestky,
fialky, koření, tabáku, vanilky, balzamika
a carubby (plod rohovníku - chléb).
Gastronomie: Vynikající k červenému masu,
ragú a dobře vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 14-16° C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Nero d´Avola
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Sicílie
Víno zdobí manuálně vyráběná keramická
etiketa ve tvaru měsíce.
Ideální dárek.
Ocenění z vinařských soutěží.
Vinifikace: Tradiční vinifikace modrých
odrůd s využitím macerace.
Část vína zraje v barikových sudech.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná červená barva s fialovými
odlesky. Vůně je ovocná s tóny lékořice
a bobulí. Na patře je plné se zakulacenými
tříslovinami. Chuť je krásně dlouhá
s bohatým ovocným závěrem.  
Gastronomie: Vyzkoušejte k těstovinám
s pestem a grilovanému červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 14 - 16° C


KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 100% Primitivo
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Apulie (Taranto)
Víno zdobí ručně vyráběná keramická.
Ocenění z vinařských soutěží. Super dárek!
Vinifikace: Tradiční vinifikace modrých odrůd.  
Charakteristické znaky: Víno má výraznou
fialovou barvu, která zráním přechází až do
jantarového odstínu. Vyšší obsah alkoholu,
měkké třísloviny a kyselinka jsou v harmonické
rovnováze. Víno zaujme plným tělem
a rysy typickými pro vína zrající ve dřevě.
Gastronomie:
Vynikající k pečenému
a grilovanému masu, ke zvěřině, vyzrálým
sýrům a těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 14 - 16° C


KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Castel Firmian - Mezzacorona
linea classica vini collio - Livon
víno puglia amastuola
Vino Puglia
Pinot Grigio Doc - Castel Firmian
z 270,- na 193,-
SLEVA 77,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
193Kč
Přidat
Traminer Aromatico Doc, Collio - Livon
z 450,- na 229,-
SLEVA 221,- Kč
VÝPRODEJ
229Kč
Přidat
Merlot Capocanale BIO - Amastuola
z 348,- na 249,-
SLEVA 99,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
249Kč
Přidat
Primitivo di Manduria, Taranto - Mottura
z 336,- na 259,-
SLEVA 77,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
259Kč
Přidat

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Odrůda Pinot Grigio se vyznačuje kompaktními
hrozny a velmi sladkými bobulemi, které mají
tmavě šedou barvu. Výsledné víno je vyvážené,
jemné a elegantní.
Odrůda: 100 % Pinot Grigio (Rulandské šedé)
Charakteristické znaky: Víno se prezentuje
světlou slámovou barvou. Má ovocnou vůni
s květinovými tóny heřmánku. Na patře je víno
elegantní, suché  s jemnou kyselinkou.
Gastronomie: Vynikající aperitiv! Velmi dobře
doplní předkrmy, bílé maso a ryby.
Ideální teplota k podávání: 10 - 12 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Odrůda: 100% Trainer
- Gewurztraminer
Vinobraní se provádí ručně do dřevěných
bedýnek. Macerace probíhá za studena
po dobu 8 hodin. Vinný mošt fermentuje
v ocelových kádích při kontrolované

teplotě 18°C. Po fermentaci víno zraje
při kontrolované teplotě ve stejných
nádobách cca 5 měsíců.
Po nalahvování víno dozrává v láhvi.
Charakteristické znaky: Víno provází čistá
zlatavá barva. Vůně je velmi intenzivní,

odrůdově charakteristická a elegantní.
Chuť je krásně měkká, plná, velmi bohatá
s notnou dávkou noblesnosti.
Gastronomie: Doplní grilované ryby

a mořské plody. Vynikající aperitiv!
Ideální teplota k podávání: 11 - 12 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Kategorie:
BIO
Vinařství: Cantine Amastuola
Odrůda: 100% Merlot
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Víno zraje ve středně

velkých ocelových nádržích.  
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínovo-purpurová barva.
Vůně je bohatá s tóny černého
lesního ovoce, bylinek, koření
a balzamika. Ovocný a zahalený
počátek v prvním doušku
vystřídají velmi jemné kyselinky.
Chuť je vyvážená se zaoblenými
tříslovinami. Aromatický závěr
s ovocnou a bylinnou stopou
a čokoládovými tóny. Velmi dobře
vyrobený Merlot z jižní Itálie.
Doporučujeme vyzkoušet!  
Gastronomie: Hodí se k těstovinám,
červenému masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 17 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Vinařství: Mottura
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Apulie, Taranto
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Půdní podloží: jílovito-vápenatá půda   
Výnosnost na ha: 90 q
Vinifikace: Ruční sběr hroznů. Po převezení
do sklepa jsou hrozny důkladně protříděny,
aby se do vína dostal pouze nejkvalitnější

materiál. Macerace spolu se slupkami trvá
10 - 12 dní. Mošt kvasí při kontrolované
teplotě 20° C. Malolaktická fermentace
probíhá v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Víno má rubínovou
barvu s fialovými odlesky. Vůně je velmi
bohatá s nejvýraznějšími tóny zralého

červeného ovoce, aromatických bylin,
lesního podrostu a kořenitého dřeva.
Na patře plné, suché, harmonické
a sametové.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí se k červenému
masu a vyzrálým sýrům.

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

víno Puglia
víno Toscana Siena
víno trentino lagrein
víno puglia
Negroamaro Salento, Taranto - Mottura
z 320,- na 229,-
SLEVA 91,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
229Kč
Přidat
BIO VÍNO - Chianti colli Senesi DOCG
z 293,- na 239,-
SLEVA 54,- Kč
239Kč
Přidat
Riserva Lagrein Doc
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat
Primitivo Podere Sant´Andrea IGT
z 207,- na 148,-
SLEVA 59,- Kč
148Kč
Přidat

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Vinařství: Mottura
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Apulie, Salento
Odrůda: 100% Negroamaro
Půdní podloží: jílovito-vápenatá půda   
Výnosnost na ha: 90 q
Vinifikace: Tradiční macerace trvá 10 - 12 dní.
Vinný mošt fermentuje při kontrolované
teplotě 20° C. Malolaktická fermentace
následně probíhá v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Víno provází výrazná
rubínová barva. Vůně je široká a vytrvalá,
s tóny zralého červeného ovoce, cukrovinky
pendreku a koření. Na patře je harmonické,
vyvážené a měkké se zaoblenými tříslovinami.
V chuti převažují stopy zralého červeného
ovoce a švestek. Příjemný mandlový závěr.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí se k červenému
masu, zvěřině a pečeném masu.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Kategorie: BIO kvalita
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 85% Sangiovese, 8% Canaiolo,
7% Mammolo
Oblast: Itálie, Toscana
Vinifikace: Vinifikace probíhá bez použití
siřičitanů. 30% vína zraje 4 měsíce
v sudech tonneaux z amerického dubu
o objemu 300 L.
Charakteristické znaky:
Víno provází rubínová
barva s jiskrným okrajem. Středně intenzivní
aroma nabízí paletu červených peckovin,
třešní a černého rybízu. Víno má lehčí tělo.
Na patře převažují tóny třešní, malin a rybízu.
Svěží dochuť rybízových listů. Elegantní,

klasické, velmi příjemně pitelné Sangiovese.
Gastronomie: Doplní toskánské salámy

a prosciutto.
Ideální teplota k podávání: 18 - 20 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Lagrein
Vinifikace: Tradiční vinifikace
modrých odrůd.
no zraje 10 měsíců v barikových sudech.
Poté víno zjemňuje svůj charakter
12měsíčním zráním v ocelových tancích
.
Charakteristické znaky: Červená rubínová
barva. Alpské podnebí vnáší do vína vůni
borůvek, rybízu a ostružin. Převažuje ovocné
aroma domácí marmelády. Paletu aromat doplňuje
příjemná stopa vanilky a mandlí, která pochází
z dlouhého kontaktu vína se dřevem.
Na patře je víno plné, dobře strukturované,
elegantní s jemnou kyselinkou. Skvělý zástupce

červených vín z podhůří italských Alp.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí se k bohatým
a kořenitým předkrmům, salámům a vyzrálým
sýrům. Velmi dobré k těstovinám s ragú,
zapečeným těstovinám a zvěřině.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13
%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Vinifikace a macerace

probíhají při kontrolované teplotě
25 - 28° C. Po dokončení malolaktické
fermentace víno zraje v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Víno provází výrazná

červená barva. Vůně je plná, odrůdově typická
a nalezneme v ní tóny ostružin a lékořice.
Na patře je středně plné s příjemnou ovocnou
kyselinkou v závěru.
Gastronomie: Doprovodí červené maso

a vyzrálé sýry. Vynikající ke kvaltiním těstovinám
s rajčatovou omáčkou a čerstvými bylinkami.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Mezzacorona víno
Castel Firmian - Mezzacorona
TEROLDEGO ROTALIANO SUPERIORE DOC - SENZA SOLFITI (neobsahují siřičitany) TRENTINO, MEZZACORONA
Castel Firmian - Trentino
Teroldego Rotaliano Doc - Mezzacorona
z 250,- na 179,-
SLEVA 71,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
179Kč
Přidat
Teroldego Rotaliano Doc - Castel Firmian
z 273,- na 195,-
SLEVA 78,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
195Kč
Přidat
Teroldego Superiore Doc - Mezzacorona
(neobsahuje siřičitany)
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
239Kč
Přidat
Teroldego Rotaliano Riserva Doc
z 357,- na 255,-
SLEVA 102,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
255Kč
Přidat

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Díky svému charakteru je toto víno nazýváno
"vino principe del Trentino" (princ Trentina).
Odrůda: 100 % Teroldego Rotaliano
Charakteristické znaky: Rubínová barva
s fialovými odlesky. Výrazný buket, ve kterém
se bohatě snoubí tóny lesních plodů.
Chuť je odrůdově charakteristická, suchá,
harmonická a sametová.
Gastronomie: Výtečný společník k pečením,
grilovanému masu a zrajícím sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Díky svému charakteru je toto víno nazýváno
"vino principe del Trentino" (princ Trentina).
Odrůda: 100 % Teroldego Rotaliano
Charakteristické znaky: Rubínová barva
s fialovými odlesky. Vůně je velmi výrazná
a ukrývá širokou škálu aromat, mezi kterými
vynikají tóny lesního ovoce, zejména borůvky,
ostružiny a maliny.Chuť je ovocná, suchá
s příjemně uhlazenými taniny.
Gastronomie: Vynikající k typickým trentinským
pochoutkám. Výborně doplní bohaté první
chody (např. lazaně) a hlavní chody, jako např.
pečeně, grilované maso a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Trentino
Odrůda: 100% Teroldego Rotaliano
V žádné fázi zpracování hroznů
a výroby vína se nepoužívají siřičitany.

Vinifikace: Sebrané hrozny musí být
celistvé. Vinifikace a zrání vína probíhají
v oceli. Velká pozornost je věnována době
spuštění fermentace. Rychlý "rozjezd"
kvašení snižuje riziko oxidace a napadení
vína mikroorganismy. Zrání vína probíhá
bez přístupu vzduchu.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná červená rubínová barva.
Vůně je komplexní, odrůdově typická s tóny
lesních ostružin a borůvek. Na patře

je harmonické a rafinované se zaoblenými
tříslovinami. Krásné a originální Teroldego,
které nezapře osobitý charakter odrůdy.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí se k polentě, šunce
Mortadella, červenému masu, houbám a sýrům.


KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Vinifikace: Tato Riserva se vyrábí pouze

v nejlepších ročnících z hroznů sklizených
z vynikajících poloh oblasti Piana Rotaliana.
Víno kvasí na slupkách. Fermentace probíhá
při kontrolované teplotě cca 25° C po dobu
12-13 dní. Víno zraje minimálně 24 měsíců,
z čehož 12 měsíců leží v nejkvalitnějších
dubových sudech
(Allier a Troncais). Zráním
v lahvi je charakter vína dotažen k dokonalosti.
Charakteristické znaky: Výrazná rubínová barva.
Odrůdově charakteristická, komplexní vůně
připomíná zralé ovoce. V buketu se mísí
příjemné tóny borůvek, švestek a červeného
rybízu doplněné prvky koření. Chuť je úžasně
plná, tělnaná a harmonická s uhlazenými
tříslovinami.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Víno a gastronomie: Doplní vařené, pečené

i grilované maso a vyzrálé sýry. Vynikající
s místní úpravou rizota zvanou "al Teroldego".

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Castel Firmian - Mezzacorona
víno trentino alto adige
Stemmari - Feudo Arancio
víno Apulie
Marzemino Doc - Castel Firmian
z 259,- na 185,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
185Kč
Přidat
Marzemino Superiore Doc - Castel Firmian
z 349,- na 269,-
SLEVA 80,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
269Kč
Přidat
Pinot Grigio Sicilia Doc - Stemmari
z 259,- na 185,-
SLEVA 74,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
185Kč
Přidat
Primitivo Posta Piana IGT Cantine Paradiso
z 240,- na 189,-
SLEVA 51,- Kč
189Kč
Přidat

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda Marzemino je v regionu Trentino
pěstována již od 11. století. Díky své exkluzivní
kvalitě bylo víno oslavováno v opeře světového
skladatele Mozarta "Don Giovanni".
Charakteristické znaky: Rubínová barva.
Výrazná ovocná vůně. Suchá, nádherně
plná, lahodná, harmonická chuť.
Gastronomie: Velmi dobrý společník
k lazaním, bílému masu a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Marzemino
Vinifikace:
Část hroznů se 70 dní suší
(tzv. appassimento), díky čemuž se rozvine
jejich aromatická složka. Poté jsou hrozny
odstopkovány, vylisovány a získaný mošt
kvasí spolu s vybranými kvasinkami. Zbylá
část hroznů se na vinohradu nechá co nejdéle.
Po spojení obou částí víno zraje v oceli.
Charakteristické znaky: Víno provází výrazná
rubínová barva. Vůně je intenzivní, s tóny
čerstvého i zavařeného lesního ovoce a višní
naložených v alkoholu. Na patře je příjemné,
plné, měkké s jemnými tříslovinami.
Chuť koresponduje s aroma vína.  
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí se ke středně
vyzrálým sýrům, těstovinám s ragú, jemně
tučnému bílému a červenému masu.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %

Charakteristické znaky: Jemná slámově žlutá
barva. Buket s tóny zralého ovoce, hrušky
a broskve, který je doplněn vůní žlutých suchých
květin. Víno se středně výraznou kyselinkou
a velmi dobrou viskozitou. Velmi příjemná
minerální a osvěžující chuť.
Gastronomie: Vynikající k předkrmům
ze syrového rybího masa a k pokrmům
z mořských plodů. Velmi dobře také  doprovodí
smažená jídla.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - oblast Manduria
Vinifikace: Vinobraní se provádí poslední

týden v srpnu. Hrozny jsou přemístěny
do vinného sklepa, kde jsou roztřízeny,
odstopkovány a rozdrceny. Macerace
probíhá při kontrolované teplotě 25 - 28° C
po dobu 10 dnů.
Víno je jemně vylisováno. Část zraje

v barikových sudech a část v ocelových
tancích 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná fialová

barva. Vůně je zřetelně ovocná s kořenitou
stopou charakteristickou pro odrůdu
Primitivo. Na patře je nádherně šťavnaté,
měkké s dobrou strukturou.
Gastronomie: Hodí se k červenému masu

a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Feudo Arancio - Stemmari
Sicilská vína
Sicilia - Feudo Arancio
víno Sicilia Feudo Arancio
Nero d´Avola Sicilia Doc - Feudo Arancio
z 264,- na 189,-
SLEVA 75,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
189Kč
Přidat
Syrah - Nero d´Avola - Passiari IGP
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,-

Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
239Kč
Přidat
Riserva Cantodoro Doc
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,-
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
239Kč
Přidat
Riserva Nero d´Avola Doc - Feudo Arancio
z 362,- na 259,-
SLEVA 103,- Kč
259Kč
Přidat

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Charakteristické znaky:
Výrazná rubínová barva
s jemnými oranžovými odlesky.
Typická, intenzivní vůně černého rybízu, lesních
jahod a granátového jablka. Jemná, měkká chuť
s výraznými prvky lesního ovoce, černého rybízu
a višně. Hedvábné, středně plné víno
s příjemnou mineralitou.
Gastronomie: S poctou doprovodí rizota,
zapékané těstoviny a pizzu. Skvěle se snoubí
s červeným masem, jehněčím a výraznými sýry.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 75 % Syrah, 25 % Nero d´Avola
Vinařská oblast: Sicílie
Vinifikace: Po dokončení alkoholové fermentace
polovina moštu odrůdy Syrah zraje 6-8 měsíců
v barikových sudech.
Hrozny révy Nero d´Avola
ihned po sebrání podstupují tzv. appassimento.
Hrozny jsou 60 dnů sušeny ve speciálních
místnostech, kde musí být zajištěn stálý přísun
vzduchu. Hrozny postupně sesychají.
Zvyšuje se podíl sušiny a cukr v bobulích
je mnohem koncentrovanější.
Poté jsou hrozny
vylisovány a fermentují 15 dní s vybranými
kvasinkami. Obě odrůdy jsou spojeny a společně
pokračují ve zrání dalších 6 měsíců v oceli.
Charakteristické znaky: Hluboká červená barva
s jemnými granátovými odlesky. Vůně

má výraznou ovocnou složku, která je typická
pro vína vyráběná technikou appassimento.
Příjemně vyzrálý a teplý buket s tóny ostružin,
malin a třešní, se mísí s květinovou stopou
fialek. Vůni doplňuje kořenité aroma, které víno
přebírá ze Syrahu a nuance tabáku a vanilky
pocházející z vyzrávání ve dřevě.
Chuť je krásně měkká a šťavnatá s elegantními
a jemnými tříslovinami. Na patře je víno velmi
plné a dobře strukturované.
Gastronomie: Vynikající k vyzrálým sýrům,
salámům, těstovinám s ragú, červenému

masu a pečeným rybám.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Odrůda: 80% Nero d´Avola, 20% Cabernet S
.
Obě odrůdy se v úvody výroby zpracovávají

odděleně. Nero d´Avola zraje 8 měsíců
v barikových sudech. Cabernet S. zraje
12 měsíců ve francouzském sudu.

Poté jsou odrůdy spojeny a víno
je ponecháno ve dřevě další 4 měsíce.

Po nalahvování víno vyzrává 8 měsíců v lahvi.
Charakteristické znaky: Víno má z Nero d´Avola

ovocné aroma ostružin, lesních jahod a malin.
Díky Cabernetu cuvée získává výraznou
strukturu, plnou chuť a bohatou vůni se stopou
lékořice, tabáku, švestek a jemným tónem vanilky.
Gastronomie: Doprovodí výrazné pokrmy na bázi

ragů, červeného masa, zvěřiny.
Dobré ke grilovanému masu.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Odrůda: 100 % Nero d´Avola
Vinařská oblast: Sicílie
Vinifikace: Část moštu Nero d´Avola (30%)
zraje v ocelových tancích, aby se zachoval
charakter zralého červeného ovoce, zatímco

zbylých 70% moštu leží 8-10 měsíců
v barikových sudech.
Na konci zrání jsou obě
části vína spojeny dohromady a víno dále zraje
v oceli a v lahvi dalších 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná, hluboká červená
barva s lehce granátovými prvky. Zralá vůně

s tóny ostružin, malin a třešní. Květinové aroma
připomínající fialky je doplněno stopou tabáku
a vanilky, které víno získává zráním ve dřevě.
Chuť je měkká a velmi štavnatá s jemnými
a elegantními tříslovinami. Víno plného těla.
Gastronomie: Dobrý společník k vyzrálým sýrům,
salámům, těstovinám s omáčkou ragů,

červenému masu a pečeným rybám.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Víno Puglia
Castel Firmian - Mezzacorona
Stemmari - Sicilia
víno trentino
Bianco Puglia Igp - I Muri
Vigneti del Salento
z 210,- na 165,-
SLEVA 45,- Kč
165Kč
Přidat
Pinot Grigio Riserva Doc
z 348,- na 249,-
SLEVA 99,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
249Kč
Přidat
Chardonnay Sicilia Doc - Feudo Arancio
z 264,- na 189,-
SLEVA 75,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
189Kč
Přidat
Lagrein Rosso Doc
z 273,- na 195,-
SLEVA 78,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
195Kč
Přidat

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 12%
Vinařství: Farnese Vini
Oblast: Apulie, Salento
Odrůda: 33% Malvasia Bianca,

33% Chardonnay, 33% Bombino Bianco
Charakteristické znaky: Slámová barva
se zelenkavými a  zlatavými odlesky. Výrazná
a vytrvalá vůně s tóny ovoce se žlutou dužinou
a nádechem čerstvým bílých plodů.

Chuť je příjemně osvěžující, perzistentní
a plná života. Na patře působí velmi lahodně
a harmonicky. Jemně nasládlý závěr. Snadno
pitelné vínko nejen pro horké letní večery.
Gastronomie: Doplní předkrmy a rybí polévky,
mladé sýry, těstoviny s jemnou omáčkou

a bohaté variace salátů. Vhodné jako aperitiv!
Ideální teplota k podávání: 12 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Vinifikace: Tato Riserva se vyrábí pouze

v nejlepších ročnících z hroznů sklizených
v oblasti "Zambiani", která je pro odrůdu Pinot
Grigio jako stvořená. Vinobraní se provádí ručně.
40% vína kvasí v ocelových tancích, 60% vína

fermentuje v barikových sudech
(1-2 roky starých).
Charakter vína se tímto obohatí o jemné dřevité
tóny, které výborně doplňují ovocnost Pinot
Grigia. Po ukončení fermentace je víno
ponecháno v sudech po dalších 6-8 měsíců.
Po 10-11 měsících jsou obě části spojeny. Tímto
vzniká vynikající Rulandské šedé, pro které
je typická jak vanilková chuť a vyzrálost tak
ovocnost a příjemné aroma.
Charakteristické znaky: Světlá žlutá barva.

Komplexní vůně s tóny bílé broskve, hrušky
a plně rozkvetlého heřmánku je v dokonalé
syntonii se sladkými stopami dřeva. Chuť
je harmonická, elegantní s osvěžujícím
aromatickým závěrem.
Ideální teplota k podávání: 10-12° C
Víno a gastronomie: Výborný společník

k zapečeným pokrmům, k italské polentě
a lahůdkám z bílého masa. Skvěle doplní
tagliatelle ai funghi porcini.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Charakteristické znaky:
Slámově žlutá
barva se zlatavými odlesky. Intenzivní
a vytrvalá vůně s tóny tropického ovoce
a vanilky. Postupem času víno získává aroma
akátového medu. Víno harmonické a vytrvalé
chuti s vnímatelnými prvky broskve,
nektarinky a zralého ananasu.
Víno s jemnou kyselinkou.
Gastronomie: Vhodné k předkrmům,
k těstovinám a zelenině. Doprovodí ryby
a bílé maso.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Hrozny jsou sbírány a převezeny
v co nejkratší době do sklepa, kde jsou
tříděny a zbaveny stopek. Macerace spolu
se slupkami. Víno zraje 6 - 8 měsíců
v barikových sudech.

Charakteristické znaky: Víno má červenou
rubínovou barvu. Vůně je výrazná s tóny
drobného lesního ovoce, eukalyptu
a lékořice. Tělnaté, charakterově plné víno
s jemnými taniny. Na patře působí příjemně
a elegantně.
Osobité červené víno
z podhorské oblasti severní Itálie.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Víno a gastronomie: Hodí se k salámům,
pečenému červenému masu a zvěřině.

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Víno Puglia
Víno Puglia
Víno Puglia
BIO / ORGANIC  - 12 E MEZZO PRIMITIVO DEL SALENTO IGP - VARVAGLIONE
Primitivo di Manduria Papale DOP
z 832,- na 569,-
SLEVA 263,- Kč
569Kč
Přidat
Negroamaro del Salento Igp, Taló
Cantine San Marzano
z 400,- na 290,-
SLEVA 110,- Kč
290Kč
Přidat
Sauvignon - Malvasia Salento Igp, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 222,- na 159,-
SLEVA 63,- Kč
159Kč
Přidat
BIO ORGANIC - 12 e mezzo Primitivo IGP
z 335,- na 239,-
SLEVA 96,- Kč
239Kč
Přidat

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Réva je sbírána ručně

do dřevěných bedýnek a velmi přísně
tříděna, aby se do výroby tohoto Primitiva
dostaly pouze nejkvalitnější hrozny.
Vinifikace a macerace probíhají

při kontrolované teplotě 26 - 28° C.
Po ukončení malolaktické fermentace
víno zraje v barikových sudech nejméně

10 měsíců.
Charakteristické znaky: Rubínová barva.

Buket je plný s tóny červeného ovoce.
Na patře je zakulacené a měkké. Chuť je krásně
aromatická a připomíná marmeládu a lesní
podrost. Vynikající červené víno, které svojí
výraznou strukturou a elegancí s noblesou
reprezentuje svoji oblast původu.
Gastronomie: Výborný společník ke zvěřině

a hutným pokrmům z červeného masa.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Negroamaro

Objem alkoholu: 14%
Umístění vinic: Jižní Itálie - Apulie. Teplé klima.
Půdy s příměsí červených jílu a vápence vytváří
v zemi vysoký obsah želeta. I z tohoto důvodu

mají místní červená vína velmi tmavou barvu.
Vinifikace: Víno podstupuje maceraci
s kontrolovanou teplotou po dobu cca
10 dní. Následuje alkoholová fermentace
s vybranými kvasinkami. Víno zraje v sudech
barrique z francouzského dubu 6 měsíců.

Charakteristické znaky: Červené víno z jedné
z původních modrých odrůd jižní Itálie

se prezentuje purpurovou barvou
s nafialovělými odlesky. Vůně je krásně
šťavnatá, výrazná, perzistentní a převládají
v ní stopy černého rybízu, lesního podrostu
a koření. V aroma se objevují také
příjemné balzamikové a vanilkové tóny.
Chuť je plná, sametová s bohatou ovocností
a dlouhotrvajícím lahodným závěrem.
Lahodná sladce kořenitá perzistence.
Gastronomie: Doplní červené maso, zvěřinu,
jehněčí, výrazné omáčky a plně vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 50% Sauvignon Blanc,

50% Malvasia Bianca
Charakteristické znaky: Víno provází slámově

-žlutá barva se zelenkavými a zlatými odlesky.
Vůně je výraznější, květinová s tóny citrusových
plodů, exotického ovoce, zralých broskví
a passion-fruit. Víno s příjemnou kyselinkou
a výraznou mineralitou působí velmi svěže.
V závěru se objevuje lehký náznak mandarinek.

Dobrá dochuť.
Gastronomie: Doplní předkrmy z ryb, rybí

polévky, mladé sýry, pokrmy z těstovin
či mandlové sušenky. Vynikající aperitiv!
Ideální teplota k podávání: 12 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Vinařství: Varvaglione
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Hrozny jsou sebrány
za rozbřesku a okamžitě přemístěny
do sklepa vinařství. Víno zraje
v barikových sudech 9 měsíců.

Charakteristické znaky: Plná červená
barva s fialovými odlesky. Ovocné tóny
černého rybízu a ostružin se snoubí
s kořenitou stopou muškátového oříšku,
lékořice, čokolády a vanilky, jež se tvoří
z kontaktu vína se dřevem během zrání.
Nižší obsah alkoholu je podpořen příjemnou
kyselinkou, která vínu dodává vyváženost, jiskru
a žádoucí délku v chuti. Víno má svěží strukturu.
Na patře převazuje stopa ovoce a kokosu.
Velmi dobré červené víno vyráběno v BIO
produkci s noblesou reprezentuje jižní Itálii.

Gastronomie: Víno se hodí k těstovinám,

rizotům, bílému masu a čerstvým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 18 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

.

víno puglia
víno Puglia - Sirani
víno Puglia
Víno Apulie
Primitivo di Manduria Dop, Taló
Cantine San Marzano
z 400,- na 290,-
SLEVA 110,- Kč
290Kč
Přidat
Primitivo di Manduria Costarossa DOC
z 293,- na 239,-
SLEVA 54,- Kč
239Kč
Přidat
Primitivo Salento Igp - I Classici - Mottura
z 320,- na 229,-
SLEVA 91,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
229Kč
Přidat
Primitivo Salento Doc - Le Pitre
z 497,- na 355,-
SLEVA 142,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
355Kč
Přidat

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie

Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Umístění vinic: Vinohrady v nadmořské výšce
100 n.m. Srážky jsou zde minimální, klima

velmi teplé. Půdy jsou s příměsí červených jílů
a vápence. Vysoký obsah železa v půdě
je důvodem tmavé barvy místních červených
vín. Kolébka odrůdy Primitivo.
Vinifikace: Vinobraní se obvykle provádí

2. týden v září. Macerace s kontrolovanou
teplotou po dobu cca 10 dní je následována
alkoholovou fermentací s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v sudech barrique z francouzského
a amerického dubu 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná rubínová barva
s fialovými odlesky. Opulentní a šťavnatá vůně,
která připománá zralé třešně, švestky, sušené
ovoce s příjemnými tóny vanilky a kakaa.

Víno výrazné struktury, která je změkčená
příjemným teplem odrůdy Primitivo. Plná chuť
s bohatou ovocností a jemnou tříslovinou.
Dlouhý závěr.
Gastronomie: Dobrý společník k hutným

předkrmům, jehněčímu, zvěřině s výraznými
omáčkami a těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Hrozny se na keřích révy nechávají
přezrát. Macerace se slupkami 20 dní při

kontrolované teplotě 25 - 28° C. Víno zraje
v dubových barikových sudech 6 - 8 měsíců,
během kterého se taniny zakulatí a víno získá
krásnou strukturu.
Charakteristické znaky: Víno provází výrazná
rubínová barva a vůně s tóny červeného ovoce
a koření. Na patře je měkké, vyvážené a plné
s hebkými tříslovinami.
Gastronomie: Hodí se k pokrmům výrazné

chuti, k těstovinám, zvěřině, červenému
masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Primitivo
Vinařská oblast: Apulie (Salento)
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před zpracováním
důkladně tříděny. Víno zraje 6 měsíců
v barikových sudech z francouzského
dubu
a po nalahvování ještě 2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno provází výrazná
a zářivá červená barva. Vůně je intenzivní
s tóny zralého červeného ovoce, třešní,
borůvek, vanilky a aromatických bylinek.
Chuť je plná, dlouhotrvající s příjemnými
tříslovinami.
Gastronomie: Hodí se k pečenému
jehněčímu masu a zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 18 - 20 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu:
15 %
Odrůda: 100% Primitivo
Vinařská oblast: Apulie (Salice Salentino
a města v provincii Lecce di Brindisi)
Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány
do 20 kg bedýnek a před zpracováním
jsou důkladně manuálně tříděny, aby
se do výroby dostal pouze nejkvalitnější
materiál. Víno zraje 12 měsíců
ve francouzských barikových sudech

a po nalahvování ještě 2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno se prezentuje
tmavou červenou barvou s purpurovými
odlesky. Buket je výrazný s tóny zralého ovoce,
marmelády, černého pepře, višní, balzamika,
kakaa, drobného lesního ovoce a stopou
levandule. Na patře je plné, teplé, komplexní,
strukturované s dlouhým závěrem. Třísloviny
jsou zaoblené, ovocné a jemně kořenité.  
Gastronomie: Hodí se k červenému masu,
zvěřině a tvrdým vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

.

 Vigne e Vini
vini puglia
Víno Puglia
Víno Apulie
12 e mezzo Negroamaro del Salento IGP
z 270,- na 219,-
SLEVA 51,- Kč
219Kč
Přidat
Negroamaro del Salento Igp, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat
Negro Amaro Igp - I Classici - Mottura
z 300,- na 215,-
SLEVA 85,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
215Kč
Přidat
Negroamaro - Salice Salentino Doc, Le Pitre
z 497,- na 355,-
SLEVA 142,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
355Kč
Přidat

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie - oblast Salento
Vinifikace: Hrozny jsou přemístěny
do sklepa, kde jsou roztříděny, odstopkovány
a rozdrceny. Po dokončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech po dobu 6 měsíců.
Následně

je víno lahvováno a pokračuje ve zrání.
Charakteristické znaky: Červená barva
s purpurovými odlesky. Vůně je výrazná
s tóny lesního ovoce, ibišku a oregána.
V chuti převažují stopy vanilky,
které mají na patře nádherně dlouhý dozvuk.
Příjemná svěží, sametová a měkká chuť
s kořenitým závěrem. Svým názvem víno
odkazuje na obsah alkoholu. "12 e mezzo"
v italském jazyce znamená 12,5.
Gastronomie: Doplní ovčí sýry, těstoviny,
pizzu a telecí játra.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie

Odrůda: 100% Negroamaro
Objem alkoholu: 13%
Vinifikace: Vinobraní se provádí ručně

2. a 3. týden v září. Macerace s kontrolovanou
teplotou po dobu cca 10 dní je následována
velmi jemným lisováním a alkoholovou
fermentací s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Víno provází vyzrálá

červená purpurová barva s fialovými odlesky,
které přecházejí až do černého zabarvení.
Vůně je velmi intenzivní, vytrvalá a bohatá
s tóny černého bobulového ovoce. Zejména
se projevuje černý rybíz, divoké bobulové
ovoce, koření a náznak tymiánu.
Chuť je krásně plná, sametová a harmonická
s dlouhým a lahodným závěrem.
Gastronomie: Dobrý společník k pikantním

pokrmům, ke všem druhům mas a vyzrálým
sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Název odrůdy vyjadřuje charakteristickou
téměř černou barvu bobulí hroznu a jemně
nahořklou typickou chuť, kterou má víno
vyrobené z Negroamara.  
Vinařská oblast: Apulie (provincie měst

Lecce a Brindisi)
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před zpracováním
důkladně tříděny. Víno zraje 6 měsíců
v barikových sudech
a 2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínová barva. Buket je široký,
éterický s tóny červeného zralého ovoce,
pepře, ušlechtilého tabáku a zelené slupky
ořechu. Na patře je harmonické, sametové
a krásně plné.
Gastronomie: Doprovodí červené maso,
pečeně, zvěřinu a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu:
14 %
Odrůda: 100% Negroamaro
Vinařská oblast: Apulie (Salice Salentino
a města v provincii Lecce di Brindisi)
Vinifikace: Ruční sběr hroznů. Hrozny jsou
důkladně manuálně tříděny, proto se do výroby
dostane pouze nejkvalitnější materiál.
Víno zraje 12 měsíců ve francouzských
barikových sudech
a po nalahvování ještě
2-3 měsíce v láhvi.  
Charakteristické znaky: Víno provází tmavá
rubínová barva s granátovými odlesky.
Výraznou vůni višní a švestky doplňují tóny
koření, balzamika, kakaa a opečeného chleba..
Na patře je sametové, plné, bohaté, komplexní
a harmonické. Chuť je elegantní a kořenito-
ovocná se zaoblenými taniny. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému, grilovanému
a dušenému masu. Velmi dobré ke zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE

.

víno Puglia - Cantine Paradiso
vini siciliani
víno apulie
víno Puglia Vigne e Vini
Negroamaro Puglia Posta Piana IGT
z 243,- na 189,-
SLEVA 54,- Kč
189Kč
Přidat
Pinot Grigio Doc - Feudo Arancio
z 273,- na 195,-
SLEVA 78,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
195Kč
Přidat
Primitivo del Salento Igp, Il Pumo
Cantine San Marzano
z 254,- na 169,-
SLEVA 85,- Kč
169Kč
Přidat
12 e mezzo Primitivo del Salento IGP
z 263,- na 219,-
SLEVA 44,- Kč
219Kč
Přidat

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Negroamaro
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Částečně macerace probíhá
10 dnů při kontrolované teplotě 25 - 28° C.
Částečně víno maceruje při nižší teplotě,
aby se zvýraznil ovocný charakter vína.
Část vína zraje 12 měsíců v barikových
sudech
a část v ocelových tancích po
dobu 12 měsíců. Oddělený způsob zrání
se volí pro dosažení lepší vyváženosti
mezi ovocnou a kořenitou složkou vína.
Charakteristické znaky: Víno provází tmavá
rubínová barva. Vůně je bohatá s tóny třešní,
balzamika, vanilky a skořice. Na patře je plné,
krásně měkké a sametové. Výrazný a dobře
strukturovaný závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému červenému
masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Samotný sběr hroznů probíhá v noci,
aby se v bobulích uchovalo výrazné aroma.
Víno zraje na vinných kalech 5 měsíců.
Charakteristické znaky: Jemná slámově žlutá

barva. Buket s tóny zralého sadového ovoce,
zejména hrušky a broskve, je doplněn vůní

žlutých suchých květin.
Ovocné vínko s velmi dobrou viskozitou.
Příjemná minerální o osvěžující chuť.
Gastronomie: Vynikající k pokrmům z ryb
(ze syrového masa, pečeného i grilovaného),
mořským plodům a smaženém jídlu.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Primitivo

Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Vinobraní se provádí ručně

v poslední dekádě srpna. Macerace
s kontrolovanou teplotou po dobu
cca 10 dní je následována alkoholovou

fermentací s vybranými kvasinkami.
Víno zraje v oceli.
Charakteristické znaky: Víno provází

velmi výrazná rubínová barva s fialovými
odlesky. Vůně je komplexní, šťavnatá
a kořenitá s tóny švestky, třešně, sušených
lesních bobulových plodů, vanilky

a rozmarýnu. Chuť je měkká, harmonická
a plná. Víno je díky jemným tříslovinám
dobře pitelné a velmi příjemné. Bohatá
ovocnost a pevná páteř v pozvolném závěru.
Gastronomie: Vynikající k hutným předkrmům,
červenému masu, zvěřině a tvrdým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Primitivo del Salento
Oblast: Itálie, Apulie - provincie města Taranto
Vinifikace: Macerace probíhá při kontrolované

teplotě 24 - 28° C.
Po malolaktické fermentaci víno zraje
v barikových sudech po dobu 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Velmi elegantní

rubínová barva. Výrazná vůně s ovocnými tóny
zralých švestek, třešňové marmelády a kakaa
je doplněná jemným kořenitým aroma
s vanilkovým závěrem. Víno s dobrou strukturou.
Měkká chuť je bohatá na vyzrálé třísloviny.
Gastronomie: Hodí se k červenému masu

a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Varvaglione vigne e vini
víno puglia rosso
vini puglia
víno apulie
Primitivo di Puglia Igp Moi - Vigne e Vini
z 196,- na 140,-
SLEVA 56,- Kč
VYPRODANÉ
140Kč
Přidat
Primitivo di Puglia Igp - I Muri
Vigneti del Salento
z 284,- na 175,-
SLEVA 109,- Kč
175Kč
Přidat
Primitivo - Merlot Igp - Zolla
Vigneti del Salento
z 384,- na 265,-
SLEVA 119,- Kč
265Kč
Přidat
Primitivo di Manduria Dop - Zolla
Vigneti del Salento
z 450,- na 315,-
SLEVA 135,- Kč
315Kč
Přidat

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Macerace probíhá při kontrolované

teplotě 15 - 28° C.
Charakteristické znaky: Víno provází rubínová

barva s fialovými odlesky. Vůně je odrůdově
charakteristická, velmi výrazná a připomíná
červené ovoce naložené v alkoholu
a švestkovou marmeládu s kořenitými tóny
lékořice a sušeného ovoce. Na patře je plné,

měkké, vyvážené a s dobrou strukturou.
Gastronomie: Víno, které se hodí téměř

ke každému chodu. Doporučujeme zejména
k červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Farnese Vini
Odrůda: 100% Primitivo

Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Hrozny jsou šetrným způsobem

sebrány a odstopkovány. Rmutace probíhá
v co nejkratším časovém rozmezí. Macerace
při kontrolované teplotě 8-10° C s průběžnou
betonáží. Školení vína a malolaktická
fermentace probíhá v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Intenzivní rubínová

barva s fialovými odlesky. Výrazná ovocná
vůně s tóny černých lesních plodů
a kompotovaného ovoce. Na patře je plné,
měkké, harmonické a příjemně hřejivé
s jemně nasládlou tříslovinkou.
Víno připravené ke konzumaci.
Gastronomie: Hodí se k bohatým předkrmům,

červenému masu, zvěřině a středně vyzrálým
sýrům. Vhodné v kombinaci s tomatovými
omáčkami.
Ideální teplota k podávání: 16-18 ° C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Vigneti del Salento (Farnese Vini)
Odrůda: 50% Primitivo, 50% Merlot

Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Hrozny obou odrůd jsou jemným
způsobem sebrány a odstopkovány. Společná
rmutace v co nejkratším časovém rozmezí.
Kontrolované kvašení po dobu 8-10 dní
s průběžnou betonáží. Školení vína

a malolaktická fermentace probíhá
v nerezových tancích. Víno zraje v sudech
barrique z francouzského a amerického
dubu po dobu 6-8 měsíců.
Charakteristické znaky: Bohaté červené víno
s elegantním projevem. Intenzivní rubínová

barva. Vůně je výrazná s tóny zralého
červeného ovoce, třešní a lesního podrostu
s letmou stopou skořice. Na intenzivní jemně
kořenité aroma navazuje exploze
chutí s hřejivým a velmi perzistentním

dozvukem. Na závěr příjemně překvapí
nasládlá tříslovina. Velmi sofistikované víno
pro náročného konzumenta.
Gastronomie: Vynikající k bohatým

předkrmům, červenému masu i zvěřině.  
Hodí se k vyzrálým sýrům. Vychutnáte
si jej i samotné. Vhodné k meditaci.
Ideální teplota k podávání: 16-18 ° C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Vigneti del Salento (Farnese Vini)
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria

Objem alkoholu: 14%
Vinifikace: Hrozny jsou jemným způsobem

sebrány a odstopkovány. Kontrolované
kvašení po dobu 8-10 dní s průběžnou
betonáží. Školení vína a malolaktická
fermentace probíhá v nerezových tancích.

Víno zraje v sudech barrique z francouzského
a amerického dubu po dobu 6-8 měsíců.
Charakteristické znaky: Intenzivní rubínová

barva s fialovými odlesky. Výrazná komplexní
vůně s tóny drobného lesního ovoce,
exotického koření a třešní. Víno s velkou
strukturou na patře působí plným a teplým
dojmem. Nadchne svojí vyvážeností mezi
elegantní tříslovinou a bohatou chutí.
Víno je perzistentní s nezaměnitelným
charakterem. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Excelentní k bohatým předkrmům
a jehněčímu masu. Hodí se také ke zvěřině

s náročnějšími omáčkami a hrubozrným těstovinám.
Doporučujeme k pečeným a grilovaným úpravám
masa a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18 ° C

KOMPLETNÍ INFORMACE

.

Etiké Vini - AMAMI
ETIKÉ VINI - sule
víno veneto Lugana
víno Veneto
Nero d´Avola Doc - Amami
z 279,- na 215,-
SLEVA 64,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
215Kč
Přidat
Primitivo di Manduria Dop - Sule
z 552,- na 425,-
SLEVA 127,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
425Kč
Přidat
Lugana Doc - Ca dei Frati
z 450,- na 347,-
SLEVA 103,- Kč
347Kč
Přidat
Valpolicella Classico Ripasso Superiore - Luigi Righetti
z 680,- na 460,-
SLEVA 220,- Kč
Množstevní sleva k dispozici Množstevní sleva k dispozici
460Kč
Přidat

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Nero d´Avola
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Sicílie
Víno zdobí keramická etiketa.
Skvělý tip na dárek. Řada ocenění.
Vinifikace: Část vína zraje v ocelových
tancích 4 měsíce, část vína zraje
v barikových sudech.
Následně víno
zjemňuje svoji chuť zráním v lahvi.
Charakteristické znaky: Víno se prezentuje
velmi tmavou rubínovou barvou. Ovocná vůně
s tóny lékořice a červeného bobulovitého ovoce.
Na patře je plné se zaoblenými a měkkými
tříslovinami. Dlouhá chuť, ovocný závěr.
Gastronomie: Hodí se k těstovinám s pestem
a grilovanému červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 14 - 16° C


KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Vinařství: Etiké Vini
Vinařská oblast: Apulie
Luxuxní víno zdobí ručně vyráběná
keramická etiketa.
Ideální tip na dárek.
Ocenění z vinařských soutěží.
Vinifikace: Víno zraje v barikových sudech
po dobu 6 - 8 měsíců.

Charakteristické znaky: Víno se prezentuje
tmavou červenou barvou s granátovými odlesky.
Vůně je komplexní a intenzivní a disponuje
širokou paletou aromat.
Nalezneme zde výrazné tóny třešní, lesních
plodů, marmelády, ovoce nakládaného

v lihovině, koření, opečeného chleba, skořice
a muškátového oříšku. Na patře je víno krásně
strukturované, zakulacené, lahodné a plné.
Chuť je bohatá, perzistentní se zaoblenými
taniny.  
Gastronomie: Vynikající k pokrmům ze zvěřiny,
vyzrálým sýrům či k sýrům z bylinkami.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C

KOMPLETNÍ INFORMACE

Bílé víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100 % Turbiana
Lugana DOC je vlajkovou lodí vinařství Ca dei
Frati, kterému toto bílé víno vybudovalo
doslova světovou reputaci. Víno je vyráběno
ve velmi limitované produkci a je nutné si jej
u vinaře zamlouvat minimálně 1 rok předem.

Rarita mezi bílými víny určena pro milovníky
a znalce vín.
Charakteristické znaky: Slámově žlutá barva.
Jako mladé víno je velmi osvěžující a elegantní
s jemnými stopami bílých květin, aromatických
bylin, meruněk a mandlí. Postupem času
(zráním v lahvi) víno získává výrazné minerální
tóny, komplexnost, nádech jódu a kandovaného
ovoce. Na patře je příjemně plné se živou
kyselinkou.
Gastronomie: Doplní studené předkrmy a hlavní
chody na bázi ryb (upravované na grilu, páře
či vařené).
Ideální teplota k podávání: 10 ° C.

KOMPLETNÍ INFORMACE

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5 %
Odrůda: Corvina, Molinara, Rondinella
Vinifikace: Hrozny ze 3 odrůd společně
fermentují v ocelových tancích. Následně
se provádí technika
"ripasso". Ta spočívá
v tom, že se po dokončení kvašení víno
přečerpá do kádí, kde bylo předtím lisováno
víno Amarone. Víno Valpolicella Classico
zůstává v kontaktu s čerstvě vylisovanými
slupkami Amarone po dobu 15-20 dnů a získává
tak nádherné aroma, které je tak typické
pro Amarone.
Zrání:
Víno zraje v dubových
sudech po dobu 12 - 18 měsíců.
Charakteristické znaky: Víno provází
výrazná rubínová barva. Vůně je ovocná
s jasně čitelnými vanilkovými tóny,
jež pochází z kontaktu vína se dřevem.
Na patře je plné, harmonické,
s hedvábnou tříslovinou.
Gastronomie: Doplní zeleninová rizota,
pečené maso a zvěřinu.
Ideální teplota k podávání: 16 -18° C.


KOMPLETNÍ INFORMACE



Všechna vína na této stránce obsahují alergen oxid siřičitý.


      Nabídka vín je k dispozici na 4 stránkách                                                                                 

Návrat na obsah